Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rury wodne i kanalizacyjne na scianie

qwertyasdfgh

Recommended Posts

Witam, skułem posadzkę w łazience i chce wymienić rury wodne i kanalizacyjne. Przedtem cała łazienka była ok 5-6 cm wyżej od poziomu podłogi w domu i teraz po skuciu wszystkiego jest tylko 1 cm pod poziomem . Nową posadzkę chce zrobić mniej-wiecej na równo z domem co pozwala mi tylko na 1 cm wylewki samopoziomującej. Problemem są rury kanalizacyjne. To własnie przez nie poziom łazienki był podniesiony o te 6 cm bo wystawały z posadzki i trzeba było wylać posadzke do ich wysokości. Teraz mam plan puścić rury od wody i rury kanalizacyjne w sciance instalacyjnej zrobionej ze stelazy i plyt gk (jak na zalaczonym obrazku). Czy ten pomysł jest dobry czy widzicie może jakieś inne rozwiazanie? Czy można kupić takie poprzeczne blaszki do stelazy do ktorych przymocuje się wypustki pod kran? (jak na zdjęciu)

I jeszcze jedno pytanie, do lazienki ciepła woda wchodzi rurą stalową 1/2" a zima 3/4". Jakimi średnicami poprowadzic te instalacje dalej w pp?

20101025006..jpg

20101025007..jpg

20101025010..jpg

5e0ac992f90c89c7_6&#50.jpg

20101025008..jpg

Edytowane przez qwertyasdfgh