Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakiej firmy okna wybrać

Recommended Posts

Witam :)

Czy może mi ktoś pomóc z jakiej firmy wybrać okna Fakro, Velux czy Roto?

Wątpię, czy ktoś będzie w stanie podjąć za Ciebie tę decyzję. Okna tych firm (zakładam, że połaciowe) mają bardzo zbliżone parametry, a firmy są renomowane i istnieją długo na rynku. Najlepiej idź do kilku sprzedawców, obejrzyj, zdecyduj jaki system najbardziej Ci odpowiada no i... negocjuj ceny... twarde negocjacje to podstawa... ja mam Roto 745 WD z suuper upustem. Pozdrawiam i życzę wytrwałości

Wątpię, czy ktoś będzie w stanie podjąć za Ciebie tę decyzję. Okna tych firm (zakładam, że połaciowe) mają bardzo zbliżone parametry, a firmy są renomowane i istnieją długo na rynku. Najlepiej idź do kilku sprzedawców, obejrzyj, zdecyduj jaki system najbardziej Ci odpowiada no i... negocjuj ceny... twarde negocjacje to podstawa... ja mam Roto 745 WD z suuper upustem. Pozdrawiam i życzę wytrwałości

A czy możesz zdradzić jaki upust dostałeś? bo mi proponowali 30%

A czy możesz zdradzić jaki upust dostałeś? bo mi proponowali 30%

Jak widać rynek okien połaciowych jest jeszcze "dziki" skoro się takie rabaty daje klientowi detalicznemu. Reszta stolarki otworowej ma zazwyczaj mniejsze rabaty dla dealera.

No a renatak22 chciałem spytać czy interesuje cię produkt czy uzyskany rabat?

Jak widać rynek okien połaciowych jest jeszcze "dziki" skoro się takie rabaty daje klientowi detalicznemu. Reszta stolarki otworowej ma zazwyczaj mniejsze rabaty dla dealera.

No a renatak22 chciałem spytać czy interesuje cię produkt czy uzyskany rabat?

Interesuje mnie to i to. Robimy praktycznie od podstaw całą górę dlatego cena jest też dla mnie istotna. A czy możesz coś podpowiedzieć odnośnie tych trzech firm, która jest godna polecenia? bo okna by nas interesowały uchylno-obrotowe 78x140 drewniane do pokoi, a plastikowe do łazienki i kuchni.

Witam. Ja chciałbym natomiast spytać czy ktokolwiek zna i miał do czynienia z którąś z firm OKNOTEX lun NOWPLAST z Warszawy. Chcę kupić okna (tyle że nie dachowe)a od tych firm dostałem chyba najciekawwsze oferty. Tylko jak to wygląda z rzetelnością? Renatka22 firma Oknotex ma również spore rabaty, tylko nie wiem czy interesowałby cię problem z transportem. Aczkolwiek siedzę w branży budowlanej i często widzę osoby ktore ściągają okna z drugiego końca Poski-czyli widocznie musi się opłacać. Edytowane przez budzik11.26