szdar77 26.10.2010 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 dzisiaj podczas rozmowy o instalacji ogrzewania podłogowego(jestem przed montażem ogrzewania) znajoma zastrzeliła mnie pewną opowieścią a mianowicie , prowadziła swego czasu jakiś tam hotelik bodajże w Szczyrku i tam często widywała turystów niemieckich i zauważała że mieli oni problemy ze stopami tzn .lekko pokrzywione palce u stóp, często przekrzywione całe stopy zaintrygowana tym widokiem u kolejnych turystów weszła z nimi w rozmowę i delikatnie zapytała co dlaczego mają problemy z tymi stopami .Odpowiedź mnie szokowała. Oni twierdzili że to wina ogrzewania podłogowego które montowali u siebie x lat temu , teraz oczywiście pozbyli się podłogówki i twierdzą że taka jest tendencja w Niemczech że ludzie wypiep....ają ogrzewanie podłogowe z domów. Co wy na to , ja mam mętlik w głowie teraz bo za kilka miesięcy miałem wchodzić z rurkami do domu pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 26.10.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Trochę słabo znam niemiecki bo bym poszukał jakichś informacji na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 26.10.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Ja mam dopiero wylewki, chyba skuję i wyrzucę te rurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 26.10.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Ja mam dopiero wylewki, chyba skuję i wyrzucę te rurki Lepiej dokończ budowę i sprzedaj dom. Z ogrzewaniem podłogowym będzie więcej wart:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tfor 26.10.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 a ja uważam, że zadałeś głupie i nieprzyzwoite pytanie to ci głupio odpwiedzieli. A moze to było sanatorium z chorobami reumatologicznymi i nie zauważyłes tego.Jak można wyciągac takie tezy. !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 26.10.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Najśmieszniejsze jest to że ta podłoga ma latem często wyższą temperaturę niż zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 26.10.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 (edytowane) szdar77, spodziewałeś się innych odpowiedzi ? Tu ludzie po prostu żyją z ogrzewania podłogowego... tak czy inaczej. Albo już mają i myslą, że jak naskoczą na Ciebie, to im tow przyszłości nie zaszkodzi. A że może szkodzi ? Papierochy i wódka też , a jakoś to się kreci. P..... albo zdrowie, wybór należy do ciebie. Jak jestem u znajomych, którzy grzeją od spodu, momentalnie chcę jak najszybciej stamtąd wyjść, po prostu źle się czuję z przegrzanymi stopami.Podpisano- wróg podłogówki. Edytowane 26 Października 2010 przez hes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 26.10.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 A ile ta podłoga ma u nich tej temperatury? 40-50oC że ją odczuwasz? Napisz coś ciekawego a nie piernicz głupot!Podpisano- dozgonny zwolennik podłogówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tfor 26.10.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 szdar77, spodziewałeś się innych odpowiedzi ? Tu ludzie po prostu żyją z ogrzewania podłogowego... tak czy inaczej. Albo już mają i myslą, że jak naskoczą na Ciebie, to im to w przyszłości nie zaszkodzi. A że może szkodzi ? Papierochy i wódka też , a jakoś to się kreci. P..... albo zdrowie, wybór należy do ciebie. Jak jestem u znajomych, którzy grzeją od spodu, momentalnie chcę jak najszybciej stamtąd wyjść, po prostu źle się czuję z przegrzanymi stopami. Podpisano- wróg podłogówki. pewnei masz wieczną grzybicę i dlatego ja tak odczuwasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szdar77 26.10.2010 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 prawdę powiedziawszy gdybym usłyszał od was taka informację zareagowałbym tak samo wiedziałem że was rozbawię, nie jestem człowiekiem który wierzy we wszystko co usłyszy dlatego rzuciłem to na forum. Jednak coś w tym musi być skoro twierdza że to od podłogówki a od dawna znane jest złe działanie żył wodnych na stawy.A przypomniało mi się jeszcze jak kolega który ma firmę wykończeniową w Niemczech mówił że bardzo rzadko spotyka on tam nowe domy z podłogówką , że z tego rezygnują . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szdar77 26.10.2010 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Najśmieszniejsze jest to że ta podłoga ma latem często wyższą temperaturę niż zimą tu raczej nie o temperaturę chodzi a o szkodliwość żył wodnym tak twierdzili nasi sąsiedzi za odry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szdar77 26.10.2010 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 a ja słyszałem od znajomej że syjoniści w Ameryce biją murzynów, i co z tym zrobić ?? mam teraz mętlik w głowie, jechać do tej ameryki czy może zostać ?? jak jesteś murzynem to lepiej nie jedź , jak biją to biją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 26.10.2010 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 tu raczej nie o temperaturę chodzi a o szkodliwość żył wodnym tak twierdzili nasi sąsiedzi za odry Rurki ogrzewania w porównaniu do żył wodnych to raczej mini kapilarki a rezygnują bo pewnie łatwiej i taniej (mniej roboty a tam strasznie droga robocizna) grzejniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dako 26.10.2010 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 To już wiem dlaczego mój kot ma takie zakrzywione pazury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 26.10.2010 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 a co powiecie o holendrach i domach na wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 26.10.2010 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 A już żeglarstwo to istne samobójstwo he, he:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szdar77 26.10.2010 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 czyli teoria ta ma jednego zwolennika i wielu przeciwników , ja na razie pozostaje bezstronny i teraz będę miał zboczenie/fetysz jak zobaczę niemca będę oglądał jego stopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 26.10.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 (edytowane) pewnei masz wieczną grzybicę i dlatego ja tak odczuwasz Podłogówka powoduje wieczna grzybicę ? Kto Ci tak nawciskał ? Na wszelki wypadek nie mam i nie chcę mieć ogrzewanie podłogowego. O jego szkodliwości czytałem jeszcze w latach 70, w niemieckiej książce zresztą. (Ogrzewanie i klimatyzacja). Edytowane 26 Października 2010 przez hes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 26.10.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 No 40 lat temu to zapewne była szkodliwa bo nie budowało się tak dobrze ocieplonych domów i trzeba było ją grzać do wysokich temperatur. Zaufaj mi hes, u mnie jest prawie zupełnie nie odczuwalna za wyjątkiem łazienek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 26.10.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 No 40 lat temu to zapewne była szkodliwa bo nie budowało się tak dobrze ocieplonych domów i trzeba było ją grzać do wysokich temperatur. Zaufaj mi hes, u mnie jest prawie zupełnie nie odczuwalna za wyjątkiem łazienek. Odczujesz... za paręnaście lat. A jak nie Ty, to dzieci... Człowiek nie jest fizjologicznie przystosowany na podgrzewanie od spodu. Nóżki puchną i z tego mogą się pojawiać dolegliwości nóg, tak pisali w tej tłumaczonej z niemieckiego książce. Wtedy jeszcze takie książki nie były sponsorowane przez producentów elementów podłogówki. Ale tak jak napisałem- "wybór należy do ciebie". Zwisa mi , czy będziecie mieli problemy czy nie. Nie lubię i już. Wolę ciepełko z innej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts