Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 78
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

http://allegro.pl/kosiarka-traktorek-12-5km-z-plugiem-i1288501337.html

a może lepiej coś takiego kupić

na pewno jest to lepsze niż elektryczna odśnieżarka

komu się chce w zimie ciągnąć kabel i to tyle metrów

tu się siada i nawet nie trzeba za tym chodzić

tylko dobrze byłoby zrobić łańcuchy na koła

Edytowane przez kalumet

zależy co chcesz odśnieżyć bo pod górkę to nie pójdzie

Jak śnieg będzie świeży i sypki i będzie go niewiele to można sobie tym traktorkiem zgarnąć, bo jak śniegu będzie więcej, bardziej mokry i zbity to wątpie by dał rade. W zderzeniu z brutalną, zimową rzeczywistością ten sprzęt szybko polegnie-tak mysle. poza tym trzeba go konserwować, mieć miejsce gdzie trzymać i pewnie jeszcze kilka wad by się znalazło. może jakby się do niego dało przymocować kosiarke to przydał by się taki traktorek także w lato. To by zwiększyło sens zakupu takiego zakupu

Jak śnieg będzie świeży i sypki i będzie go niewiele to można sobie tym traktorkiem zgarnąć, bo jak śniegu będzie więcej, bardziej mokry i zbity to wątpie by dał rade. W zderzeniu z brutalną, zimową rzeczywistością ten sprzęt szybko polegnie-tak mysle. poza tym trzeba go konserwować, mieć miejsce gdzie trzymać i pewnie jeszcze kilka wad by się znalazło. może jakby się do niego dało przymocować kosiarke to przydał by się taki traktorek także w lato. To by zwiększyło sens zakupu takiego zakupu

to jest KOSIARKA :)

a jak śnieg świeży, sypki i będzie go niewiele to łopata sobie lepiej poradzi

• 1 year później...
Rok minął... Odświeżam temat, jako że zeszła zima dała mi popalić :) Mam do odśnieżenia 100 m drogi plus 300 - 400m2, trochę za dużo na łopatę:) Naczytałam się na temat odśnieżarek spalinowych sporo a efekt - mętlik w głowie. Chciałabym wydać tak do 2500zł, więc Honda, Stig, Murray raczej poza zasięgiem. Moje typy to Pezal lub NAC, bo naczytałam się o zawodności silników Loncin używanych w Agromie i Expert DN (o silnikach tych czytałam przyznam uczciwie na forum crossowym:) ) Co robić, co robić? :-)))))

Nikt na razie nie mysli.

Czekamy, az znowu nas pozasypuje:)...

Ja juz miesiąc temu swoją odśnieżarkę Murraya przygotowałem do sezonu zimowego.

Co do rodzajów odśnieżarek to wychodzę z założenia (i opinii innych osób które użytkują i użytkowały różne odśnieżarki), że najważniejszy jest silnik. Reszta to już dodatek bo jak silnik wytrzyma 7-10 lat to obudowa również.

Wakmen, dobrze, ze sie odezwales. Ktorego Murraya masz?

W tamtym roku nie udalo mi sie juz kupic, w tym musze wczesniej pomyslec. Na razie wszedzie sa jeszcze.

Przez Ciebie "zachorowalam" na Murraya:)

Chcialam Honde.

Czy kupic silnik 9km czy wystarczy 5km?

Wiem, ze Ty masz 9, ale 5 sa tansze troche. Z kolei, jak ma mi pasc po paru metrach...

Dzięki kochani! A w takim razie jaki silnik oprócz B&S jest ok? W necie tyle sprzecznych opinii, że już mam dość wałkowania:) No i żeby w cenie się zmieścić... Mój cenowy problem polega na tym, że chyba potrzebuję "wysokość roboczą" 50 cm, te niższe kupiłabym nawet Murraya mieszcząc się w kwocie.

No i jak to baba... chciałabym odpalanie z kluczyka. Czy nie za dużo wymagam?

Mam spalinowego NAC-a ( silnik jakiś*rometowski chyba ) i tyle samo do odśnieżania, co LeoAureus. Na mojej wsi i w moich warunkach spisuje się ta odśnieżarka wyjątkowo dobrze :) W tym roku także już*przygotowana do sezonu, tylko zimy jakoś*nie widać :)

O taka ta moja odśnieżarka

http://www.e-rosa.pl/nac-odsniezarka-spalinowa-z-napedem-65km-6-biegow-p-1978.html

Edytowane przez anSi