LeoAureus 21.11.2011 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 anSi, dajesz radę z odpaleniem odśnieżarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 21.11.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 LeoAureus, swoja droga, dzieki za przypomnienie tematu. Juz zupelnie zapomnialam o odsniezarce, a zima tuz, tuz i znowu by bylo, jak w tamtym roku, ze nigdzie nie moglam juz dostac zadnej.Kupie jednak te co ma Wakmen. Znalazlam rodzaj - Murray 61900. 4tys. kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 22.11.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 ellaj, dla mnie za droga:( Muszę szukać tańszej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 22.11.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Zobacz na allegro. Maja z silnikiem B&S za niecale 2tys. z duzym tym plugiem z przodu. Nie wiem, jak to sie nazywa.Polskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 22.11.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Mam spalinowego NAC-a ... O taka ta moja odśnieżarka http://www.e-rosa.pl/nac-odsniezarka-spalinowa-z-napedem-65km-6-biegow-p-1978.html Mój ojciec taką zakupił ale jeszcze nie wypróbował bo zimy brak. Jak to mówi że na razie to woli na nią popatrzeć i nie używać aby tylko śniegu nie było Sama odśnieżarka wygląda dość masywnie i nie wydaje się być jakimś bublem...ale jak to mówią czas pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 22.11.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 LeoAndreus, wez te, ktora pokazal Buzzer.Wyglada spoko. 6,5km powinno wystarczyc.Ja chce jednak mocniejsza troche, ale za 1999zl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 23.11.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 ellaj, a gdzie na allegro widziałaś z silnikiem B&S i 2 tysie i wysoką?? Ozłocę Cię jak dasz linka:))) Jeśli nie to trzeba będzie NACa kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobst 23.11.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Co do odsniezarek to moge sie wypowiedziecPo pierwsze odpusccie sobie te na prad - to jest sprzed do malego sniegu wydajnosc porownywalna z lopata, jak jest zaspa to zmordujesz sie bardziej niz jak bys odsniezal recznieJezeli ktos lubi markowe rzaczy to prosze bardzo ale jak bym mial wybierac kupic mala markowa czy wieksza z chin to wybral bym ta wieksza (chodzi mi o moc silnika).Dlugi podjazd tez odsniezysz 5 konnym silnikiem ale zajmie ci to dluzej i nieodrzuci ci sniegu na tak daleko, poczujesz roznice jak bedziesz odrzucal snieg pod wiatr Do odsniezarki polecam kupic lancuchy - uwiezcie mi ze bardzo ulatwia odsniezanieOsobiscie uzywam odsniezarke firmy ariens 5 konna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobst 23.11.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 http://allegro.pl/odsniezarka-spalinowa-mtd-61cm-nie-made-in-china-i1951069710.htmlTa mi wyglada dobrz jezeli chodzi o konstrukcje oraz cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smerf_ff 23.11.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 http://allegro.pl/odsniezarka-spalinowa-mtd-61cm-nie-made-in-china-i1951069710.html Ta mi wyglada dobrz jezeli chodzi o konstrukcje oraz cene Tak cena do przyjęcia pod warunkiem, że jest gdzie śnieg przesypać ( u mnie trafiał by dokładnie do sąsiada).Dlatego dorobiłem pług do kosiarki traktorka-no i koniecznie łańcuchy na koła, działa bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 24.11.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 anSi, dajesz radę z odpaleniem odśnieżarki? Częściej to mąż odpala. ale gdy On w rozjazdach to i ja daję*radę Bułka z masłem to dla mnie nie jest, ale i nie wysiłek przekraczający możliwości. Zwłaszcza, że odpala szybko, z reguły za pierwszym, drugim pociągnięciem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobst 24.11.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 HejMasz sasiada z 2 stron drogi?Plug dziala bez zazutu jezeli sniegu nie ma duzo i jest sypki (nie bardzo wiem ile masz do odsnierzania), jak pada mokry ciezki snieg to juz nie jest tak kolorowoMysle ze 1,5m min wolnej przestrzeni wystarczy zeby odsniezac na strone, wkoncu jest regulowany daszek wylotu sniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 24.11.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Ja akurat jstem tym szczęśliwcem co sąsiadów w zimie nie ma, mogę hulać śniegiem:)anSi, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 24.11.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 ellaj, a gdzie na allegro widziałaś z silnikiem B&S i 2 tysie i wysoką?? Ozłocę Cię jak dasz linka:))) Jeśli nie to trzeba będzie NACa kupić Cos czuje, ze predzej mnie zatluczesz:( Nie wiem, jak ja to sprawdzalam. Na szybko. Rzeczywiscie nie ma duzego plugu z silnikiem B&S do 2,5k. Jak jest ten silnik to maly plug, a jak duzy to ok. 4k. Sorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smerf_ff 24.11.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Hej Masz sasiada z 2 stron drogi? Plug dziala bez zazutu jezeli sniegu nie ma duzo i jest sypki (nie bardzo wiem ile masz do odsnierzania), jak pada mokry ciezki snieg to juz nie jest tak kolorowo Mysle ze 1,5m min wolnej przestrzeni wystarczy zeby odsniezac na strone, wkoncu jest regulowany daszek wylotu sniegu Mam sąsiadów z dwóch stron, droga odśnieżania około 25m,szerokość 6m,odśnieżam wszystko dokładnie (konkretnie na ulicę, robię b.duży kopiec przy płocie-resztę ćwiczy Urząd Miasta).Wyjeżdżam bramą unoszoną i po problemie, no w rzeczy samej trochę pomagam szuflą, ale nie całkowicie, mam wszystko w polbruku wiedz bez problemu z roztopami itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 25.11.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Cos czuje, ze predzej mnie zatluczesz:( Nie wiem, jak ja to sprawdzalam. Na szybko. Sorki. No coś Ty, nie ma problemu:) Na razie zimy nie zapowiadają, więc nie czuję presji pośpiechu, gmeram sobie w necie nienerwowo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 26.11.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Że tak jeszcze trochę pomęczę, to znalazłam taką:http://allegro.pl/odsniezarka-spalinowa-stiga-56cm-7-0km-212cc-0zl-i1950886525.htmlwarto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobst 28.11.2011 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Jako produkt to sprawdzona firma - czy warto to przekonasz sie w czasie pracy, za jej cene masz 2 chinskie taniochy, tez maja 2 lata gwarancji Silnik nie jest markowy wiec jest to chunska produkcjaTrudno powiedziec cos konkretnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 28.11.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Ajjj... nie zauważyłam, że silnik nie jest markowy:(Dzięki bobst za zwrócenie uwagi!Będę szukała z jakimś silnikiem uznanym. Tutaj napisali, że silnik markowy, lepsza?http://allegro.pl/odsniezarka-spalinowa-mtd-61cm-6-0km-snow-thorx-i1937561241.html Z góry dzięki za rady!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 10.12.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 W Poznaniu kwitną pelargonie. Jest 10 grudnia 2011. A wy o odśnieżaniu gadacie. Widzę tu pewną, lekką aberację No i ta sukienka prowadzącej wątek, w sam raz do odśnieżania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts