Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 78
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam spalinowego NAC-a ...

O taka ta moja odśnieżarka

http://www.e-rosa.pl/nac-odsniezarka-spalinowa-z-napedem-65km-6-biegow-p-1978.html

Mój ojciec taką zakupił ale jeszcze nie wypróbował bo zimy brak.

Jak to mówi że na razie to woli na nią popatrzeć i nie używać aby tylko śniegu nie było ;)

Sama odśnieżarka wygląda dość masywnie i nie wydaje się być jakimś bublem...ale jak to mówią czas pokaże ;)

Co do odsniezarek to moge sie wypowiedziec

Po pierwsze odpusccie sobie te na prad - to jest sprzed do malego sniegu wydajnosc porownywalna z lopata, jak jest zaspa to zmordujesz sie bardziej niz jak bys odsniezal recznie

Jezeli ktos lubi markowe rzaczy to prosze bardzo ale jak bym mial wybierac kupic mala markowa czy wieksza z chin to wybral bym ta wieksza (chodzi mi o moc silnika).

Dlugi podjazd tez odsniezysz 5 konnym silnikiem ale zajmie ci to dluzej i nieodrzuci ci sniegu na tak daleko, poczujesz roznice jak bedziesz odrzucal snieg pod wiatr

Do odsniezarki polecam kupic lancuchy - uwiezcie mi ze bardzo ulatwia odsniezanie

Osobiscie uzywam odsniezarke firmy ariens 5 konna

http://allegro.pl/odsniezarka-spalinowa-mtd-61cm-nie-made-in-china-i1951069710.html

Ta mi wyglada dobrz jezeli chodzi o konstrukcje oraz cene

Tak cena do przyjęcia pod warunkiem, że jest gdzie śnieg przesypać ( u mnie trafiał by dokładnie do sąsiada).Dlatego dorobiłem pług do kosiarki traktorka-no i koniecznie łańcuchy na koła, działa bez problemu.

anSi, dajesz radę z odpaleniem odśnieżarki? :)

Częściej to mąż odpala. ale gdy On w rozjazdach to i ja daję*radę :) Bułka z masłem to dla mnie nie jest, ale i nie wysiłek przekraczający możliwości. Zwłaszcza, że odpala szybko, z reguły za pierwszym, drugim pociągnięciem :) :)

Hej

Masz sasiada z 2 stron drogi?

Plug dziala bez zazutu jezeli sniegu nie ma duzo i jest sypki (nie bardzo wiem ile masz do odsnierzania), jak pada mokry ciezki snieg to juz nie jest tak kolorowo

Mysle ze 1,5m min wolnej przestrzeni wystarczy zeby odsniezac na strone, wkoncu jest regulowany daszek wylotu sniegu

ellaj, a gdzie na allegro widziałaś z silnikiem B&S i 2 tysie i wysoką?? Ozłocę Cię jak dasz linka:)))

Jeśli nie to trzeba będzie NACa kupić:)

Cos czuje, ze predzej mnie zatluczesz:(

Nie wiem, jak ja to sprawdzalam. Na szybko.

Rzeczywiscie nie ma duzego plugu z silnikiem B&S do 2,5k.

Jak jest ten silnik to maly plug, a jak duzy to ok. 4k.

Sorki.

Hej

Masz sasiada z 2 stron drogi?

Plug dziala bez zazutu jezeli sniegu nie ma duzo i jest sypki (nie bardzo wiem ile masz do odsnierzania), jak pada mokry ciezki snieg to juz nie jest tak kolorowo

Mysle ze 1,5m min wolnej przestrzeni wystarczy zeby odsniezac na strone, wkoncu jest regulowany daszek wylotu sniegu

Mam sąsiadów z dwóch stron, droga odśnieżania około 25m,szerokość 6m,odśnieżam wszystko dokładnie (konkretnie na ulicę, robię b.duży kopiec przy płocie-resztę ćwiczy Urząd Miasta).Wyjeżdżam bramą unoszoną i po problemie, no w rzeczy samej trochę pomagam szuflą, ale nie całkowicie, mam wszystko w polbruku wiedz bez problemu z roztopami itp.

• 2 weeks później...