Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 78
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

U mnie jest w tej chwili ok. 55cm śniegu i sypie dalej. Bez przesady, dawno czegoś takiego nie widziałem, ale na 740m npm mieszkam dopiero 3 lata. Do tego -5 stopni. Na konkretny śnieg potrzebna jest konkretne narzędzie. Ja mam starego Patrola 4x4 na łańcuchach, tylko zawsze o wyspawaniu pługa przypominam sobie jak już jest za późno i wszystko zasypane. Może jak skończę budowę to znajdę czas, żeby się tym zająć, a na razie mogę albo dzwonić do gminy po ciągnik LKT, albo ugniatać swoim autem.

Nie wiem, czy już wspominaliście o odśnieżarce elektrycznej z Biedronki ? 340zł, ma nawet przedni reflektor. Kółka strasznie tandetne, ale sam wirnik wygląda całkiem OK. Twierdzą, że do 20cm śniegu przerzuca. Jest w aktualnej ofercie, do zobaczenia na stronie. Jakby się nie spisywała, to chyba można zwrócić - tak się przynajmniej reklamują.

Edytowane przez K160

U mnie jest w tej chwili ok. 55cm śniegu i sypie dalej. Bez przesady, dawno czegoś takiego nie widziałem, ale na 740m npm mieszkam dopiero 3 lata. Do tego -5 stopni. Na konkretny śnieg potrzebna jest konkretne narzędzie. Ja mam starego Patrola 4x4 na łańcuchach, tylko zawsze o wyspawaniu pługa przypominam sobie jak już jest za późno i wszystko zasypane. Może jak skończę budowę to znajdę czas, żeby się tym zająć, a na razie mogę albo dzwonić do gminy po ciągnik LKT, albo ugniatać swoim autem.

Nie wiem, czy już wspominaliście o odśnieżarce elektrycznej z Biedronki ? 340zł, ma nawet przedni reflektor. Kółka strasznie tandetne, ale sam wirnik wygląda całkiem OK. Twierdzą, że do 20cm śniegu przerzuca. Jest w aktualnej ofercie, do zobaczenia na stronie. Jakby się nie spisywała, to chyba można zwrócić - tak się przynajmniej reklamują.

ta odśnieżarka z biedronki wcale nie jest taka zła, za taką cenę jest to naprawdę jedna z najlepszych alternatyw ;)

• 2 weeks później...
Mam spalinowego NAC-a ...

O taka ta moja odśnieżarka

http://www.e-rosa.pl/nac-odsniezarka-spalinowa-z-napedem-65km-6-biegow-p-1978.html

Mój ojciec taką zakupił ale jeszcze nie wypróbował bo zimy brak.

Jak to mówi że na razie to woli na nią popatrzeć i nie używać aby tylko śniegu nie było ;)

Sama odśnieżarka wygląda dość masywnie i nie wydaje się być jakimś bublem...ale jak to mówią czas pokaże ;)

Odśnieżarka o której wspominałem sprawuje się świetnie. Wszystko ładnie zbiera i idzie jak "pociąg".

Najbardziej podoba mi się wachlowanie biegami. 5 do przodu, 2 do tyłu.

Na 5-tce śmiga nawet szybko.

Tylko trzeba się namachać aby przestawić komin bo tak to cały śnieg może wylądować na tobie ;).

Ogólnie sprzęt godny polecenia.

• 3 weeks później...
  • 6 months później...