lenin 27.10.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Witam. Jestem w trakcie remontu mieszkania. Mam zamiar podłączyć rurę spustu wody z pralki bezpośrednio do kanalizacji. W tej chwili zrobiłem taką przymiarkę. Chciałbym się dowiedzieć czy takie podłączenie pralki będzie prawidłowe: ew., co powinienem zmienić. Z góry dziękuję za wszystkie rady i przepraszam za kiepską, jakość zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 27.10.2010 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 (edytowane) Powinno działać, ale trochę przekombinowałeś, nie wystarczyło kupić taką gumową zaślepkę rury PCV z otworem na węża pralki? Edytowane 27 Października 2010 przez kamykkamyk2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 27.10.2010 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 (edytowane) Przepraszam , ale co to jest ? Gdzie ten wąż jest podłączony ? do wody ? Jak ja wiem to odpływ musi być na odpowiedniej wysokości.Należy też zastosować specjalny syfon do pralki, kulkowy . Edytowane 27 Października 2010 przez Zbigniew100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 27.10.2010 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Witam. Jestem w trakcie remontu mieszkania. Mam zamiar podłączyć rurę spustu wody z pralki bezpośrednio do kanalizacji. W tej chwili zrobiłem taką przymiarkę. Chciałbym się dowiedzieć czy takie podłączenie pralki będzie prawidłowe: ew., co powinienem zmienić. Z góry dziękuję za wszystkie rady i przepraszam za kiepską, jakość zdjęć. A toto nie powinno byc czasem podlaczone przez syfon? BEz syfonu bedzie Ci smrod z kanalizacji lazl do pralki. marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 27.10.2010 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?163073-Syfon-do-pralki-podtynkowy.-Jak-pod%C5%82%C4%85czy%C4%87 Lub natynkowy .http://img.archiwumallegro.pl/?966310370 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 28.10.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Powinno działać, ale trochę przekombinowałeś, nie wystarczyło kupić taką gumową zaślepkę rury PCV z otworem na węża pralki? Dokładnie tak jak piszesz i syfonem jest odpowiednio zamontowany wąż od pralki i żaden inny nie jest do niczego potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
free_shop 28.10.2010 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Powinno działać syfonem jest odpowiednio zamontowany wąż od pralki i żaden inny nie jest do niczego potrzebny.Zgadzam się z Przedmówcami. Wąż z pralki wychodzi z dołu, idzie do góry, a następnie w dół do kanalizacji. Chodzi o to, aby woda nie uciekła podczas prania (pamiętacie obsługę Frani?). Taki układ rury tworzy naturalny syfon. Jedynym minusem braku drugiego syfonu jest to, że może śmierdzieć w czasie czyszczenia filtra pralkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts