Gustaw Fijak 20.01.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 to sie h+h popisal cena!wiem jedynie ze tylko gorzkowice trzymaja wymiary sposrod wszystkich fabryk h+hto co zaproponowano Ci w tej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 20.01.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 kto zna innych producentow?H+HSolbetYtongTermalicaPrefbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 20.01.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Od szwagra wiem(jest przedstawicielem hurtowni z mat.bud),że ceny bardzo podskoczyły.Czyżby zmowa?Jeden rok postraszyć cenami inwestorów,a w następnych będą kupować po cenach jakie nam dyktują bez marudzenia.Za rok znowu podwyższka vat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 20.01.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 a poniżej chciałem dać jeszcze wątki o pękającym BK, ale to temat rzeka i musiał bym wkleić połowę postów z tego forum, tyle jest o nim złego, niestety ale słabość BK jest tak porażająca, że nawet super mocny klej tego nie naprawi, jest jak w tej przypowiastce o najsłabszym ogniwie w łańcuchu I tutaj muszę się zgodzić - drugi raz z tego g....na bym nie zbudował. Pomimo tego że dom jest na płycie fundamentowej to ściany sie rysują. Ale tylko te z BK. Na silce nie ma ani ryski. Trochę większe podkucie (8 puszek na gniazdka) i jebut - po roku jest rysa na całą ścianę. BK marki H+H klasa 600 na pełną spoinę. Tfu. Najgorzej że muszę to teraz naprawić. A nie chce mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 20.01.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 I tutaj muszę się zgodzić - drugi raz z tego g....na bym nie zbudował. Pomimo tego że dom jest na płycie fundamentowej to ściany sie rysują. Ale tylko te z BK. Na silce nie ma ani ryski. Trochę większe podkucie (8 puszek na gniazdka) i jebut - po roku jest rysa na całą ścianę. BK marki H+H klasa 600 na pełną spoinę. Tfu. Najgorzej że muszę to teraz naprawić. A nie chce mi się. To mnie nie pocieszyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy lodz 21.01.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 juz nie czytam, juz zdecydowałem - bedzie BK i basta! BK- ma plusy i minusyceramika - j.w.od czytania tylko głowa boli a decyzje musisz i tak sam podjąć!! powodzonka dla wszystkich którzy się zastanawiają! mnie zostało zdecydować sie na producenta SOLBET czy H+H które są w podobnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 21.01.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Solbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 21.01.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 mysle ze to nie wina samego materialu tylko przygotowania terenu, plyta tez niczego nie rozwiazuje jak...kazdy projekt ma swoje ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 21.01.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Szybkość budowania-pewnie też.Jak widać na forum są osoby które od wbicia łopaty do zamieszkania potrzebowały 3-4m-c.To na pewno ma jakieś późniejsze następstwa. Wiem pocieszam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 21.01.2011 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 az tak szybko po wybudowaniu domu bym nie zamieszkal, ale na upartego wszystko mozna.ja tez bym sie zdecydowal na solbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy lodz 21.01.2011 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 no ja słyszałem od starego budowlańca, że fundamenty powinny odstać ze 2 lata i dopiero po tym okresie dobrze jest się budować, ale kto tak buduje teraz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 21.01.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 no ja słyszałem od starego budowlańca, że fundamenty powinny odstać ze 2 lata i dopiero po tym okresie dobrze jest się budować, ale kto tak buduje teraz ?? Sezon to już sporo.Min 28 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 21.01.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Sezon na stan surowy wydaje się bezpiecznym terminem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy lodz 21.01.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 u nas fundamenty przed zimą reszta teraz jak się ociepli T i A - polecasz Solbet a widzę jak Wasz "DOMEK W SOSENKACH" powstaje z H+H, jakieś przykre doświadcznia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kicek26 21.01.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 A ja znów zdecydowałem się na Termalice chodź jak znajdę taniej solbet to on będzie ale w to wątpię Solbet mam po 8,16 zł/szt Termalica mam po 7,43 zł/szt Oczywiście gr. 24cm klasa 600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 21.01.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 (edytowane) u nas fundamenty przed zimą reszta teraz jak się ociepli T i A - polecasz Solbet a widzę jak Wasz "DOMEK W SOSENKACH" powstaje z H+H, jakieś przykre doświadcznia?? Nie było jakiś problemów z wymiarami,ale wydawały mi się jakieś podatne na uszkodzenia. Niby te ubytki i tak zakryje tynk i ocieplenie,ale ja już je widziałem i o nich wiem i spać przez nie mogę.Ze zdjeć forumowych domków z solbetu widać jak by były trwalsze na uszkodzenia. Może to tylko złudzenie. Polecić nie mogę Solbetu bo go nie używałem,ale jak bym drugi raz budował to spróbowałbym z Solbetu. Różnica pomiędzy H+H i Solbetem pewnie jest mała,ale na korzyść polskiej firmy ze względu na pochodzenie. Jak by mnie czas nie ograniczał to skorzystałbym z Solbetu,aby wspierać rodzimy rynek. Na zachodzie każdy tak robi i my też musimy się tego nauczyć. Jestem emigrantem już 6lat. Edytowane 21 Stycznia 2011 przez T i A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 21.01.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 W lato H+H 24cm 600 P+W kupowałem po 7,28brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof czajka 22.01.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Różnica pomiędzy H+H i Solbetem pewnie jest mała,ale na korzyść polskiej firmy ze względu na pochodzenie. Jak by mnie czas nie ograniczał to skorzystałbym z Solbetu,aby wspierać rodzimy rynek. Na zachodzie każdy tak robi i my też musimy się tego nauczyć. Jestem emigrantem już 6lat. No to prawda. Niestety niektórzy ludzie wciąż myślą, że to co z zachodu to lepsze. A te czasy już minęly. Krajowi producenici oferują czasem lepsze produkty niż ich konkurencja zza granicy. A wybierając rodzimego producent wspieramy naszą gospodarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 22.01.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 A ja znów zdecydowałem się na Termalice chodź jak znajdę taniej solbet to on będzie ale w to wątpię Solbet mam po 8,16 zł/szt Termalica mam po 7,43 zł/szt Oczywiście gr. 24cm klasa 600 dość drogo, ja zakupiłem w tym miesiącu solbet optimal 600 za 6,10 zł netto.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 24.01.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 klad skladowi nie rowny jak hurtownia hurtowni, kazdy ma inne preferencyjne warunki wiec roznice zawsze beda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts