Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Porównanie betonów komórkowych

nodan

Recommended Posts

• Odpowiedzi 220
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a poniżej chciałem dać jeszcze wątki o pękającym BK, ale to temat rzeka i musiał bym wkleić połowę postów z tego forum, tyle jest o nim złego, niestety ale słabość BK jest tak porażająca, że nawet super mocny klej tego nie naprawi, jest jak w tej przypowiastce o najsłabszym ogniwie w łańcuchu

I tutaj muszę się zgodzić - drugi raz z tego g....na bym nie zbudował. Pomimo tego że dom jest na płycie fundamentowej to ściany sie rysują. Ale tylko te z BK. Na silce nie ma ani ryski. Trochę większe podkucie (8 puszek na gniazdka) i jebut - po roku jest rysa na całą ścianę. BK marki H+H klasa 600 na pełną spoinę. Tfu. Najgorzej że muszę to teraz naprawić. A nie chce mi się.

I tutaj muszę się zgodzić - drugi raz z tego g....na bym nie zbudował. Pomimo tego że dom jest na płycie fundamentowej to ściany sie rysują. Ale tylko te z BK. Na silce nie ma ani ryski. Trochę większe podkucie (8 puszek na gniazdka) i jebut - po roku jest rysa na całą ścianę. BK marki H+H klasa 600 na pełną spoinę. Tfu. Najgorzej że muszę to teraz naprawić. A nie chce mi się.

To mnie nie pocieszyłeś.

juz nie czytam, juz zdecydowałem - bedzie BK i basta!

BK- ma plusy i minusy

ceramika - j.w.

od czytania tylko głowa boli a decyzje musisz i tak sam podjąć!!

powodzonka dla wszystkich którzy się zastanawiają!

mnie zostało zdecydować sie na producenta SOLBET czy H+H które są w podobnej cenie

u nas fundamenty przed zimą reszta teraz jak się ociepli :)

T i A - polecasz Solbet a widzę jak Wasz "DOMEK W SOSENKACH" powstaje z H+H, jakieś przykre doświadcznia??

Nie było jakiś problemów z wymiarami,ale wydawały mi się jakieś podatne na uszkodzenia.

Niby te ubytki i tak zakryje tynk i ocieplenie,ale ja już je widziałem i o nich wiem i spać przez nie mogę.Ze zdjeć forumowych domków z solbetu widać jak by były trwalsze na uszkodzenia.

Może to tylko złudzenie.

Polecić nie mogę Solbetu bo go nie używałem,ale jak bym drugi raz budował to spróbowałbym z Solbetu.

Różnica pomiędzy H+H i Solbetem pewnie jest mała,ale na korzyść polskiej firmy ze względu na pochodzenie.

Jak by mnie czas nie ograniczał to skorzystałbym z Solbetu,aby wspierać rodzimy rynek.

Na zachodzie każdy tak robi i my też musimy się tego nauczyć.

Jestem emigrantem już 6lat.

Edytowane przez T i A

Różnica pomiędzy H+H i Solbetem pewnie jest mała,ale na korzyść polskiej firmy ze względu na pochodzenie.

Jak by mnie czas nie ograniczał to skorzystałbym z Solbetu,aby wspierać rodzimy rynek.

Na zachodzie każdy tak robi i my też musimy się tego nauczyć.

Jestem emigrantem już 6lat.

No to prawda. Niestety niektórzy ludzie wciąż myślą, że to co z zachodu to lepsze. A te czasy już minęly. Krajowi producenici oferują czasem lepsze produkty niż ich konkurencja zza granicy. A wybierając rodzimego producent wspieramy naszą gospodarkę:)