bossik 15.05.2011 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Teraz popularny (przynajmniej w mojej okolicy) stał się Ytong Energo. Na 4 domy które stawiają aż 3 są z Ytonga. Dystrybucją zajmuję się firma xella, która też ma sklep internetowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 16.05.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 bloczki Energo to jedna wielka marketingowa naciąganina... Naprawdę z kolejnymi ich krokami coraz mniej lubię tą firmę. @mpoplawto tak jak oni mówią, jest takie wariowanie dla wariowania. Jest tyle sposobów na okradniecie domu, że ten jest jednym z głupszych i gorszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 17.05.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 bossik dziekujemy za zamieszczenie reklamyhehe prosze cicac sciane pila, widac ze ktos mial doswiadczenie w tej dziedzinie! co do akustyki roznice miedzy 400 a 600 24cm to jakis 4 decybele wiec jeszcze tak zle nie jest, co do sniegu zalegajacego na dachu , predzej dach mu padnie nim mu sie sciany zloza, nie demonizowal bym tak bardzo, wszak to lekka konstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 18.05.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 no coz, ameryki tutaj nie odkryles. Od dawna wiadomo, że da się go wyciąć piłą. Ale na prawde jest sporo lepszych sposobów na okradniecie domu. Można np. wybić szybę, bo nie wiem czy wiesz jak już wytniesz drzwi to alarm też działa. Człowieku się czepiasz i czepiasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy lodz 19.05.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 http://sklep.xella.pl/upload/product_files/3/311_pila_reczna_prowadnica_2_.jpg ale tak sie tnie leżący na stole jeden pustak. już widzę złodzieja, który próbuje zacząć cięcie taką piłką na równej ścianie 10m na 5m na której dodatkowo położony jest styro i tynk szacun kolego, ale już nie drąż ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 19.05.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Ja się w tym nadłubię żeby parapety dobrze osadzić w ścianie, a wy tutaj o wycinaniu ścian piłą.... Jednak na siłę to widzę tak: dwa-trzy otwory dużym fi aby brzeszczot z lisa jakoś wprowadzić i potem to już jakieś 30 minut cięcia, potem z 20 wybijania bloczków i już możemy wchodzić do wnętrza. Oczywiście po drodze kable, alarmówka, mój pies na karku, a na końcu lub początku patrol z agencji. Chyba jednak nie ma to sensu. Złodziej wybierze najszybciej okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy lodz 20.05.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Ja się w tym nadłubię żeby parapety dobrze osadzić w ścianie, a wy tutaj o ...........................encji. Chyba jednak nie ma to sensu. Złodziej wybierze najszybciej okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 23.05.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 czyż ja nie to samo powiedziałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 24.05.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Czyli jednak mieliśmy rację. Nie ma różnicy czy bk pójdzie z wełną czy styropianem, to tylko moja głowa się uparła @surgi22 wełna jest bardzo wdzięczna i grzeje mi dom Chyba raczej izoluje przed zmianami temperatur ( chroni przed zminem i ciepłem ) , chyba że to jakaś ,,żywa" wełna ( owieczka ? ) i wtedy masz rację wełna grzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 25.05.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 jednych grzeje innych izoluje , ja i tak wole styroco do samego materiału jak bedziemy patrzec pod kątem tych samych problemow w innych materialach to wybic dziure w cermice tez mozna, co innego lany beton - to moze bunkry zaczniemy stawiac.gorsze parametry powiadasz nie przesadzaj bo ogrodnikiem zostaniesz, i wciaz bedziesz na tradycyjna zaprawe murowac bk! co do samego materialu bk jest i bedzie wygodnym i dobrym rozwiazaniem a gdy doda sie pozostale czynniki gotowego domu to odwdzieczy sie w uzytkowaniu, ale tak moze powiedzieć kazdy posiadacz cegly czy czego co tam ma jedni wola kolor bialy inni czarny a ktory jest lepszy? tylko w czym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2210 17.06.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 hej mam pytanie co myslicie o bk h+h 24cm odmiany 400 na sciany zewnetrzne +12cm styropianu? dom z poddaszem uzytkowym. prosze o opinie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2210 18.06.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 chodzilo mi raczej o bk 400 czy nadaje sie jako nosna...? dodam ze na nosna zewnetrzna pojdzie 600 a na ostatnia warstwe pod strop pojdzie cegla na zaprawe cem wapienna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 20.06.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 to co w koncu dajesz 400 cz 600 bo ni w zab nie zrozumialem i czemu uzyc chcesz cegly? a 12cm styro to faktycznie za malo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greyzone 20.06.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Lepiej weź 600.Mój kierbud kategorycznie zakazał stawiania nośnych z 400. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2210 20.06.2011 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 przepraszam na szybko pisalem... sciany nosne zewnetrzne pojda z 400 a wewnetrzne z 600. cegla chce przemurowac ostatnia warstwe pod belki stropowe poto by przy ich ukladaniu nie uszkodzic bk. material mam juz zakupiony, kierownik budowy nie mial nic przeciwko temu rozwiazaniu ale po przeczytaniu niektorych wypowiedzi na forum mam mieszane uczucia.czy moze ktos juz budowal z tych materialow i chcial by cos doradzic? jesli chodzi o styro to jeszcze nie jest podjeta ostateczna decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2210 21.06.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 ktos budowal juz z tych materialow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2210 22.06.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 dziekuje za link, bardzo ciekawe rozwiazania zastosowali w tym domu... a co do tego bk to bede robil tak jak pisalem wyzej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 15.09.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Czy ktoś wie cokolwiek nt. H+H Thermostein? cena, praktyka, coś poza garścią ulotkowych informacji? chcę postawić energooszczędny, piętrowy dom, dach wiązary i blacha na rąbek, myślałam o gazobetonie 400 ale piszecie że za słaby i pęka, ściany wewnętrzne z silki. Prawie byłam zdecydowana na gazobeton 400 na zewnętrzne ściany ale namąciliście mi w głowie Ceramika odpada bo mi nie leży i już a silikaty na zewnętrzne nie bardzo bo izolacyjność do kitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fudzi444 19.02.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 (edytowane) Witam, prześledziłem temat od pierwszego posta bardzo wnikliwie. Wiele doświadczeń i wiele odmiennych opinii. Na dniach kupuję TERMALICE bo jeszcze w tym miesiącu ceny są niższe, 400 na nośne, 600 na pozostałe. Mam obawy bo wszyscy sąsiedzi budują z ceramiki, ale najważniejsze pytanie. Czy gęstość BK świadczy o jego wytrzymałości nośnej? Mam bardzo ciężki dach z dachówki. Edytowane 19 Lutego 2012 przez fudzi444 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 19.02.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Witam, prześledziłem temat od pierwszego posta bardzo wnikliwie. Wiele doświadczeń i wiele odmiennych opinii. Na dniach kupuję TERMALICE bo jeszcze w tym miesiącu ceny są niższe, 400 na nośne, 600 na pozostałe. Mam obawy bo wszyscy sąsiedzi budują z ceramiki, ale najważniejsze pytanie. Czy gęstość BK świadczy o jego wytrzymałości nośnej? Mam bardzo ciężki dach z dachówki. Tabelka z linka do analizy: http://www.hplush.pl/bloczki_plytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts