piotrek1975 27.10.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Witam wszystkich serdecznie . Od niedawna jestem posiadaczem wielkiego mieszkania na starowce ,zaczynam remontawac i pojawily sie pierwsze problemy otoz w sypialnii poziom podlogi jest o 10 cm nizszy niz w calym mieszkaniu . Na podlodze sa panele , chcialbym wyrownac poziomy tylko nie bardzo wiem jak sie do tego zabrac mam plan taki - nie zrywac starej podlogi polozyc na niej co 50 cm legary , miedzy legary wata mineralna na to osb i pozniej podloga wlasciwa .Pokoj ten jest wielki 35 metrow kwadratowych . Nie wiem czy legary mocowac na stale do starych paneli czy tylko mocowac OSB na stale do tego stelazu -a moze ktos podpowie cos innego z gory dzieki Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 27.10.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Nie jestem specjalistą, ale najpierw sprawdź co jest pod panelami, jaki strop, bo jak dołożysz legary, OSB i panele czy tam coś, to jednak obciążenie sporo wzrośnie. Ogólnie pomysł dobry, ale najpierw sprawdź co napisałem powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 27.10.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Witam wszystkich serdecznie . Od niedawna jestem posiadaczem wielkiego mieszkania na starowce ,zaczynam remontawac i pojawily sie pierwsze problemy otoz w sypialnii poziom podlogi jest o 10 cm nizszy niz w calym mieszkaniu . Na podlodze sa panele , chcialbym wyrownac poziomy tylko nie bardzo wiem jak sie do tego zabrac mam plan taki - nie zrywac starej podlogi polozyc na niej co 50 cm legary , miedzy legary wata mineralna na to osb i pozniej podloga wlasciwa .Pokoj ten jest wielki 35 metrow kwadratowych . Nie wiem czy legary mocowac na stale do starych paneli czy tylko mocowac OSB na stale do tego stelazu -a moze ktos podpowie cos innego z gory dzieki Piotr Nic nie sprawdzaj kładź śmiało legary na to OSB. Grubość OSB zależy co położysz na płyty. Między płyty a legary daj na legary 3mm piankę samoprzylepną. zapobiega skrzypieniu. Pod parkiet klejony płyta 22mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek1975 27.10.2010 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Witam wszystkich serdecznie . Od niedawna jestem ............ Dzieki wielkie za podpowiedz :yes::yes::yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts