berserkers 27.10.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Witam, szykuje sie do ocieplenia poddasza, chcę zrobić dobrą izolację czyli min 25cm wełny jednakże krokwie mam tylko 13 cm.Wiem że w takim wypadku trzeba ocieplac 2 warstwowo, jak wy to widzicie, pierw 12 cm pozniej15 cm?Czy wieszaki do płyt gipsowych są na tyle długie by uzyskać żądana grubość ocieplenia> Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombaluk 28.10.2010 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 a myslałeś o pianie tu wystarczy 10-15 cm . możesz poczytać więcej http://www.favore.pl/240586_ocieplanie-poddaszy-stropow-piana-termicza.html ja mam zrobione i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna S 15.11.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 krokwie mam tylko 13 cm. Wiem że w takim wypadku trzeba ocieplac 2 warstwowo, jak wy to widzicie, pierw 12 cm pozniej15 cm? Czy wieszaki do płyt gipsowych są na tyle długie by uzyskać żądana grubość ocieplenia> Bez problemu znajdziesz wieszaki o odpowiedniej długości. Drugą warstwę izolacji cieplnej zamontuj prostopadle do pierwszej (tej ułożonej pomiędzy krokwiami), a pomiędzy warstwami izolacji z wełny mineralnej zainstaluj folię paroizolacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts