tamarai mirek 27.10.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Poszukuję kotła z podajnikiem na pelet i inne "rzeczy , w miarę niebrudzące":) do ogrzania powierzchni ok. 300m. W moim domciu mieszkam drugi rok, jest to parterówka 170m. z poddaszem, które nie było do tej pory użytkowane. Niedługo planujemy wykończyć górę, więc czymś trzeba by tę chałupinkę moją całą ogrzać. Do tej pory parter ogrzewamy wyłącznie kominkiem z płaszczem Ulrich 21 KW i mamy w domciu cieplutko. W trakcie budowy w kotłowni założyliśmy instalację pod dodatkowy piec, na który wcześniej nie starczyło kasy. A więc do rzeczy: jako, że znając życie głównie sama będę ten kocioł obsługiwać, no może ze sporadyczną pomocą męża:) zależy mi, żeby był jak najprostszy w obsłudze. Podajnik to oczywiście podstawa. Fajnie by było, żeby nie zajmował dużo miejsca, nie pracował zbyt głośno. No i oczywiście był jak najmniej awaryjny i wogóle taki jakiś fajny, żeby był Istnieją takie piece? Do wydania mam ok. 12.000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 28.10.2010 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Prosty w obsłudze, cichy i kompaktowy jest kocioł gazowy. Ale jeśli chodzi o gaz ciekły, to zabije Cię kosztem eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pello 28.10.2010 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Jest taki kocioł - prosty i fajny. Prosty, bo pozbawiony jakiejkolwiek automatyki, na drewno i "inne rzeczy" z dużą komorą załadowczą, rusztem wodnym, dużym popielnikiem i otworem pod dołączany palnik na pellety. Jest fajny, bo ma szybkę w drzwiach, przez którą można sobie oglądac ogień - tak jak w kominku. Jeżeli chcesz wiedziec co to - to prześlę na priv Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts