__Marek 28.10.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Nie wiem jak rozwiązać problem. Fachowcy wylali mi za wysoko posadzkę w garażu i żeby zamknąć bramę wycieli kawałek wylewki. Do szczęcia brakuje jakieś 2,5cm (około 1,2cm na płytkę + klej i 1,3cm na ugięcie gumy w dolnej czści bramy) Ostatecznością jest skucie choćby 1m w głąb garażu i zrobienie większego spadu. Może ktoś podpowie mniej drastyczne rozwiązanie? Teraz jest tak, że płytka położona na posadzce wchodzi luźno pod panel bramy - czyli z klejem będzie na styk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 28.10.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 A nie da się bramy podnieść wyżej (zamontować ponownie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noiragneau 28.10.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 to brama Wiśniowski? jeśli tak to jest tam możliwość regulacji przy montażu a jeśli bramy nie da się podnieść to bez wylania kawałka od nowa raczej się nie uda.miałem podobny problem ale byłem w lepszej sytuacji bo potrzebny mi był tylko 1cm - rozwiązanie: skuję wylewkę pod bramą która będzie dochodzić do kostki brukowej zamiast do posadzki.Ja niestety bramy nie mogłem podnieść bo belka mi na to nie pozwolała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 28.10.2010 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 to brama Wiśniowski? Tak, brama Wiśniowski. Jutro obejrzę dokładnie jakie mam jeszcze pole manewru przy regulacji wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 30.10.2010 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Podnieść bramę faktycznie się da, ale góra o 1-1,5cm i to wówczas gumowa uszczelka będzie tarła o belkę montażową. Pozostanie jeszcze około 1cm, ale to już jest do przełknięcia w postaci progu lub starcia posadzki w głąb garażu na długość jedenj płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.10.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Nic nie wniosę do sprawy Marka, ale to dobry przykład by pokazać jak ważne jest PRECYZYJNE ustalenie wysokości posadzki. Z moich doświadczeń ustalenia są sobie, a faktyczne wylewki sobie. Po prostu dramat jak się nie szanuje wykonawców. Ale patrząc na ostatnie fotki mam wątpliwości - widać, że napęd ledwie się zmieścił - może ta brama była kupiona za duża w stosunku do rzeczywistych możliwości otworu? Wówczas szukając winnych spojżałbym na doradzającego w wyborze bramy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts