Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brama garażowa a za wysoka posadzka

Recommended Posts

Nie wiem jak rozwiązać problem. Fachowcy wylali mi za wysoko posadzkę w garażu i żeby zamknąć bramę wycieli kawałek wylewki. Do szczęcia brakuje jakieś 2,5cm (około 1,2cm na płytkę + klej i 1,3cm na ugięcie gumy w dolnej czści bramy) Ostatecznością jest skucie choćby 1m w głąb garażu i zrobienie większego spadu. Może ktoś podpowie mniej drastyczne rozwiązanie? Teraz jest tak, że płytka położona na posadzce wchodzi luźno pod panel bramy - czyli z klejem będzie na styk.

brama.jpg

to brama Wiśniowski? jeśli tak to jest tam możliwość regulacji przy montażu a jeśli bramy nie da się podnieść to bez wylania kawałka od nowa raczej się nie uda.

miałem podobny problem ale byłem w lepszej sytuacji bo potrzebny mi był tylko 1cm - rozwiązanie: skuję wylewkę pod bramą która będzie dochodzić do kostki brukowej zamiast do posadzki.

Ja niestety bramy nie mogłem podnieść bo belka mi na to nie pozwolała

Nic nie wniosę do sprawy Marka, ale to dobry przykład by pokazać jak ważne jest PRECYZYJNE ustalenie wysokości posadzki. Z moich doświadczeń ustalenia są sobie, a faktyczne wylewki sobie. Po prostu dramat jak się nie szanuje wykonawców.

Ale patrząc na ostatnie fotki mam wątpliwości - widać, że napęd ledwie się zmieścił - może ta brama była kupiona za duża w stosunku do rzeczywistych możliwości otworu? Wówczas szukając winnych spojżałbym na doradzającego w wyborze bramy..