cza1zip 28.10.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Witam. Mam problem z termostatem na kaloryferze. Chyba jest jakos zle zalozony (ja go nie zakladalem) Dopiero od 3 robi sie cieply. Nie moge ustawic np. zeby byl letni. Jak przystawie glowe do grzejnika i przekrecam termostat to od 3 slychac tak jakby woda zaczela lecie. Przeszukalem pelno tematow lecz niestety nie znalazlem odpowiedzi. Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 28.10.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 a jaką masz temperaturę w pomieszczeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cza1zip 28.10.2010 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 22 st. ale to nie ma znaczenia. poniewaz nawet jak jest zimno to dopiero od 3 zaczyna sie robic cieply kaloryfer , a w drugim pokoju to np. od 2. Moga byc zle zamontowane termostaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 28.10.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 przy tej temperaturze pomieszczenia, głowica Ci się wcześniej nie otworzy,przecież ma w nazwie termostatyczna i reaguje na temperaturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cza1zip 28.10.2010 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 wiem na czym to polega. czasami mnie nie ma w domu i wylaczam grzejniki na ten czas. po przyjezdzie jest zimno w mieszkaniu i rowniez zaczyna grzac od 3. jeszcze dla upewnienia pobawie sie z temperatura bo rozumiem ze jak ustawie na ta 3 to grzejnik powinien sam pilnowac jednej temp. tzn dogrzewac jesli zrobi sie zimniej i odwrotnie. wydaje mi sie ze wlasnie tak nie jest. kolejnym problem wydaje sie ze grzejnik nie jest rownie cieply na calej powierzchni. na dole jest troche chlodniejszy. podobno jest to zapowitrzenie i dzisiaj rozkrecilem ten zawor ktory sluzy do odpowietrzania i zaczela woda od razu leciec wiec na to wyglada ze nie ma powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 28.10.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Może być na dole chłodniejszy, jeśli przepływ wody jest mały. A jest mały, bo wg zaworu termostatycznego wystarczy to do utrzymania temperatury. Taki zawór powinien działać tak, jak opisujesz, czyli pilnować temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cza1zip 28.10.2010 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Ok dzieki za pomoc. Rozumiem ze najlepiej rozkrecic w takim razie grzejniki w paru miejscach w mieszkaniu np na 3 i wtedy wszedzie bedzie rowno cieplo i tez bedzie oszczednie bo dotychczas mialem wlaczony tylko koloryfer w salonie i tam tez spie a np w korytarzu i lazience mialem wylaczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 29.10.2010 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Jeśli chcesz mieć w całym domu tę samą temperaturę, to zrób właśnie tak, jak napisałeś. Jeśli chcesz mieć oszczędnie, ustaw niższą temperaturę w rzadziej używanych pomieszczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts