Baba_Budowniczy 15.11.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Ja mam tynk silikonowy STO, biały.Po prawie pięciu latach glonów i podobnych atrakcji zero, nieco przykurzony, ale nadal biały. Nie jest to tani produkt, ale godny polecenia jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lais 18.11.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Jeśli można się wtrącić...........dlaczego uparcie chcesz to pomalować farbą? Jak widzę często na elewacjach łuszczące się płaty farby to mnie śmiech ogarnia i zadaję sobie pytanie, dlaczego ludzie lubią się tak napracować przy kolejnym malowaniu. Przecież można zastosować dobry tynk mineralny i impregnat który jest prosty w nanoszeniu, stosunkowo tani i powoduje całkowitą wodoodoprość tynku na długie lata, posiada również w sobie związki zapobiegające porastaniu przez mchy itp. Jeśli chodzi o brud, to nie jest do końca najważniejszy rodzaj tynku, ale jego struktura, im powierzchnia bardziej gładka, tym brudu mniej i łatwiej go usunąć, im bardziej porowata, tym więcej, widać to doskonale na tynkach akrylowych zacieranych grubą strukturą, kładzinych parę lat wstecz. Do przemyślenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 18.11.2010 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 nie upieram się przy farbie po prostu nie zdawałem sobie sprawy, że jest jakieś inne rozwiązanie możesz dać jakiś namiar na taki impregnat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lais 18.11.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Sam go sprzedaję, ale w okolicach wawy, więc nie pohandlujemy Dam Ci informacje na priv dzisiaj, nie chcę wykorzystywać forum do reklamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 18.11.2010 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Ja mam sam tynk bez farby Oszczędność nie była duża, ale sam sprzedawca w STO stwierdził, że jeśli robię białą elewację, farba jest zbędnym bajerem. Dodatkowego impregnatu nie stosowałam, efekt bardzo OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts