RafalM 29.10.2010 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Proszę o pomoc, jestem rolnikiem i chcę wybudować wiatę (małą halę) na maszyny rolnicze. powierzchnia około 300mkw. Mam pytanie do osób które siedzą w temacie. Czy spawacz - firma ślusarska która wykona konstrukcje musi miec jakies uprawnienie? U nas dużo powstaje takich obiektów, wykonuja je małe firmy za dobrą stawkę. Jak zadzwoniłem do duzych firm to stawki x2 i zaczeli mi mydlić oczy wymaganiami certyfikatami itp. Prosze pomózcie, czy konstrukcję może mi sprzdać firma która wiem że dobrze robi i w dobrej cenie, (dużo stawiają takich obiektów dookoła)? Czy przy odbiorze nie nadzór nie będzie pytał o jakiść dokumentacje, certyfikaty itp? Oczywiście budowa będzie prowadzona zgodnie z przepisami, konstruktor zaprojektował całość, kierownik budowy i pozwolenia wszystko jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 29.10.2010 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 W projekcie ma być określone ;Jaka stal, jakie zabezpieczenie antykorozyjne, jaka klasa konstrukcji , w jakich zakładach spawalniczych ma być wykonywana , poziom wymagań jakości, poziom kwalifikacji nadzoru, jaki poziom niezgodności spawalniczych wymagany w złączach spawanych.Jeżeli "twoja "firma będzie spełniać wymogi projektu to nie ma problemu z odbiorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts