miwol 19.02.2004 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Cześć Wszystkim, mam pytanie: czy ktoś z Was przerabiał załatwianie z Melioracjami pozwolenia na wykonanie przeprawy (mostu) przez rów przydrożny? W przypadku mojej działki zachodzi taka potrzeba by możliwy był wjazd, ludzie wkoło we wsi BEZ UZGODNIENIA wrzucają do rowów kręgi fi=60cm i zasypują gruzem ale to totalna samowolka! Dowiedziałem się, że do wniosku o pozwolenie na przeprawę muszę dołączyć jakiś rysunek techniczny planowanego mostku. W samych melioracjach dwie różne, zapytane osoby mówią co innego. Kto taki rysunek może (w sensie uprawnień) wykonać? Będę wdzięczny za informacje, rowów w koło pełno więc na pewno coś robiliście Pozdrawiam - Miwol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.02.2004 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Podpadniesz sąsiadom - przyjechał miastowy i kombinuje a przecież jest dobrze. Jeszcze na nich kontrolę naślesz i po zawodach. Kieruj się logiką i tzw. dobrą wiedzą techniczną - po uzgodnieniach i tak każą zrobić Ci dokładnie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 19.02.2004 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 U mnie też jest ten problem - niedługo dowiemy się w gminie Czernica co z tym fantem zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weyn.rob 19.02.2004 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Robić samemu i palić później głupa!! Zawsze łatwiej ZMODERNIZOWAĆ stary niż zbudowć legalnie nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 19.02.2004 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 O co chodzi z tą modernizacją? i z tą budową nowego? Czy to znaczy że będą mogli kazać mi robić nowy rów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weyn.rob 19.02.2004 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 modernizacja starego-mało formalnosci -proste procedurybudowa nowego wjazdu--totalna odwrotność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lech 19.02.2004 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Przeprawiałem się przez taki rów na moją działkę.Rów był na dodatek przy drodze wojewódzkiej - masakraZrobiłem projekt - 1200zł. - 2 lata temuMusiałem pojechać do miasta wojewódzkiego na policję z projektem czy wszystko wporządku, nastepnie do wojewódzkiego urzędu dróg ( albo coś takiego ) kupić ładnie znaczek wypełnić podania i grzecznie czekać ok. 3 tygodni. Zgłosiłem w moim miasteczku co też chcę wyprawiać wyznaczyłam datę kiedy chcę to robić żeby przyjechali i odebrali roboty na pasie drogowym. Przed robotą musiałem załatwić niezbędne znaki drogowe takie jak w projekcie oczywiście na lewo. Robotę wykonałem szybko w 5-6 godzin i zwinołem interes żeby nie zachaczyć o noc bo musiałbym załatwiać oświetlenie sygnalizacyjne na noc. To była piękna przygoda która mnie kosztowała duzo bieganini, czasu ok. 2 miesiące ze wszystkim i 3000 zł. Acha, wjazd wykonałem naprzeciwko podwójnej ciągłej i juz dwa lata nie jest to zmienione ale obiecali że jak będą malować to zmienią.Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts