awca 04.09.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Witam wszystkich, - szerokość korytarzyka na piętrze prowadzącego do pokoju i łazienki zdecydowanie za mała. Po wylaniu poszerzyliśmy dodatkowo o 20 cm. Ja poszerzyłem o 60 cm , dzięki za podpowiedż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awca 04.09.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 To 2 zupełnie różne systemy - w jednym skrzynka jest nadstawiona na oknie (Be Clever) a w drugim 'przyklejona' od zewnątrz do nadproża (Integro). W pierwszym jest podniesione nadproże, w drugim nie. W projekcie teoretycznie wszędzie jest wrzucony Be Clever, ale w oknach narożnych, szczególnie na piętrze nie jest pokazane jak dokładnie to rozwiązać. Be Clever to nie jest system tylko firma produkująca rolety tak jak wiele innych.Produkują rolety w systemie Clever Box z rewizją od wewnątrz budynku oraz Inter Box z rewizją od zewnątrz budynku i te trzeba zastosować na oknach narożnych , w obydwu przypadkach trzeba podnieść nadproże . Trzeci system to Standar Box do zamontowania na ścianie budynku jak to nazwałeś "przyklejona" , błędnie nazywając integro.Inegro znaczy zintegrowana z oknem, inaczej zamontowana na ramie okna tak jak jest to w dwóch pierwszych przypadkach.Proponuje odwiedzić najbliższy punkt sprzedaży okien powinni wszystko wyjaśnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awca 05.09.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Mój domek na dzień dzisiejszy wygląda tak: [ATTACH=CONFIG]134718[/ATTACH] Pięknie , gołym okiem widać , że miałeś dobrych fachowców. Szkoda że nie pokazałeś domu ze wszystkich stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luk_Bor 05.09.2012 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Pięknie , gołym okiem widać , że miałeś dobrych fachowców. Szkoda że nie pokazałeś domu ze wszystkich stron. Nie pokazałem domu z wszystkich stron, bo robiąc elewacje nie dokończyłem dachówki na podcieniu żeby się nie pobrudziła i dekarze mają wrócić w tym tygodniu. Jak tylko skończą to zamieszczę zdjęcia z wszystkich stron. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
impressa 06.09.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 (edytowane) Be Clever to nie jest system tylko firma produkująca rolety tak jak wiele innych.Produkują rolety w systemie Clever Box z rewizją od wewnątrz budynku oraz Inter Box z rewizją od zewnątrz budynku i te trzeba zastosować na oknach narożnych , w obydwu przypadkach trzeba podnieść nadproże . Trzeci system to Standar Box do zamontowania na ścianie budynku jak to nazwałeś "przyklejona" , błędnie nazywając integro.Inegro znaczy zintegrowana z oknem, inaczej zamontowana na ramie okna tak jak jest to w dwóch pierwszych przypadkach.Proponuje odwiedzić najbliższy punkt sprzedaży okien powinni wszystko wyjaśnić. Ostatni post a propos rolet bo rozbiliśmy temat ad nauseam. Gwoli wyjaśnienia -użyłem sformułowań zwyczajowo przyjętych w branży i wśród fachowców, podobnie jak na tym forum (najlepszy zbiorczy temat o roletach jest tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?16657-ROLETY-ZEWN%C4%98TRZNE-w%C4%85tek-zbiorczy-firmy-opinie-jakie-wybra%C4%87-co-polecacie).. Powienienem był tylko użyć form 'w systemie beclever' i 'w systemie integro' żeby uniknąć dwuznaczności. Faktycznie, Be Clever to firma ale jej sztandarowym produktem są rolety nadokienne i tak już się u nas przyjęło że na nadokienne Portosy, Exte, itp. też mówi się beclevery (coś jak z pampersami). To samo z integro - wszystkie naprożowe podtynkowe to integro. Firma Be Clever też już produkuje rolety w systemie integro, jak zauważyłeś (z tym że to bardziej Interboxy). Na okna narożne wypada dać tzw. integro (co zmienia układ nadproży!) , choć niekoniecznie firmy Be Clever... która swoją drogą jest najdroższa na rynku i ja na przykład raczej nie będę w ogóle ich rolet instalował. Po dłuższych poszukiwaniach znalazłem nieco bardziej ekonomiczne a z tej samej jak nie wyższej półki. Więcej info gdyby ktoś był zainteresowany mogę podać na priv. Z mojej strony EOT, ale mam nadzieję że dyskusja przyda się innym walczącym z tym co wrzucić na okno Edytowane 6 Września 2012 przez impressa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
impressa 06.09.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Nie pokazałem domu z wszystkich stron, bo robiąc elewacje nie dokończyłem dachówki na podcieniu żeby się nie pobrudziła i dekarze mają wrócić w tym tygodniu. Jak tylko skończą to zamieszczę zdjęcia z wszystkich stron. Pozdrawiam W których miejscach nie kładłeś dachówki przed zrobieniem elewacji? I nad tarasem i nad garażem? Swoją drogą, dachówka świetnie się prezentuje - jakiej użyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awca 07.09.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Ostatni post a propos rolet bo rozbiliśmy temat ad nauseam. Gwoli wyjaśnienia -użyłem sformułowań zwyczajowo przyjętych w branży i wśród fachowców, podobnie jak na tym forum (najlepszy zbiorczy temat o roletach jest tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?16657-ROLETY-ZEWN%C4%98TRZNE-w%C4%85tek-zbiorczy-firmy-opinie-jakie-wybra%C4%87-co-polecacie).. Powienienem był tylko użyć form 'w systemie beclever' i 'w systemie integro' żeby uniknąć dwuznaczności. Faktycznie, Be Clever to firma ale jej sztandarowym produktem są rolety nadokienne i tak już się u nas przyjęło że na nadokienne Portosy, Exte, itp. też mówi się beclevery (coś jak z pampersami). To samo z integro - wszystkie naprożowe podtynkowe to integro. Firma Be Clever też już produkuje rolety w systemie integro, jak zauważyłeś (z tym że to bardziej Interboxy). Na okna narożne wypada dać tzw. integro (co zmienia układ nadproży!) , choć niekoniecznie firmy Be Clever... która swoją drogą jest najdroższa na rynku i ja na przykład raczej nie będę w ogóle ich rolet instalował. Po dłuższych poszukiwaniach znalazłem nieco bardziej ekonomiczne a z tej samej jak nie wyższej półki. Więcej info gdyby ktoś był zainteresowany mogę podać na priv. Z mojej strony EOT, ale mam nadzieję że dyskusja przyda się innym walczącym z tym co wrzucić na okno Chcę już zamknąć temat rolet . Rolety w systemie Clever Box i Inter Box mają rewizje z dołu i są do całkowitej zabudowy .Natomiast rolety Standar Box są do zamontowania na ścianie budynku. Mają rewizje z przodu skrzynki więc nie mogą być zabudowane ponieważ w razie awarii byłby kłopot . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luk_Bor 08.09.2012 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 W których miejscach nie kładłeś dachówki przed zrobieniem elewacji? I nad tarasem i nad garażem? Swoją drogą, dachówka świetnie się prezentuje - jakiej użyłeś? Nad garażem położyłem dachowke przed tynkowaniem. Dach i elewacje robiła ta sama firma, więc to była ich decyzja. Nie pobrudzili dachówki, więc jest O.K. Nad tarasem dopiero teraz kładę dachowke. Dachówka to Rubin 13V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
impressa 10.09.2012 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Nad garażem położyłem dachowke przed tynkowaniem. Dach i elewacje robiła ta sama firma, więc to była ich decyzja. Nie pobrudzili dachówki, więc jest O.K. Nad tarasem dopiero teraz kładę dachowke. Dachówka to Rubin 13V. Kolor antracyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boby 11.09.2012 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Gremcia,Będę w okolicach Poznania 22.09.2012. Jeśli jest to mozliwe chetnie zobaczę to cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luk_Bor 30.09.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Kolor antracyt? Tak. Tak jak obiecałem kolejne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luk_Bor 30.09.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awca 18.10.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 [ATTACH=CONFIG]139486[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]139487[/ATTACH] Bardzo mi się podoba starannie wszystko wykonane. Gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula. 23.10.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 (edytowane) Witam. Jestem ze Szczecina, przymierzam się do projektu WNB lub OPAL. Bardzo chciałabym zobaczyć dom na żywo, chociaż z zewnątrz. Jednak w moich okolicach nikt takiego nie buduje...W najbliższym czasie będę w Warszawie z mężem, chętnie podejrzałabym wasze domy, gdybym tylko wiedziała gdzie ich szukać. Pozdrawiam. Ania Edytowane 6 Stycznia 2014 przez anula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AngelaPawel 24.10.2012 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Witam serdecznie.My budujemy Opal-jest troszeczkę mniejszy od WNB. Okolice Koszalina, etap-ściany parteru. Szkoda, że forum nt. projektu Opal nie rozwija się tak samo jak to!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awca 26.10.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 (edytowane) Witam. Jestem ze Szczecina, przymierzam się do projektu WNB lub OPAL. Bardzo chciałabym zobaczyć dom na żywo, chociaż z zewnątrz. Jednak w moich okolicach nikt takiego nie buduje...W najbliższym czasie będę w Warszawie z mężem, chętnie podejrzałabym wasze domy, gdybym tylko wiedziała gdzie ich szukać. Jeśli jest taka możliwość proszę o jakies namiary, mój e-maila [email protected]. Pozdrawiam. Ania Opal brałem pod uwage, ale WNB wygrała przede wszystkim dlatego, że wszystkie pomieszczenia są doświetlone, a usytuowanie kominka i tv powoduje że, siedzący na sofach mają piękny widok na ogród. W Opalu usytuowanie łazienki z toaletą na wprost jadalni chyba nie wygląda za fajnie, dodatkowo jest bez okna , które czasami trzeba otworzyć.... .Poza tym nieosłonięte balkony są narażone na opady atmosferyczne co jest kłopotliwe, wiem o tym z doświadczenia.W razie potrzeby moge przesłać zdjęcia i służyć radą . Mój dom jest niestety w znacznej odległości od Szczecina. Pozdrawiam. Edytowane 26 Października 2012 przez awca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boby 28.10.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Witam. Jestem ze Szczecina, przymierzam się do projektu WNB lub OPAL. Bardzo chciałabym zobaczyć dom na żywo, chociaż z zewnątrz. Jednak w moich okolicach nikt takiego nie buduje...W najbliższym czasie będę w Warszawie z mężem, chętnie podejrzałabym wasze domy, gdybym tylko wiedziała gdzie ich szukać. Jeśli jest taka możliwość proszę o jakies namiary, mój e-maila [email protected]. Pozdrawiam. Ania Cześć Anula, My mamy zamiar budować WNB na Warszewie. Byliśmy zobaczyć dom u Gremci pod Poznaniem. Super chata. Jednie co chcemy zmienić to poszerzyć wyjćia na loggie ponieważ są bardzo wąskie i powiekszyć mały pokój na górze. Reszta wygląda OK. Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pimi04 06.11.2012 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Cześć Anula, My mamy zamiar budować WNB na Warszewie. Byliśmy zobaczyć dom u Gremci pod Poznaniem. Super chata. Jednie co chcemy zmienić to poszerzyć wyjćia na loggie ponieważ są bardzo wąskie i powiekszyć mały pokój na górze. Reszta wygląda OK. Pozdrawiam Robert Witaj boby! Gdzie budujecie/chcecie budować w Warszawie. Ja zamierzam realizować ten projekt pod Konstancinem. Masz już jakiegoś wykonawcę? Chętnie wymienię jkaies doświadczenia. email: pimi04@o2,pl Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luk_Bor 07.11.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Jeśli chcecie, to mogę polecić wykonawcę. Witaj boby! Gdzie budujecie/chcecie budować w Warszawie. Ja zamierzam realizować ten projekt pod Konstancinem. Masz już jakiegoś wykonawcę? Chętnie wymienię jkaies doświadczenia. email: pimi04@o2,pl Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pimi04 07.11.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Jeśli chcecie, to mogę polecić wykonawcę. Jeżli jest taka możliwość to chętnie. Poproszę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts