AMI budują Domek 07.04.2014 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Uwaga: podaję koszt elektryki: R: 6000, M: 3500, do tego alarm przez firmę ochroniarską : 30% z 5000 za kable. czyli łącznie 11.700zł. uważam to za dobry wynik. Wycena elektryki wg projektu: R 5000zł. + zmiany i dodatki które sobie zażyczyłem dały kwotę : R 6000zł. ciekawym pomysłem elektryka który robił u mnie, jest II rozdzielnia na piętrze. Zaoszczędziłem tym rozwiązaniem ok 1,5krążka 2,5mm i 2 krążki 1,5mm kabli. (wiem ze zaoszczędziłem bo leżą w budzie kupione w grudniu....wg zestawienia projektowego) - na szczęście mają gdzie być dalej rozłożone. II rozdzielnia daje też ten komfort ze jak strzeli coś w pokoju na piętrze - to zabezpieczenie jest "pod ręką" a nie na parterze.... pozdr.AMI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awca 08.04.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 U mnie wyszło podobnie, pomimo jednej rozdzielni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzykSkate 25.04.2014 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Witamy wszystkich fanatyków Willi na Borowej, Budujemy Willę na Borowej na Dolnym Śląsku (ok. 60 km od Wrocławia) Obecnie jesteśmy na etapie dachu. Kilka rzeczy, które zmieniliśmy w projekcie: 1) Poziom garażu musieliśmy obniżyć o 50 cm ze względu na pochylenie naszej działki, przez co nie mamy z niego wyjścia na ogród, a wejście do garażu jest na końcu korytarza. Brama garażowa wyższa o te 50 cm. 2) Zrezygnowaliśmy z szatni. 3) Zrezygnowaliśmy z sauny na rzecz większej pralni/suszarni. 4) Zamurowaliśmy okno po lewej od wnęki TV. 5) Zrezygnowaliśmy ze schowka pod schodami 6) Rezygnujemy ze spiżarni i przesuwamy ścianę do połowy aby w przedsionku zmieścić tam szafę, a w kuchni sprzęty AGD w zabudowie. 7) Drzwi do pralni ustawiamy na tej samej ścianie co do kotłowni i WC. Zamurowaliśmy przejście z przedsionka do kuchni aby mieć więcej miejsca na szafki. 9) Zrezygnowaliśmy z garderób na górze poza główną sypialnią. 10) W sypialni zamurowaliśmy małe okno. 11) W garażu zamiast drzwi na ogród daliśmy okno. Pytania do tych którzy już wybudowali: 1) Jak zabezpieczyliście dziurę w górnym biegu schodów? Ktoś mógłby pokazać zdjęcia swoich schodów? 2) Czy ktoś zamiast kominka zewnętrznego robił grill? 3) Ktoś może powiedzieć jak duży strych udało mu się*wygospodarować? Pozdrawiamy, Claudia i Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolaw 03.05.2014 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Uwaga: podaję koszt elektryki: R: 6000, M: 3500, do tego alarm przez firmę ochroniarską : 30% z 5000 za kable. czyli łącznie 11.700zł. uważam to za dobry wynik. Wycena elektryki wg projektu: R 5000zł. + zmiany i dodatki które sobie zażyczyłem dały kwotę : R 6000zł. ciekawym pomysłem elektryka który robił u mnie, jest II rozdzielnia na piętrze. Zaoszczędziłem tym rozwiązaniem ok 1,5krążka 2,5mm i 2 krążki 1,5mm kabli. (wiem ze zaoszczędziłem bo leżą w budzie kupione w grudniu....wg zestawienia projektowego) - na szczęście mają gdzie być dalej rozłożone. II rozdzielnia daje też ten komfort ze jak strzeli coś w pokoju na piętrze - to zabezpieczenie jest "pod ręką" a nie na parterze.... pozdr. AMI Witam. Planujemy z mężem zacząć budowę tego domu na jesień. Bardzo chcielibyśmy zobaczyć ten domek na żywo. Czy istnieje możliwość odwiedzin??. Wiem, że to dość kłopotliwe, ale bardzo nam zależy. Ewentualnie zdjęcia z budowy i wskazówki mile widziane. Prosimy o odpowiedź Karolina I Romek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolaw 07.05.2014 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Witam, Właśnie kończymy budowę domu na Borowej! W dosłownym tego słowa znaczeniu. Stąd pochodzi nazwa tego projektu. Chętnie podzielę się doświadczeniami. Cieszę się, że projekt się podoba. O które okno chodzi? J. Witam. My też budujemy ten piękny dom. Czy istnieje możliwość zobaczenia go na żywo. Karolina i Romek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzykSkate 22.07.2014 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 (edytowane) Witamy wszystkich, U nas aktualnie budowa wygląda tak jak poniżej: http://krzyk.net/WnB/WnB1.jpg http://krzyk.net/WnB/WnB2.jpg (aby zobaczyć zdjęcia w większym rozmiarze - prawy przycisk myszy i otwórz w nowej karcie) Ocieplenie ze styropianu 20 cm frezowanego. Dzięki tej grubości mogliśmy schować zewnętrzne rolety tak aby nie były widoczne (jak widać na zdjęciach). W środku już ekipa kładzie tynki. Elektryka wyszła nas do tego momentu ok. 7000 zł - robocizna, 5500 zł - materiały. Ponawiam pytanie, czy ktoś już murował z tyłu grilla i podzieli się zdjęciem Pozdrawiamy, Claudia i Krzysiek Edytowane 22 Lipca 2014 przez KrzykSkate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamzdan 11.08.2014 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Witam Meczę ten nasz domek i już szczęśliwie dochodzę do zakończenia stanu surowego . Mam pytanie czy może pamiętacie ile Wam wyszło m2 tynków wewnątrz i na zewnątrz ? Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzykSkate 11.08.2014 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 adamzdan, u nas wyszło ok. 770m2 wewnątrz i ok. 400m2 na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamzdan 12.08.2014 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Ekstra . Bardzo dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stefcia111 18.08.2014 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Witamwłaśnie zakupiliśmy z mężem projekt Willi na Borowej i mamy trochę pytań:1) jaki materiał polecacie do budowy2) jaki jest koszt robocizny za SSZ? Pozdrawiam,Stefcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awca 29.09.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Pokazcie swoje kominki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMI budują Domek 01.10.2014 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awca 01.10.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Bardzo ładny. Jeśli mozna to jakiej firmy wkład zastosowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMI budują Domek 02.10.2014 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Bardzo ładny. Jeśli mozna to jakiej firmy wkład zastosowałeś. Kratki. Oliwia 18kw LBS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamzdan 06.10.2014 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 My już zaczynamy kończyć nasz domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awca 06.10.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Ja równiez bedę robił bonie. Pokaz po zakończeniu takze tył, pewnie na wykuszu tv są też bonie. Ciekaw jestem kolorystyki Zapowiada się bardzo ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamzdan 14.10.2014 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 dostałeś już wycenę na bonie no i na elewacje ? jak zabezpieczyłeś górę wykuszu tv ( mówię oczywiście o zewnętrznej części ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awca 14.10.2014 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Na wycene czekam, tynk będzie na bazie firmy Knauf. Wykusz tv mam zamiar ocieplić z góry styropianem i pokryć blachą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamzdan 15.10.2014 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 ja go jeszcze wcześniej zabezpieczyłem folią w płynie i papą na gorąco . uważaj na niego przy kołkowaniu bo mi wystrzelali go na wylot . do końca tyg powinno być już wszystko gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awca 16.10.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Oczywiście folia w płynie i papa też będzie. Nie zamierzam dawać kołków bo one sa konieczne na starych elewacjach w obawie przed odpadnięciem starego tynku razem z docieplanym styropianem. Pozdrawiam i czekam na relacje zdjęciową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts