Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 300
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam, bardzo się cieszę, że znalazłam wątek na temat projektu Willa na Borowej. Już prawie jesteśmy zdecydowani na jego zakup, na wiosnę chcielibyśmy ruszyć z budową. Projekt bardzo nam się podoba, ale niestety należę do ludzi, którzy "jak nie zobaczą, to nie uwierzą" (a raczej nie potrafią sobie pewnych rzeczy zwizualizować) ;) Gdyby ktoś z Was był tak uprzejmy i mógłby mi przesłać kilka zdjęć z wnętrza domu, byłabym bardzo wdzięczna. Czy istnieje możliwość zobaczenia któregoś domu "na żywo"? Mogą być okolice Kielc, Warszawy. Mój adres mailowy: [email protected]

Pozdrawiam

witam,

mam pytania do tych co już wybudowali lub budują:

- jakie okna wybraliście do tego projektu? jaki producent i model?

- odnośnie wysokiego okna narożnego nad garażem: w jaki sposób jest ono otwierane? na prawo czy na lewo czyli czy zawiasy są na ścianie czy na słupku (konstrukcyjnym okna lub lanym) ? i co z klamką - czy ją macie w tym skrzydle czy może sam zamek albo jakieś inne rozwiązanie? czy stosujecie ogranicznik lub hamulec w klamce?

Proszę o info tutaj lub na priv.

Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Witam, bardzo się cieszę, że znalazłam wątek na temat projektu Willa na Borowej. Już prawie jesteśmy zdecydowani na jego zakup, na wiosnę chcielibyśmy ruszyć z budową. Projekt bardzo nam się podoba, ale niestety należę do ludzi, którzy "jak nie zobaczą, to nie uwierzą" (a raczej nie potrafią sobie pewnych rzeczy zwizualizować) ;) Gdyby ktoś z Was był tak uprzejmy i mógłby mi przesłać kilka zdjęć z wnętrza domu, byłabym bardzo wdzięczna. Czy istnieje możliwość zobaczenia któregoś domu "na żywo"? Mogą być okolice Kielc, Warszawy. Mój adres mailowy: [email protected]

Pozdrawiam

witam

ja tez przyłacze sie do Pani Moniki i poprosze o zdjecia [email protected] i tez z checia podjechałbym i zobaczył ale w okolicach Gdańska.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 4 weeks później...

My robiliśmy na elewacji styropian 15 cm. całość domu była kołkowana ( co w przypadku tej wnęki na telewizor zbudowanej z połówki cegły skończyło się przebiciem na wylot :)

Swoją drogą te trzy ściany ( w łazience przy sypialni i nad kuchnią) zrobione z cegły połówki to jakaś pomyłka!!!

To nie jest duży koszt i polecałbym zrobić z kołkowaniem

Ja te ściany zrobiłem z całego bloczka tzn. 24 cm. Nie będę jednak kołkował. Zgłębiłem w między czasie wiedzę i na nowe mury nie zaleca się kołkowania do wys 8m . Dobrze połozony klej załatwi wszystko.Nie chodzi mi o oszczędności, natomiast szkoda mi murów na tyle dziur. Edytowane przez awca

U nas już prawie koniec

[ATTACH=CONFIG]296782[/ATTACH]

Witajcie,

Jestem na etapie kończenia elewacji. Podzielcie się proszę Waszymi doświadczeniami na temat drewna.

Jakie drewno zastosowaliście na elewację. Czy na kątach stosowaliście ścięcie desek na 45 st czy listwę kątową maskującą?

Będę wdzięczny za info.

Witajcie,

Jestem nowa na forum. Wraz z mężem poszukujemy wymarzonego projektu domu i WNB przypadła nam do gustu. Czy ktoś z was ma WNB lecz w większym wariancie, tym poszerzonym i ze zwiększonym garażem? Czy te powiększenia nie zaburzają wyglądu domu?

Może ktoś z was budował lub buduje w okolicy Warszawy i był uprzejmy pokazać nam na żywo domek? Zdjęcia jak wiadomo nie oddają w pełni rzeczywistości.

Jeśli moglibyście podesłać zdjęcia swoich realizacji zarówno zewnątrz jak i wewnątrz, będę wdzięczna, za podesłanie na maila.

[email protected]

Będę bardzo wdzięczna.

Agata

Edytowane przez Agata00

Witam wszystkich.

Podzielę się i ja swoim prawie "końcem" WNB budowanej systemem gospodarczym. Od grudnia mieszkamy , żarówki budowlane wiszą jednak gdzieniegdzie do dziś. Głównie dla tego ze ciężko coś wybrać by pasowało i tu i tam...

CAM01184_sm.jpg

Info praktyczne - ogrzewanie gazem (dół podłogówka, góra grzejniki) szarpie mnie 600zł/mc z przepalaniem w komiku 2x tydzień, głównie dla klimatu w weekendy. Jedni mówią ze to sporo inni że w normie. Temperaturę jednak mamy wysoką - rzadko spada poniżej 23st.C. i codzienne kąpiele dziecka w wannie pewnie robią swoje... Jak ktoś ma już takie praktyczne dane co do kosztów - chętnie poczytam.

Cały temat ogrodu, bram i ostatecznego zagospodarowania terenu pozostawiliśmy na te rok. Teraz zimą wybieramy co i jak będzie.

• 1 month później...

Witam wszystkich.

po dłuższej przerwie ruszamy z budową,

Nasza WNB wygląda obecnie tak IMAG0995.jpg

Czy ktoś jeszcze mógł by się podzielić zdjęciami?

Czy ktoś kto budował kominek/grill na zewnątrz mógł by mi przesłać zdjęcie jak to rozwiązał?

Będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam

Szymon