Lukko1 08.11.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Nasz dom na dzień dzisiejszy. Jeśli chodzi o zaawansowanie prac: zakończone lanie posadzek. Jeśli ktoś byłby w okolicy Poznania i chciałby zobaczyć dom to zapraszamy Witaj gremcia! Mam nadzieje ze caly czas jeszcze zagladasz na to forum. Wraz z zona rozwazamy dosc mocno budowe Willi na Borowej jednak caly czas sie zastanawiamy. Napisalas, ze jesli ktos jest z okolic Poznania, to moze sie skontaktowac, zeby obejrzec Twoj domek i porozmawiac o doswiadczeniach zwiazanych z budowa Jestesmy z Suchego Lasu i chcialbym zapytac, czy byloby mozliwe spotkanie u Ciebie w domku, zeby go obejrzec i czegos sie dowiedziec ? Oczywiscie z ciastkiem - na ten moment chyba powienien to byc Rogal Marcinski Nie zajmiemy duzo czasu, obiecujemy! Czekamy na odpowiedz i pzdr Dorota & Lukasz Lukko1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia_Kulka 03.01.2013 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Witam, czy moglibyśmy skontaktować się w celu odwiedzenia Waszej budowy. Jesteśmy z mężem zdecydowani na ten projekt. Chcemy ruszyć wiosną. Jeśli nie byłoby to przeszkodą to prosimy o info kiedy moglibyśmy zobaczyć Wasz WNB. POZDRAWIAM Natalia Witam wszystkich, Jesteśmy właśnie na etapie zamykania stanu surowego. O ile na etapie wyboru projektu pialiśmy z zachwytu nad projektem o tyle, teraz po wybudowaniiu stanu surowego kilka rzeczy, nieprzewidywalnych wczesniejtrochę nas zaskoczyło. Dzilę się nimi, dla tych, którzy budują lub budowac będą - schody zabiegowe są ok. Chodź mocno myśleliśmy o podniesieniu stopni i wykonaniu pełnego spocznika - teraz wiem, że nie ma sensu. Chodzi się po nich zupełnie komfortowo - długośc schodów to zdecydowany minus, ale nie da się z tym nic zrobić. Kończą się one prawie przy wejściu. - szerokość korytarzyka na piętrze prowadzącego do pokoju i łazienki zdecydowanie za mała. Po wylaniu poszerzyliśmy dodatkowo o 20 cm. - chodź jesteśmy jeszcze przed montażem okien to okno na balkon w sypialni na piętrze otwiera się wprost na okno od strony tarasu !- chyba wstawimy pancerną szybę -) - w połowie schodów zaprojektowana jest dziwna dziura w murze.... - klatka schodowa jest dośc ciemna, sytuację ratuje rurowy świetlik dachowy z dachy przez strych - zainteresowanym prześlę informację - 5 cm szerokości wolno stojące ścianki przy drzwiach wejściowych na piętrze i przy balkonie to jakiej nieporozumienie projektowe....-) Pozostało nam teraz wykańczanie, które jak się mówi wykańcza inwestora... Gremcia, cegła bardzo fajna. My wybraliśmy ręcznie formowaną Antik Rood lub WVMR link http://stone-group.pl/cegly-elewacyjne Do tego będą okna w kolorze wiśnia lub orzech. Gdyby chciał któs z Was obejrzeć WNB w okolicach Wa-wy proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goth 08.01.2013 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Natalia, oczywiście, zapraszam, wysyłam namiary na priva goth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goth 08.01.2013 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Witajcie, obiecałem jakiś czas temu zdjęcia z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goth 08.01.2013 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Jak widać na zdjęciu wyżej - okno na garażem można zrobić większe (czyt. wyższe) o cały pustak. Przekonałem się o tym dopiero po wykonaniu dachu nad garażem...a szkoda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goth 08.01.2013 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 kilka fot ze środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatomcio 08.01.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 U nas z zewnątrz dom jest skończony, -bez balustrad, a wew. jest elektryka, ogrzewanie, tynki i posadzki i sufity podwieszone. Nasz dom ma kilka zmian, wew. z mojej inicjatywy a zew. z błędu fachowca. Wszystkie stropy są "terriva". Strych jest bardzo duży, dla graciarzy idealny;). U nas jest wejście do gabinetu z salonu, ponieważ chciałam większą łazienkę z której wydzielona jest pralnia. Dom jest naprawdę spory, na zdjęciach GOTH powyżej tego nie widać. Z moich spostrzeżeń wynika, iż przydałoby się większe okno w dolnej łazience i zdecydowanie okno w garażu. Z kolei nie potrzebne jest to małe okienko w sypialni nad tarasem, u nas beznadziejnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goth 09.01.2013 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 wrzuć jakieś foty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatomcio 10.01.2013 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatomcio 10.01.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 jutro zrobię dokładniejsze zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatomcio 10.01.2013 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Dla zainteresowanych 5km od nas buduje się OPAL. Też fajny domek. Aktualnie w sanie surowym otwartym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
High Five 13.01.2013 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Witam serdecznie wszystkich borowików!Jesteśmy na etapie wybierania projektu. Urzekła nas Willa na borowej. Czekamy jeszcze na warunki zabudowy ale na 90 % zdecydujemy się na ten właśnie projekt. Bardzo mnie interesuje jakie rozwiązania zastosowaliście w kuchni. Mimo, że jest w miarę duża wydaje się być mało ustawna. Spiżarnia to super sprawa ale przy tym układzie nie można za bardzo poszaleć z zabudową kuchenną. Gdzie stawiacie np. lodówkę? piekarnik? Widzieliśmy już rozwiązanie z zamknięciem wejścia od strony korytarza ale trochę szkoda nam zamykać to przejście.Bylibyśmy bardzo wdzięczni za wszelkie wskazówki może nawet zdjęcia:)Z góry bardzo dziękuję!Pozdrawiam wszystkich i życzę jak najwięcej przyjemności z budowania i jak najmniej związanych z tym problemów. Przyszłe borowiki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatomcio 13.01.2013 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 u nas jest właśnie zamknięte wejście od strony korytarza, Pan projektujący kuchnię polecił nam barek między jadalnią i kuchnią, aby zakryć przestrzeń roboczą, ja z kolei dodałam panele ażurowe z mdf ( w niecie można zobaczyć jak one wyglądają) jeszcze za barkiem na granicy jadalni, u nas zlew jest pod oknem narożnym, lodówka właśnie na tej zabudowanej ścianie, płyta a piekarnik pod nią na ścianie obok wejścia do spiżarki, obok lodówki jest zabudowania mikrofala, całość zakończona szklaną witryną w kształcie odwróconej litery L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awca 13.01.2013 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Witam serdecznie wszystkich borowików! Jesteśmy na etapie wybierania projektu. Urzekła nas Willa na borowej. Czekamy jeszcze na warunki zabudowy ale na 90 % zdecydujemy się na ten właśnie projekt. Bardzo mnie interesuje jakie rozwiązania zastosowaliście w kuchni. Mimo, że jest w miarę duża wydaje się być mało ustawna. Spiżarnia to super sprawa ale przy tym układzie nie można za bardzo poszaleć z zabudową kuchenną. Gdzie stawiacie np. lodówkę? piekarnik? Widzieliśmy już rozwiązanie z zamknięciem wejścia od strony korytarza ale trochę szkoda nam zamykać to przejście. Bylibyśmy bardzo wdzięczni za wszelkie wskazówki może nawet zdjęcia:) Z góry bardzo dziękuję! Pozdrawiam wszystkich i życzę jak najwięcej przyjemności z budowania i jak najmniej związanych z tym problemów. Przyszłe borowiki:) Podaj swojego e-maila to podeśle szczegółowe zdjęcia z budowy, rzuty i wszystkie zmiany jakich dokonałem oraz przemyślenia co do kuchni. Napewno w trakcie budowy się przydadzą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
High Five 13.01.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 (edytowane) Aga&Tamcio dziękuję za szybką odpowiedź! Rozumiem że żaluzjami z MDF oddzieliliście kuchnię od jadalni? Awca bardzo chętnie zobaczę zdjęcia z realizacji. Email [email protected] Czy ktoś jednak zdecydował się zostawić wejście od strony korytarza? Pozdrawiam Edytowane 13 Stycznia 2013 przez High Five Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awca 13.01.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Aga&Tamcio dziękuję za szybką odpowiedź! Rozumiem że żaluzjami z MDF oddzieliliście kuchnię idzie jadalni? Awca bardzo chętnie zobaczę zdjęcia z realizacji. Email [email protected] Czy ktoś jednak zdecydował się zostawić wejście od strony korytarza? Pozdrawiam Ja zostawiłem, zrobie tylko aktualne zdjecia i w krótce podeśle. Będzie wszystko szczegółowo opisane. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatomcio 14.01.2013 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Aga&Tamcio dziękuję za szybką odpowiedź! Rozumiem że żaluzjami z MDF oddzieliliście kuchnię od jadalni? Awca bardzo chętnie zobaczę zdjęcia z realizacji. Email [email protected] Czy ktoś jednak zdecydował się zostawić wejście od strony korytarza? Pozdrawiam zgadza się, kuchnia jest oddzielona od jadalni. U nas etap projektowania, trudno powiedzieć jak to będzie wyglądało realnie, a co najważniejsze czy będzie praktyczne ( ? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boby 17.01.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Witaj, Na wiosnę startuję z WNB w Szczecinie. Przeslij mi zdjęcia, rzuty i wszystko co może sięprzydać przy realizacji tego fajnego projektu.Adres:[email protected]PozdrawiamBoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awca 20.01.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 (edytowane) WNB zimową porą Edytowane 20 Stycznia 2013 przez awca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awca 02.02.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Jeśli ma ktoś doświadczenia z centralnym odkurzaczem, to prosze podpowiedzcie jaki wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts