sylwerson 02.10.2011 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 kocimięta - a Ty sobie wyobrażasz, że my okien nie widzieliśmy na żywo wcale? oglądałam tylko w salonie firmowym ramy, zamówiłam przez maila/telefon, pan pomierzył wszystko i już a teraz są, stoją spokojnie u dealera, jeszcze ze 2 tygodnie a teraz pójdzie piorunem - podłogówka, wylewki, okna wlasnie i ocieplenie z tynkami zewnętrznymi za miesiąc z surówki dom zmieni się w residence Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 03.10.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 hej podoba mi sie Twoje nastawienie do problemu, a przepraszam do sprawy do zalatwienia dobrze, ze nie masz oplaconej roboty w calosci, ale to chyba marne pocieszenie w perspektywie szukania kogos do niedorobek oby kolejni byli dokladniejsi od wczesniejszych napialas o transzy i przypomnialo mi sie o co chcalam zapytac, mianowicie kiedy zaczyna sie splacac kredyt ? po wyplaceniu 1 transzy raty sa proporcjonalne do wysokosci transzy, czy dopiero po wyplaceniu ostatniej transzy ? pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 03.10.2011 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 raty są proporcjonalne do tego, co się od banku faktycznie już wzięło - zatem przy pierwszej transzy np. 50000 płacisz odsetki od 50000 a nie od całej kwoty kredytu w praktyce oznacza to tyle, że pierwsza nasza rata wynosiła 213,40zł ale szybko urosła i nadal nie dosięgnęła górnego pułapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 04.10.2011 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 (edytowane) dzieki za informacje takie raty z pierwszej transzy to mozna placic dlugo sie czeka na kolejna transze ? bywaja opoznienia ? pozdrawiam! Edytowane 4 Października 2011 przez kjuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 04.10.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Cześć Z białymi ścianami już jest tak domowo - zazdroszczę. Ja też już bym chciała tynki, bo tak ciemno jest jakoś... Masz jakieś wieści w temacie dotacji do pc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 04.10.2011 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Kjuta - po etapie trzeba zgłosić do banku, że wykonano prace. Przychodzi ktoś na wizję lokalną i z natury stwierdza, że zrobiono to i to w procentach tylu i tylu. Potem odsyła ten raport do banku i zazwyczaj 48h później kasa jest. No, chyba, że stwierdzono niedoróbki i bank nakaże doprowadzić prace do 100%. Treaz czekamy własnie na wypłatę następną. Jeśli odpowiednio wcześnie zgłosisz wykonanie prac, to wszystko zamyka się w tygodniu. Mila - nic nie wiem, denerwuje mnie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 04.10.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Cholerka, już chyba powinni się odezwać? Na grupie ktoś pisał że jakaś wizja lokalna mu (jej) się zapowiedziała... a Wy przecież złożyliście jako jedni z pierwszych...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 04.10.2011 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 myslę, że kredyt zasadniczy, ten rodzina na swoim, przeszkodzi w dotacjii tyle a babka z banku była na działce - obejrzała wszystko, wzięła ksero umowy kredytowej, dowoziłam już raz nowe zaświadczenia o zarobkach, bo się przeterminowały i cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 05.10.2011 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Rozmawiałam z babką z banku od dotacji - wszystkie papiery trafiają do WFOŚiGW i tam sa rozpatrywane. Może to potrwać i półtora miesiąca, zanim cokolwiek ustalą. Kazali dosłac ksero dowodu męża. No to czekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 05.10.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 To trzymam kciuki, żeby to rozpatrywanie im pomyślnie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 10.10.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 hej, tak pisalysmy o transzach a tu myk i Ci nie daja, stwierdzili, ze za malo wydalas ?a co z tym sasiadem ? przyszedl i zaczal gadac, czy czegos żąda ?trzymam kciuki, aby sie na spokojnie wszystko wyjasnilo, bo nerwy nikomu niepotrzebne, sciskam mocno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 10.10.2011 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Nasz bank jest naprawdę ok, ale wstrzymał transzę z powodu różnej interpretacji wyrażenia "instalacja sanitarna". Zgłosiliśmy wykonanie tejże a tu po inspekcji bank dostał info od audytorki zewnętrznej, co nam inspekcje robi, że wykonana została w 0% Spodziewali się tzw. "białego montażu". No - będą musieli trochę poczekać, żeby biały zobaczyć - w końcu nie ma podłóg jeszcze :) Sąsiad, niecnota, był gdzieś przez weekend i dopiero dziś jest w zasięgu. Mąż się ma umówić na wizję lokalną. Przerobiłam w głowie tę sprawę i widzę, że co najwyżej na naszą korzyść może się to obrócić. O czym napisze więcej, kiedy już będziemy po rozmowie z owym panem. W domu tymczasem hydraulik hula i ... przekłada styropian, co to go pomocnicy rozłożyli nie tak. Bo i styro można źle rozłożyć, a co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaMariusz 11.10.2011 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 nie, nie sprzedajemy naszego domku, to jest banerek sąsiada, który ma domek w głębi pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 13.10.2011 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 13.10.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Hej sylwerson! Jak tak czytam o tych perturbacjach budowlanych to, po początkowej wielkiej radości w związku z otrzymaniem pnb, coraz bardziej dopada mnie strach: jak ja to wszystko ogarnę?. niesłowne firmy, wszystkowiedzących majstrów, opóźnienia, przekręty,bałagan, sąsiadów. A prawdziwa jesień: z deszczem, zimnem i ciemnym niebem od rana do nocy dopiero przed nami. Mimo wszystko przesyłam dużo pozytywnych fluidów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 13.10.2011 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Żebyś wiedziała - im bardziej zaawansowana budowa, tym większe dylematy, depresje, dywagacje i inne na d Dawaj tych fluidów więcej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PS Tej uwagi o nocy ciemnej nie przyjmuję do wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 14.10.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Co to znaczy droga koleżanko ten płacz, to wahanie: "brama garażowa będzie nieuchylna jednak(...) ale wzoru i koloru nie umiem wybrać..." Wrzuć zdjęcia poglądowe to pomożemy, doradzimy :yes: A w dniu dzisiejszym Wszystkiego Naj....w imieniu moim i społeczeństwa http://img834.imageshack.us/img834/2907/76156575.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 15.10.2011 05:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 kocimiętko - wzruszyłaś mnie zdjęcia bram dam a Ty sobie jakąś upatrzyłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 15.10.2011 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Cześć! Ja mam duży garaż, brama w projekcie jest jedna, z przeszkleniami, jeszcze takiej nie szukałam, coś czuje, że tanio nie będzie. I ciągle wydaje mi się,że ta cała wykończeniówka to strasznie odległy temat. Ale zapisuje sobie różne inspiracje, coś oglądam, jakiś zarys jest... A klinkier na 99% zgapię od Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 15.10.2011 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 a my ten klinkier najbardziej oprotestowaliśmy w fazie projektowania no i do tej pory mam mieszane uczucia - piękny ale DROGI jest to element... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts