Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika "Nasz dom przy Liliowej, czyli bliżej niz dalej :)"

sylwerson

Recommended Posts

słabe te zdjęcia, ale dają wyobrażenie o moim problemie - nie widzę wyraźnych różnic między nimi :):):)

normstahl, eurotwin, ciemny dąb

http://i161.photobucket.com/albums/t204/sylwerson/normstahl-eurotwin.jpg

normstahl, g60, line, złoty dąb a niżej ciemny dąb

http://i161.photobucket.com/albums/t204/sylwerson/normstahlg60linezlatydab.jpg

http://i161.photobucket.com/albums/t204/sylwerson/normstahl_g60-_line-_-_ciemny_dab.png

krispol, złoty dąb

http://i161.photobucket.com/albums/t204/sylwerson/krispol.jpg

Okna będą w kolorze złotego dębu, do nich ma okleina pasować. A nie mam przecież żadnej próbki, żeby przyłożyć... I w dodatku u dealerów nie ma całych bram mnie interesujących - pokazują jakąś dla ogólnej orientacji, potem dodają próbnik kolorów składający się z maleńkich kawałków żądanych oklein i bądź tu, kobito, mądra.

Edytowane przez sylwerson

• Odpowiedzi 878
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wydaje się proste: do złotego dębu okiennego dodajesz "złotą" bramę garażową. Przedtem sprawdzasz parametry (izolacyjność, szczelność, długość gwarancji i co tam jeszcze) wybierasz najlepszą w najkorzystniejszej wersji cenowej, zamawiasz i śpisz spokojnie. Ale coś czuje,że to nie wszystko :confused:

Nie wszystko :)

pytań jest więcej:

1. jak u nas obrobić ościeża, żeby wymiar zachować

2. a może podciąć fleksem na jakieś 4 cm z każdej strony?

3. ile ostatecznie będzie wylewki? (to może się jutro okazać)

4. gdyby tak jednak była to brama Wiśniowskiego? ha...

5. czy dawny kolega z LO pracuje tam, gdzie myślę, że pracuje i mógłby dać mi rabat rzędu 40%?

6. brać normstahla choć droższy, ale piękny, czy inną, bo tańsza a na pierwszy rzut oka i tak się ich nie rozróżni?

Witam

Dlaczego dajecie anhydryt ? Jest chyba mało popularny ; czy to tylko kwestia ceny ? O ile drożej wychodzi /%/ ?

Pytam z czystej ciekawości, ten etap jeszcze przede mną /wiosną/ . A w ogóle świetnie Wam idzie , jakby to nie był pierwszy dom , który budujecie. Pozdrawiam, Wasz wierny kibic.

pelargonio - witaj :)

Anhydryt, bo ma przewodzenie lepsze, szybciej się nagrzewa. I doskonale otula rurki rozprowadzające. No i ta nazwa - trudno się oprzeć ;) Jest droższy od wylewki z mixokreta. Nie wiem, o ile, bo nie znam cen betonowej podłogi. Obstawiam, że o jakieś 30%. Bardzo długo nie mogłam znaleźć firmy, która robi takie wylewki - w końcu dostałam namiary od producenta masy (Lafarge) i zdaje mi się, że nie pożałujemy tej decyzji. No, pożyjemy-zobaczymy.

Przeczytałam sobie Twój podpis tak: "Wszystkiego się w życiu spodziewałam, tylko nie tego, że się kiedyś zastrzelę". Dobry początek powieści :)

Tak z obrazka to jestem za ostatnią, chyba najbardziej ciepło-złota i ma te przetłoczenia wąskie jak deseczki :rolleyes:

Dzięki tobie, sylwerson, wzbogaca mi się zasób słów. Anhydryt. Brzmi twardo i ma w sobie trudność. Nie tylko ortograficzną, jak widać ;)

Będzie dobrze i wszystko się zrobi. Się uda. Się trzymaj :bye: Lecę oglądac swoje wykopy.

Dobry wieczor :-),

właściwie zaczynalismy w tym samym czasie, a w tej chwili jesteście o wiele dni przed nami.Super -Gratuluje organizacji czasu pracy.Super sie prezentuje klinkier, co mnie bardzo cieszy bo mam mieć taki sam na garazu.Bryła bardzo podobna (nowe wcielenie stodoły).Super miejsce na budowanie domu- Zielona to moje ulubione miejsce na weekendowe spacery z rodziną.Z Widzewa mam blisko.Zawsze jak tam jestem to wydaje mi się, z to jakas miejscowosc wakacyjna.Ostatnio j co raz bardziej sie rozrasta, moze i bus do Łodzi będzie.Asfalt na Hulance juz zrobiony :-)

pozdrawiam i kibicuje

marek - aż mnie zatchnęło, kiedy obejrzałam Twój dziennik! Naszemu domowi daleko jednak do takiej nowoczesności :) Jeśli chciałbyś namiary na ekipę klinkierowców - służę. Cenowo naprawdę dobrze wypadali na tle innych.

Zielona bardzo, baaaaaaaaaardzo się zmieniła od kiedy ją znam i odwiedzam (a to jakieś, bagatelka, 25lat ;) ) Nasz dom stoi jednak w tej mniej znanej części wsi - blisko Borowej już.

Kibicuj, bo harmonogram napięty - zaraz okna założą, drzwi i ... dom będzie domem.

I dałaś zalać takie piękne rury;)

Taka podłoga mogłaby zostać, ładnie odbija światło. Ale pewnie coś na nią planujesz położyć?

Coś będzie - mam faworyta, ale negocjuję ceny jeszcze (na razie dali upust 40% od ceny oficjalnej :):):) )

Nazywa się Serenissima (za samą nazwę można się dać pokroić), gres z serii Timber:

http://www.google.pl/search?q=serenissima+timber&hl=pl&client=firefox-a&hs=Ipn&rls=org.mozilla:pl:official&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=EIyvTqmxCZC5hAfpuZzzAg&ved=0CGoQsAQ&biw=1280&bih=651&sei=%20FYyvTvjQGqPi4QTJh7WkAQ