sylwerson 12.11.2011 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 No coś Ty, koci, tynki wybrane - od poniedziałku kładą panowie siatkę, potem tynkuja i dziękujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 12.11.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Tak obstawiałam a kolorek jaki: złamana biel, szarości, nie, niech zgadnę, oryginalna będziesz i dasz może yellow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 12.11.2011 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 ja tam lubię róże - może róż??? a tak serio, to będzie biały zwyczajnie na to wejdą kwitnące jak oszalałe powojniki w różo-fioleto-bielach właśnie takie http://i161.photobucket.com/albums/t204/sylwerson/z7687458XPowojnik--clematis--Nelly-Moser--to-stara--ale-wciaz.jpg i takie http://i161.photobucket.com/albums/t204/sylwerson/Clematis-Paniculata-large-26630.jpg i ten http://i161.photobucket.com/albums/t204/sylwerson/clematis-1.jpg ten http://i161.photobucket.com/albums/t204/sylwerson/clematis-etoile-violette.jpg oraz http://i161.photobucket.com/albums/t204/sylwerson/313442-jasny-r--owy-clematis-kwitnienia-w-lecie.jpg i... http://i161.photobucket.com/albums/t204/sylwerson/Clematis_Rooguchi.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 12.11.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 To może tak, zaoszczędzisz na tynku http://img39.imageshack.us/img39/796/domoplecionylato15.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 12.11.2011 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 mnie pasi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.11.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Sylwerson - a co to za drewniana konstrukcja pod dachem na pierwszym zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 12.11.2011 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 to reszta szalunków pod gzyms, który mamy pod samą krawędzią dachu - już ich nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.11.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 wszystko jasne musisz te gzymsy lepiej obfotografować, bo pewnie wyglądają zabójczo,a tak na razie to trzeba się ich domyślać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 13.11.2011 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Nie są jeszcze widoczne specjalnie, bo chwilowo zniknęły w warstwie 20cm styropianu. Zastanawiam sie własnie, czy nie otynkować/pomalować ich inaczej niz resztę elewacji. Ale to jeszcze do przemyślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 13.11.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 matko huto, ale tempo, nie jedna koziczka a staado Ci bryka po rusztowaniu, ale tempo ho ho ho niby troche styropianu, a jaka zmiana, oczywiscie na lepsze parapety masz idealnie podpasowane pod kolor sylwerson a jaka masz dachowke, chodzi mi o kolor ? co to za babol tynkarzt, bo ja nietomna ? nie dorobili ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 13.11.2011 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 też nie od razu się zorientowałam, co zrobili - widać dwa kabelki wypuszczone do kinkietów na klatce schodowej - jak oni to zrobili, że są na różnych wysokościach, to nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 13.11.2011 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 a dachówka - grafit na oko a z nazwy to nie wiem nawet sprawdzę na fakturce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.11.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 kurcze blaszka, ale ładnie wygląda na obróbka na attyce ja teraz mam bardzo wąski kąt widzenia (tylko dachy widzę), ale za to spojrzenie wnikliwe - pięknie wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 14.11.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Bry Sylwia - ale Ci się dom fajnie wykańcza! Mam parę pytanek Zadowolona jesteś z ociepleniowców? Cenowo rozsądni? Co to za gzyms o którym pisałaś - planuję gzyms, wypustkę czy cuś w tym stylu na obwodzie elewacji ale nie wiem jak toto ugryźć... Gdzie kupowałaś i za ile drzwi przeciwpożarowe? Wyglądają na porządne i całkiem ładne. I mocno oczekiwane przeze mnie wieści - czy wiadomo już coś w kwestii dotacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 14.11.2011 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Dzięki, dziewczyny, za komplementy Zawsze się miło słucha Ekipa ocieplająca bardzo fajna, będzie też tynkować zaraz. Wszystko ogarniają, staranni, nie trzeba im uwagi zwracać. Cenowo bardzo ok Ale z gzymsem, milek, to będziesz miała kłopot moim zdaniem. Nasz był w projekcie od początku i wszyscy go oprotestowywali jako "nonsensowny wytwór tego architekta" (tyle mistrz murarzy), "przerośniętą podpórkę do rynien" (dekarze), "niczemu niesłużącą zjadaczkę pieniędzy" (kierowniczka). Ale się uparlismy, że tego nie ruszamy i wylali go na etapie robienia wieńców zdaje się. Dużo było marudzenia, poszła masa desek na szalunki, pieniędzy na beton. Ale teraz jest. Jeśli takiego nie przewidywaliście wcześniej, to może być awykonalny teraz (na jakim etapie jest Twoja budowa aktualnie?) Zdjęcia będą może jutro... Zależy, co zastanę, bo dzis tam nie byliśmy wcale. Drzwi p.poż. to Hormanny kupione w Obi, nie takie tanie (jakieś 750=/-) ale sympatyczne. Tylko mi nimi samochód porysowały chłopaki z działu drzwiowego, co to nie mają pojęcia, ile takie drzwiczki ważą... A o dotacji ani słychu ani widu, chociaż bank dał niby wstępną decyzję kredytową. Na razie papiery utknęły w WFOŚiGW. Nie miałam okazji byc nigdzie w pobliżu, żeby podjechać na rozmowę. Jeśli do końca tygodnia nie odezwą się sami, to pojadę. Raz kozie śmierć!!! W sobotę koparkowy miał ryć pod kabel elektryczny. Miał, ale nie rył, bo go w pracy przetrzymali i ciemności zapadły. Za to przyjechał w niedzielę z rana Coś ostatnio mam szczęście do niedzielnych robót. Wykopał rowek, kabel wpakował Mójmąż z Tatą i zasypali od razu. Po kłopocie. Jutro podłączamy się fizycznie do skrzynki, robię zgłoszenie i czekam na prąd w gniazdku, które elektryk założy A w środę w czeluść pięciometrową (którą wykopie duża kopara) spuścimy dreny (które przywiezie z rana pan z sąsiedniej wsi). Zasypiemy piachem (którego resztki są, o dziwo ) i dołożymy żwir (który ma dojechać). I podłączamy oczyszczalnię! Taram - dobry humor mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.11.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Obejrzałam domek w dzienniku i mam pytanie jaką masz dachówkę creatona domino może?kolor łupek? jak tak to muszę Ci powiedzieć że ja też taką mam i okna w podobnym kolorze i też bym teraz inne zrobiła- jaśniejsze i nie wpadające trochę w czerwień.I moje też takie duże 4 szerokie i 2,80 wysokie?A jakie kiolory ewlwacji robisz?biały?I odnośnie tynku, są temperatury minusowe i podobno tynku nie powinno się dawać, my to zostawiliśmy na wiosnę.Wracam jeszcze raz do Twojego dziennika poczytać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.11.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Skończyłam dziennik , więc już wiem że nie masz dachówki domino,ale Twoja i tak podobna.Ciekawa jestem jakie będzie miała łazienki, propozycje kuchni widziałam i mi się podobają ,wiec bedę cały czas śledziła Twoją budowę. Ja chociaż mam też alergiczne dzieciaki zdecydowałam się na wentylację z reku- podobno można czyścić-zobaczymy. Mam pytanie jakie wylewki daliście w garażu?też anhydryt? U mnie dzisiaj zaczęli ocieplać poddasze pianą- rewelacja , dwa dni i gotowe, w dodatku chyba wyjdzie jak wełna mineralna, teraz czekam na podłogó∑kę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 14.11.2011 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 cześć, Barbarko Garażu nie dałoby się w anhydrycie, bo spadek musiał być - dlatego zrobiliśmy betonową i to nawet nie z mixokreta, tylko z betoniarki. Jest ok. Tynkowania teraz trochę się boimy, ale ma się ponoć jeszcze ocieplić Ekipa jest myśląca - umówiliśmy się, że, jeśli w dzień będzie mrozek, nie tynkują. Spróbujemy przeczekać. Kierowniczka nie protestuje. A elewacja biała będzie, bielutka i jak najgładsza, żadne korniki nas nie kręcą Piana fajna, ale nie bierzemy jej pod uwagę, bo sami będziemy poddasze ocieplać. Musimy zejść z kosztów. Też sobie Twój dziennik podczytuję wieczorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 14.11.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 (edytowane) To będę śledzić rozwój wypadków - trochę sobie w kulki lecą, że tak długo to trwa... Sylwia - uśmiechnę się o namiary na ekipę od ociepleń, skoro godni polecenia. A ten gzymsik planujemy ze względów estetycznych - dla odcięcia elewacji. Styropianowy będzie pewnie... Masz już obcykane wnętrza? Gdzie jakie okładziny planujesz? Uchyl rąbek... Dopisek - widziałam wizualki kuchni - a co na reszcie powierzchni? W salonie np? Edytowane 14 Listopada 2011 przez *milek* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 14.11.2011 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Sylwia - uśmiechnę się o namiary na ekipę od ociepleń, skoro godni polecenia. Masz już obcykane wnętrza? Gdzie jakie okładziny planujesz? Uchyl rąbek... Dopisek - widziałam wizualki kuchni - a co na reszcie powierzchni? W salonie np? namiary do dyspozycji, ale poczekaj aż skończą (nie chwal dnia...) a wnętrza - hmmm podłogi: (zdjęcie pożyczam od pewnej Forumki): http://i161.photobucket.com/albums/t204/sylwerson/pytkiserenissimaseriati.jpg Część domu w jednym, część w drugim kolorze. I nie jest to drewno a płytki podłogowe Serenissima Timber. Ściany - generalnie mleko Drzwi - surowa sosna albo białe - zobaczymy Meble - mało, drewno jasne albo białe Łazienki - płytki tylko na podłodze i pod prysznicem, armatura podtynkowa - minimalizm za wszelką cenę Kuchnia - zasadniczo jak na wizualkach (idea, kolor, klimat) ale detale nieznane Dodatki - nasycone kolory w postaci akcentów - poduszki, pufy Mam zdjęcia inspirujące, ale zasypiam juz pisząc, więc nie pokażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts