Tatarak 20.11.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 gzyms wygląda fajnie, gruzowisko mniej - ale gzyms zostanie, a gruzowisko "się" sprzątnie teraz obcykaj cały domek już bez rusztowań i pokaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 20.11.2011 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 bez rusztowań nie da się jeszcze tynki dopiero teraz ruszą - trzymajcie kciuki za bezmróz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.11.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 trzymamy, i za bezśnieg w intencji mojego dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 21.11.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 wygrywa szczyt szczytow zaczelam zastanawiac sie nad gzymsem, gdzies na forum wyhaczylam zdjecie do budynku podobnego do mojego i bardzo mi sie spodobalo trzymam za bezmroz i bezsnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 22.11.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Heej Sylwia, jaką masz oczyszczalnię, czy dawałaś kamienie do studni i ile kosztowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 22.11.2011 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Nazywa się eko-bio 2500. Na dno studni poszły prawie 2t kamyków, koszt 230 zł z transportem. Na to piachu tyle samo. Sama studnia to dreny na głębokość 4m - kręgi + pokrywa 1100zł. A bańka oczyszczalni kupiona daaaaaaaaaaaaaawno temu, przeleżała prawie pół roku u producenta, kosztowała 5750zł. Do kompletu rury i studzienka rewizyjna - nie wiem jeszcze, ile to, bo część kupiłam sama (400 +/-) a część mistrz hydrauliczny nasz. No i koparka 680zł. Cuzamen do kupy wychodzi 8000+/-. So far. Za dużo jakoś - wydawało mi się, że bez trudu zmieści się w 7k, a tu o - sama koparka - portfelowa masakrrrrrrrrrrra łyżką mechaniczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 22.11.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Właśnie czytałam dziś o oczyszczalniach Ecopolu - bo mi moją planowaną odradzają, a polecają jako dobrą i niedrogą tą Bio-Hybrydę 2500 - biologiczną ze studnią... Zainteresowałam się, bo jeden forumowicz płacił coś ponad 6 tys - ale okazało się że sam montował. Z montażem już tak różowo nie jest - choć jak na biologiczną w sumie nieźle (ale liczyłam że dużo taniej niż moja projektowana - nie wahała bym się zmienić koncepcję ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 24.11.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 szkoda że nie zdążyli Ci dać tynków.ale i tak pogoda nam wszystkim budującym sprzyja.Ja w tym roku nie zdążyłam nawet dać styropianu,ale ociepliłam poddasze.Jak będą mrozy to rachunki będę mieć duże....ale to tak bywa.Powiedz mi jak będziesz robiła taras, bo zauważyłam że okna te duże są dużo wyżej od powierzchni gruntu, będziesz nawoziła ziemi? jaki taras planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1910 24.11.2011 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 brak tynku -trudno, uwazam, że i tak tempo genialne.Domek prezentuje się super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 25.11.2011 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 jesteście kochani, ale muszę to przetrawić taras będzie na nasypie z ziemi; są zrobione fundamenty pod murki oporowe na wierzch pójdzie kostka brukowa ma być klasycznym twardym tarasem do imprezowania, opalamy się na trawce na poziomie gruntu prąd ma być ponoć 5.XII, co się okaże w swoim czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 25.11.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 To, że w listopadzie może przymrozić, to w naszym klimacie nic dziwnego Ale rozumiem, że żal serce ściska za tynkiem, byłby piekny finał tego roku. Nic to sylwerson, żadne przeciwności nas nie pokonają Zaraz po Świiętach bedzie przeciez wiosna - i znowu startujemy! A taras też mam mieć z kostki i może podłogę w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.11.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 a wczoraj w radiu mówili, że listopad w tym roku jest statystycznie zimny, tylko przez to słońce nam się wydaje ładny. ale mnie póki co pasuje, że nic nie pada. Jak będę mieć dach, to może skoczyć na +2 i deszczyk w murowaniu działówek to nie będzie przeszkadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 25.11.2011 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Początek grudnia ma być miodzio - majster mówi, że jak się uprzemy, to tynkują Kto wie - może się uprę? Zrobiłam też szerszy research na temat bramy wjazdowej, bo kosztorys zrobiony przez ślusarza wydał nam się przesadzony - i nie da się taniej... W związku z tym się zbieram, żeby zadzwonić. A już panu powiedziałam, że dziękujemy na razie, więc mi głupio tak zawracać Wisłę kijem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.11.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 otynkujecie, właśnie sprawdzam prognozę 16-dniową - będzie git ja zamierzam działówki stawiać (rękami murarzy, ma się rozumieć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 25.11.2011 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Szczerze mówiąc, to już postanowiłam, że otynkujemy:rotfl: We wtorek pan kominkowy robi wizję lokalną, tylko ciut późno go umówiłam zapomniawszy, że o 16 jest u nas ciemno jak wiadomo, gdzie. No nic - zabiorę halogenik :) Zbieram oferty na płytki podłogowe i dopiero teraz widzę, że duży metraż wykańcza przy wykończeniówce Do pralni dam jakieś kafle badziewiaki, do garażu, kotłowni tak samo, ale reszty to już tak się nie opędzi. Coś trzeba pokombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 25.11.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Hejka Sylwia - będzie wporzo Wysłałam Ci cuś na maila - luknij w wolnym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.11.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 ile masz m2 podłóg w kaflach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 25.11.2011 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 156+garaż, jakieś 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.11.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 to masz gdzieś coś innego na podlogach jescze czy masz taki duży dom, bo nie pamiętam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 25.11.2011 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Dom niby nie jest duży - oficjalnie 132m2 Ale jednak skosy dają powierzchnię nieużytkową i tyle wyszło. Całość będzie w gresie. Juz niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts