Tatarak 25.11.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 o, Salik się ostatni zastanawiał, jak to by było mieć cały dom w gresie muszę mu dać znać, że masz takie plany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 25.11.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Czołem ekipa z Liliowej W środę byłem obejrzeć Wasze "pole bitwy" - jest SUPER! Co do tynków to powiem Wam, że nie patrzcie na prognozy dla Łodzi w naszej okolicy niestety temp. zawsze niższa o nawet kilka stopni. Pamiętam jak w zeszłą zimę zapowiedzieli spadki temp. w Łodzi do -16C, a nasz termometr pokazał najniższa zanotowaną -23C i to przy budynku bo czujnik do ościeżnicy okna przymocowany. Teraz też temp. spada dość mocno w nocy momentami nawet -6 (wiem bo wstajemy do naszego szkraba go karmić ) My z tego właśnie powodu odłożyliśmy temat do wiosny, ale oczywiście decyzja jest Wasza. Gdybyście natomiast chcieli jeszcze pogrzać w domku a nie macie czym to mogę zaoferować się wypożyczeniem kozy, nam już się raczej nie przyda, a jest jeszcze w całkiem dobrym stanie i z pełnym orurowaniem więc może Wam posłuży zamiast stać u nas. Oczywiście nic za darmo liczymy w zamian na jedno dobre pifko - wiem wiem pazerna ze mnie bestia Pozdrawiamy sąsiadów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 26.11.2011 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 O - cześć, Forsa! To się rozminęlismy w środę - byłam tam, bo codziennie jestem jeśli nie dwa razy, to raz Straszny bajzel, co? Może troszkę się w poniedziałek wyrówna, kiedy oczyszczalnię ostatecznie zasypiemy. Co do tynków, to wiadomo, że na siłę nic - ale jeśli faktycznie nie będzie grubszych przymrozków, to zrobimy. Mam tam sąsiadkę, która nam raportuje poranne temperatury - na razie było solidnie zimno -6, -5st. nad ranem... A wiesz, że z tą kozą to mi się wstrzeliłeś? Nawet oglądałam na allegro, ale skoro masz "zawalikozę", to może jakoś sie dogadamy. Piwko może być, ale chyba na dokładkę Pogadam z mężem i dam znać. A Wasz córcia to już nie taki szkrab znowu - ile ma? Chodzi już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 26.11.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 W razie kozy piszcie maila lub dzwońcie wysłałem Wam info na priv'a. Bajzel ... ja wiem tak po budowlanemu u nas nadal panuje lekki nieład choć małżonka opisuje to właśnie jako bajzel ale niestety kiedy fundusze się kurczą nie wszystko można zrobić ... a ceny za niektóre prace normalnie zwalają z nóg - ostatnio sprawdzałem cenę za ułożenie kostki granitowej i panowie powiedzieli 90 pln/m2 i terminy dopier w lipcu 2012 ... A co do szkraba to nadal szkrab dopiero zaczyna wstawać i to jest wyzwanie, dzizas normalnie szok wszędzie jej teraz pełno bo dopełza w każdy zakamarek w 5 sekund no i oczywiście wszystko musi sprawdzić organoleptycznie ostatnio nam nawet wino rozpracowała wyciągając z szafki z takim impetem że potłukło się z 1,5 m od niej (na szczęście). Jest więc wesoło Na budowie pewnie się nie spotkaliśmy, bo ja o świcie jechałem do Tomaszowa zorganizować prąd już nie budowlany więc zajechałem bladym świtem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 27.11.2011 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 nasz synek, kiedy był taki mały mniej więcej, wywalił z szafki litrową butelkę przyprawy do zup - roztrzaskała się na długie szklane drzazgi, które zaczął od razu zbierać a zapach maggiego unosił się w domu miesiącami... najfajniejszy wiek to przedprzedszkole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.11.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 masz świadomość, że taki news bez zdjęcia się nie liczy? dawaj fotki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 30.11.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 nie mam ani pół foty na dowód, ale jedną ścianę otynkowali :) tralalalalalallaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa prosze jaka radosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 30.11.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Super! To może dzisiaj będą zdjęcia? Prooosiiiiiimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 30.11.2011 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Nie będzie, "choćbyś błagał na kolanach" - nie byliśmy tam wcale , takie dni zapracowane. A o 16 tam jest ciemno bardzo i zdjęcia wychodzą fatalnie. Ale jakie niebo rozgwieżdżone widziałam - takie z kulkami i błyskami, zgromadzenia i osobne punkty, pomarańczowe prawie, wyraźne i piękne jak nie wiem. Kopernik musiał wzdychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 30.11.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 ha ha ha usmialam sie z Kopernika coz zrobic, sa takie dni, ze nawet nie wiadomo, kiedy przeleca, taki nawal wszystkiego, zycze chwili wytchnienia, dojrzenia tynkowania za dnia no i fotek zrobienia pozdrawiam cieplo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.12.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 no dobra, chwilowo wierzymy na słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 01.12.2011 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 wstrzymaj się jeszcze minutę, to się słowo zmaterializuje a jak Twoje okna, bo się zagapiłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.12.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 mają być jutro, będę relacjonować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.12.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 ależ ładnie wyszły te tynki! poproszę szczegóły: marka, rodzaj, kolor etc. no wszystko co ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 01.12.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Fajnie, że tyle jeszcze w tym roku udało wam się zrobić. Pompa będzie powietrzna, tylko do wody, czy ogrzewania też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 01.12.2011 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Do wszystkiego, dakula. Jedni nas straszą, że nie da rady, inni narzekają, że przewymiarowaliśmy. Się okaże niebawem. Póki co czekamy na prąd - może 5.XII będzie szczęśliwy? A w sobotę rano dojedzie właściwe okno kuchenne 7.15 to ciut wcześnie, ale nie mam wyboru - będę Tataraku - a ja jak zwykle nie znam detali tynkowych Wszystko uzgadniałam posługując sie próbnikami i jeżdżąc po okolicy, żeby konkretny tynk zobaczyć na dużej powierzchni. dopiero wtedy widać w pełni kolor i strukturę. Nasz jest biały, lekko złamany, silikonowy. Jejeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 01.12.2011 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Osz... ale masz fajnie... Ja z pytankiem o schody - czym planujecie obłożyć? Bo mnie też w sumie wychodzi głównie gres na podłogach, a kto wie czy nie na całości - bo jak czytam o tych wszystkich wymaganiach (inne wysokości wylewki, wilgotność, wygrzewanie, sru tu tu...), to mi się słabo robi I nad schodami dumam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 01.12.2011 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Podoba mi się ściana, jedna ale za to ładna i zapiszę nazwę tynku w moich notatkach budowlanych: " biały, lekko złamany, silikonowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 02.12.2011 04:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 koci - napisz jeszcze :1,5" - ale nie wiem, czego milek - schody w drewnie muszą być i już - inaczej sobie nie wyobrażam; nie mam stolarza za to mam różne wysokości stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 02.12.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 bardzo ładnie wyglada, niesamowicie dodaje uroku budynkowi, tez zapisze nazwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts