sylwerson 08.12.2011 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 a mam koleżanki, która dekorują swoje domy już od tygodnia szytymi własnoręcznie reniferami z filcu na przykład:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 09.12.2011 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 a ja zamiast reniferów mam bramę garażową - i nie martwi mnie brak ozdób w tym kontekście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.12.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 gratuluję bramy (szczególnie bez reniferów ) u mnie w domu synek już ubrał choinkę, ale jakoś tak nie nasuwa mi w tym roku skojarzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 12.12.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 No to sobota ooodjazdowa Ale Brama się pięknie prezentuje na tle tego klinkieru, super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 12.12.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Heloł Kobieto, pochwal się co to za brama i za ile. I jaką wełnę planujesz. A - te namiary na ekipę od elewacji... dasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 13.12.2011 05:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 to jest Wiśniowski z napędem od Normstahla, wąskie tłoczenie woodgrain w kolorze orzecha, cena z montażem (vat 8%) - 3775zł (czekaliśmy 3 tyg. prawie) wełnę Isovera supermatę, to chyba najlepszy kompromis cena/jakość (chyba że znacie lepszą opcję, to podpowiadajcie szybko!) a ekipa:p.Antoni - 693317734są boscy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 13.12.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 (edytowane) kurcze caly czas do przodu, podziwiam mocno w kominkach nie pomoge, u mnie bedzie w stylu angielskim, np taki lub taki Edytowane 13 Grudnia 2011 przez kjuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 13.12.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Faworyt z sieci bardzo fajny, te zaproponowane zdecydowanie przekombinowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 13.12.2011 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 dakula - lejesz miód na moje serce! a projektant oprotestował moją wizję, bo "to będzie przytłaczające". A u Was będzie kominek? Na razie jesteśmy na etapie ustaleń, więc nie ma problemu, aczkolwiek wolałabym, żeby to, co sugeruję było bardziej brane pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 13.12.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Twoje fajne. Bryłę przewęzisz, jak dasz te poszerzenia ciemne do końca, można też zrobić poziomą wąską wnękę nad kominkiem ew półkę taką wciętą, rozbijającą ten monolit. A kominek masz już wybrany? Masz zaufanego projektanta? Ja po paru rozmowach stwierdziłam, że sama chyba będę projektować, no - może przy łazienkach i rozmieszczeniu płytek się wesprę ewentualnie. Dzięx za namiar - oni robią ocieplenie + tynk, tak? Co do wełny na razie nic nie szperałam, ale zaczynam powoli zbierać info. Chciałabym dać jakąś bardzo ciepłą, bo mam tylko 18 w krokwiach i dość leżący skos (30st), więc za dużo pod krokwie nie chcę dawać, żeby nie obniżać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 14.12.2011 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Z projektantem jest tak - rozmawiałam z panem, który wychwalany jest bardzo przez wielu ludzi, u których pracował. On też, oczywiście, kominek by robił. Właśnie obejrzałam wycenę i stwierdzam jednak, że casting trwa - cena jak dla nas kosmiczna (wkład może być tańszy lub droższy, ale robocizna i materiały pozostałe to ZA DUUUUUUUUUUUUUUŻO) Zakres prac:Montaż urządzenia grzewczego, wykonanie komory termicznej na izolacji z płyty wapniowo-krzemianowejobłożonej warstwą betonu komórkowego gr 5 cm oraz architektury zewnętrznej kominka według projektu. Specyfikacja:1. Kominek tradycyjny na zabudowie zimnej· Materiały termiczne (płyty wapniowo-krzemianowe, kleje termiczne) 2300,00· Materiały podłączeniowe (redukcje,rury, kolana stalowe gr 2 mm) 550,00· Materiały konstrukcyjne (kleje plastyczne, kleje zwykłe, gipsy) 950,00· Wykonanie komory termicznej 1750,00· Wykonanie kominka 1600,00Razem netto: 7150,00 + wybrany kamień do wykonania obróbek frontu+ sam kominek (w ofercie od 3600 do 7100netto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 14.12.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Cholerka jakie ceny... Ja to się tak po cichu łudziłam, że obudowę kominka zrobi mi fachman od wykończeniówki - ale pojęcia nie mam czy tak się da - może to wymaga jakiejś wiedzy tajemnej... Czekaj - w którą stronę masz na myśli przewężenie bryły? Bo się właśnie zreflektowałam, że trochę po chińsku Ci doradziłam (u siebie planuję kominek w poziomie, długi i niski + biała (ew betonowa) zabudowa, stąd te sugestie... ) - ciemny pas z kominkiem i kamieniem + ew półeczka odwróciłyby uwagę od całej zabudowy i byłoby wizualnie niżej, ale w sumie szerzej... Weź to w painta i pokaż jak to widzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 14.12.2011 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 (edytowane) w paincie - ha!, aleś mi dała zadanie u nas kominek wypadałby bardziej centralnie i wyobrażam to sobie tak: http://i161.photobucket.com/albums/t204/sylwerson/11-2.jpg układ pomieszczeń jest dokładnie taki, jak na zdjęciu - korytarz/hall właśnie tam jest, gdzie go tu widać; widzę opjonalnie jeszcze jedno rozwiązanie, ale to trzeba w paincie rozrysować chwilka mi zejdzie Edytowane 14 Grudnia 2011 przez sylwerson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 14.12.2011 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 zabudowa dochodziłaby do krawędzi ściany a od strony hallu wstawilibyśmy drzwi i tym sposobem wyszłaby przy okazji szafa, otwierana nie na salon a w przejściu niejako (czy ja to jasno tłumaczę ?) http://i161.photobucket.com/albums/t204/sylwerson/21.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 14.12.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 No widzisz jak ładnie Ci wyszło... Ta druga opcja (chyba skumałam o co kaman) mi się podoba (ale ja lubię asymetrię, więc nie wiem)... tylko dałabym ten kamień do końca z lewej strony. I szafa wyjdzie, a tak to jakaś taka wnęka - na kwiatka chyba (wiem bo będę mieć taką, tyle że płytką, bo kominek wsunięty będzie do drugiego pomieszczenia, dzięki czemu zabudowa zlicuje się z kominem - no i moja będzie przy schodach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 14.12.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 O rety, sylwerson, Ty już na etapie kominka Dorysuj jeszcze w paincie skarpety dla Św.Mikołaja, niech juz wiszą nad kominkiem, będzie świątecznie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 14.12.2011 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 kamień może iść do końca z lewej strony - wtedy zrobiłabym tam siedzisko na wierzchu (bo to nie jest wcale taka wąska przestrzeń, jak sugeruje wizka) ew. nie dam go do końca, tylko zostawię miejsce na wstawienie fotela między kominek a okno, które tam jest muszę zrobić model przestrzenny w salonie i się zdecyduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 15.12.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Proponuję zostawic miejsce na fotel miedzy oknem a kominkiem - można z książką się zaszyć: z jednej strony światło a z drugiej ciepło Jak pójdziesz z kamieniem do końca i zrobisz półkę-siedzisko to może się porobić tak jak teraz u mnie - nikt tam nie siada, za to chętnie kazdy rzuca jakiś papier: przeczytaną gazetę, reklamy z makro czy innego selgrosa, zapisaną, niepotrzebną kartkę - bo przecież się spali. I cały bajzel z makulaturą na widoku + figurki i klocki Najmłodszej. Takie siedzisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 15.12.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Mnie chodziło o te płyty po bokach kominka - te czarne, żeby z lewej strony zrobić do końca zabudowy. A siedzisko - to szare fajnie wygląda, ale może być tylko kawałek. Ale... - jeśli chcesz fotel obok, to może taki kominek z dodatkową szybą boczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 16.12.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 zrob model przestrzenny, ja nie potrafie sobie wyobrazic tego ukladu, ale nigdy nie twierdzilam, ze bystra jestem kominek i nad nim komino wentylacja do sufitu tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts