olgusieniunieczka 29.03.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Sylwia, a w naszym województwie też tyle papierów do odbioru potrzeba? Bo ja widziałam listę przygotowaną przez Anulę i się za głowę złapałam. 3 duze pkt i np w ramach jednego z nich 18 pod pkt!!! A ja jeszcze z prywatą... czy byłaby możliwość kiedyś tam, wkrótce pomacania twojej elewacji. Tzn. elewacji domu oczywiście. No i oczywiście gratulacje. Tyle, ze, co Ty teraz będziesz robić, gdy budowa już się skończy Z budowaniem, podobno jak z alpinizmem- człowiek się łatwo uzależnia od tych emocji i skoków adrenaliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 29.03.2012 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Można macać moją elewację choćby i w tę sobotę - jesteśmy tam od 9 rano. Może i sam wykonawca się pojawi - ma się zameldować dziś jeszcze. Wyślę Ci do niego numer zaraz oraz i mój do kompletu, gdybyś faktycznie miała ochotę wpaść. Lista dokumentów jest zaskakująco krótka! Ufam kierowniczce i nie będę tworzyć nowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.03.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Sylwia, jaki masz kolor tego tynku na elewacji, w sensie jakiegoś kodu producenta lub palety RAL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 29.03.2012 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 już pytałaś, roztrzepana koleżanko - ten wątek, post 395 masz odpowiedź http://forum.muratordom.pl/showthrea...29-quot/page20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.03.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 kurcze, pamiętałam że Caparol, a nie pamiętałam, że dałaś fotkę - biały K15? tak? ciekawe, jak to się na ral tłumaczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 29.03.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Sylwia, a nie sprawimy kłopotu jeśli się faktycznie w sb zjawimy? Króciutko, bo pewnie z dziećmi w drodze do Ł. byśmy wpadli. Szybkie macanko i do widzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 29.03.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 No nieźle... to Ty się zaraz będziesz wprowadzać... I kto w końcu odbiera tą oczyszczalnię? A elektryk to może być ten sam co robił kabelki, czy jakiś specjalny? Mam pytanko o prysznic (kabinę) - gotowy kupowałaś, czy szklarz robił? Jaki koszt? Sylwia, a jak pompa - lepiej trochę po dociepleniu poddasza? Ja się pochwalę, że w przysz,łym tygodniu okienka mają nam wstawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 29.03.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Oj, to gratki Mila A co do odbioru, to nie muszą mieć spece uprawnień? O POŚ słyszałam, że to geodeta chyba odbiera jak robi inwentaryzację. Do gazu na pewno trzeba mieć uprawnienia, do elektryki-nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 29.03.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Dzięx No właśnie tak się zastanawiam, jakie kto powinien mieć uprawnienia do tych wszystkich papierków... A macie jakiegoś sensownego kominiarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 30.03.2012 04:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Oczyszczalnię, wod-kan i co hydraulik ma odebrać (opisać, opieczętować i to ma być ok)prąd - elektryk z uprawnieniami (i prowadzący działalność)kominiarza mam z netu Miłek - kabina gotowa: http://www.lazienka-rea.pl/kabina-free-space-90x90---o_l_790.html?q=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 31.03.2012 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Stolarz, którego rano informowałam, co, jak i gdzie, wypadła bdb - miły, kompetentny, cena najniższa z dotychczasowych - 7500 (no, do tego koszt blatów, które brałam od kogoś innego), ale policzył nie z blumowskimi prowadnicami do szuflad; jeśli blum, to +1000. Rozważę, obejrzę, potarguję się i myślę, że zamówię meble u niego, ale z lepszą prowadnicą jednak. I będzie kuchnia, lalala. No i miałam okazję poznać Olgę - wprawdzie widziałysmy się ułamek minuty, ale i tak było miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 31.03.2012 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Żeby tak pogoda jeszcze dopisała Jak już się dogadasz, pochwal się namiarami na pana stolarza Znacie kogoś sprawdzonego do łazienek? W sensie- płytki? No i kogoś od g-k? Chociaż tu się waham jak cholera, bo rozłożyć wełnę to pikuś a i w sumie podwiesić sufit też banał. tylko później, to gładzenie i szlifowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 31.03.2012 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Olga, a widziałaś wątek http://forum.muratordom.pl/showthread.php?82372-Ocieplam-poddasze-krotkie-pytania...&p=5300907#post5300907 nie wiem, czy chłopaki przesadzają, czy to faktycznie taka wyższa szkoła jazdy, bo mnie sie też zawsze wydawało, że aleojtam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 31.03.2012 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Tak - rozłożenie wełny nie jest trudne, ale: uprzednie przygotowanie grzybków to mordęga (sic!!!) trzeba znać wymiary płyt kg i zaplanować, gdzie wypadną łączenia obróbka okien jest trudna - bez fachowca pod ręką sknociliśmy, choć bylismy pewni, że jest ok wyłaz montuje się w skomplikowany jakiś sposób no i CZASU musisz mieć masę - żadne tam chore dzieci, awarie aut, pilne rzeczy w pracy nie mogą wchodzić wełnie w paradę ( ) u nas dużo zrobilismy sami, ale i tak ekipa robiła sporo poprawek najważniejszy błąd - bylismy zbyt dokładni i przytkalismy szczelinę wentylacyjną połaci dachu i woda zaczęła się skraplać i spływać (myślałam, że dach przecieka) Nasze chłopaki od wykończeń robią wszystko - zabudowę poddaszy, ścianki i zabudowy kg, płytki, gładzie, malowanie i inne też. Ale nie chwalę dnia przed zachodem słońca - teraz mieli przerwę, bo jakiejś ciotce się obiecali, ale mają przed świętami skończyć. Wtedy ew. będę rozdawać telefony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 31.03.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Tatarak, ten wątek, to ja do poduszki czytam Wełnę próbowałam rozkładać na dole jak byłam w ciąży.Masakra jak to się pyli (byłam przygotowana i miałam maseczki, ale i tak masakra). Liczyłam, że poddasze łatwiejsze. Dół przeżyliśmy, robiliśmy stelaż krzyżowy,myślę, że było więcej roboty. Na poddaszu na szczeście zero okien dachowych, ale wyłaz na strych- owszem, szt.1. Ja tam takie rzeczy mogę robić, ale ja nie jestem typem dłubacza i potem to gipsowanie mnie wykańcza. Podejrzewam, że wyceny fachowców rozstrzygną temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 31.03.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 my mamy wycenę na zabudowy kg łącznie z rozłożeniem wełny i całym tym szpachlowaniem - 55 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 31.03.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 to sama robocizna oczywiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 31.03.2012 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 odpowiem za Tataraczkę - tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 31.03.2012 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 o, Sylwia "z klawiatury wyjęła" tak, oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1910 03.04.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Sylwia,chwila nieobecności na FM, a tu już dom prawie gotowy.Super.A zaczynalismy prawie w tym samym czasie.Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts