Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika "Nasz dom przy Liliowej, czyli bliżej niz dalej :)"

sylwerson

Recommended Posts

• Odpowiedzi 878
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no kurczaki sylwerson gdzie te zdjecia ? :lol:

przyszlam sie przywitac z poswiatecznym postanowieniem zagladania tutaj czesciej :-)

jak ja Ci zazdroszcze ustalania menu eh eh ah ah :)

ja to nadal daleko w tyle, czekam na stabilizacje syt finansowej i dopiero ruszymy nie wczesniej, realnie mysle, ze dopiero na wiosne 2013 wystartujemy, niestety :( czy po otrymaniu pozwolenia na budowe ma jakis okreslony czas na postawienie SSZ ?

buziaki!

no kurczaki sylwerson gdzie te zdjecia ? :lol:

przyszlam sie przywitac z poswiatecznym postanowieniem zagladania tutaj czesciej :-)

jak ja Ci zazdroszcze ustalania menu eh eh ah ah :)

ja to nadal daleko w tyle, czekam na stabilizacje syt finansowej i dopiero ruszymy nie wczesniej, realnie mysle, ze dopiero na wiosne 2013 wystartujemy, niestety :( czy po otrymaniu pozwolenia na budowe ma jakis okreslony czas na postawienie SSZ ?

buziaki!

cześć, kjuta!

do menu wciągam jeszcze śliwki zawijane w boczku (kto nie lubi, niech nie pisze ;) )

Tatarak ma rację co do dwuletniej ważności PnB. Jeśli jeszcze nie rozkręciłas budowlanej machiny, to kombinuj sobie, jak chcesz mieć w srodku. Nie sądziłam, że wykańczanie generuje takie trudne pytania. Bo co odpowiedzieć, jeśli miły pan, patrząc ci w oczy głęboko, chce wiedzieć, czy kratka wentylacyjna ma wypaść 10cm wyżej, czy też pod linią ostatniego stopnia; czy decydujemy się na kątowniki aluminiowe; czy ścianka kg pod schodami ma mieć długość jak w projekcie czy może, alternatywnie tu poszerzyć a tam skrócić; ile cm wysokości mają schodki od wyłazu na strych i czy po zamontowaniu ich równolegle do jętek nie będzie kłopotu z wchodzeniem.............................

Tymczasem chłopaki kończą obróbkę okien, potem resztę konstrukcji kg, stolarz zakłada schody, kafelki kładą się (nawet odebrałam dziś resztę zagubionych do wiatrołapu :) ) a wyposażenie kompletuję późnymi wieczorami :)

No i wiosną pachnie wszystko dookoła. Ach.................