Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika "Nasz dom przy Liliowej, czyli bliżej niz dalej :)"

sylwerson

Recommended Posts

Cześć, sheenaz :) To tynk Caparola, ale nr nie znam nawet - mam gdzieś spisany. Twojemu domowi też niczego nie brak :)

Gładzie robią chłopaki żwawo - myślę, że do środy max. skończą :) Jest biało, świetliście, jasno. Bardzo dużo ścian idealnych mam do wieszania obrazów - coś trzeba wpasować :) Pomieszczenia gospodarcze maja kafle w 80%. A we wtorek zacznie się własciwa robota :) Płytki czekają niecierpliwie, ja kombinuję z szafkami łazienkowymi. Taras w przygotowaniu, sprzątamy dużo, coraz więcej (głupia, myślałam, że smieci to juz właściwie nie będzie ;) ). Jest bosko.

• Odpowiedzi 878
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Powiem Ci, koci, że dojrzałam do bieli totalnej - porzucam kolorowe ściany na rzecz absolutu, pierwociny, przestrzeni. Cienie się kładą, słońce liże ściany różne, bajka. Zupełnie serio szukam obrazów, inspiracji dużego formatu - one mogą być kolorem wcielonym.

o, proszę -

http://i161.photobucket.com/albums/t204/sylwerson/g_28_float_largeamygenser.jpg

http://i161.photobucket.com/albums/t204/sylwerson/inspir004.jpg

Edytowane przez sylwerson

Witam.......dawno mnie nie było, a tu takie zmiany!!!! Widzę, że koniec juz blisko! Kiedy przeprowadzka???? Mam do ciebie pytanko - gdzie zamawiałaś ceglana plytkę i za ile ??? Możesz na priv! Bo ja mam też upatrzoną, ale może ty masz korzystniejszą.

Przeprowadzka na dzień dziecka +/-. Nie ustalamy daty, bo różne już nam po głowie chodziły, poczynając od lutego :)

Ziółka też bym chciała, ale tak kombinuję, żeby ogródek nieduży trzasnąć gdzieś. Jedyny problem jest taki, że musiałby być od frontu, a to wymaga zastanowienia - nie chcę go jakoś eksponować specjalnie, a ukrycie może być trudne.

Laski - ile glazurnik powinien brać z metra - płytki 45x45, 20x50 i 15x60. Podłogi superrówne, klej bez rozrabiania.

Powiem Ci ile bierze nasz- płytki 60x60, w łazience musi część przeciąć na pół do formatu 30x60. Za kuchnię-duża prostokątna powierzchnia- 45zł, wiatrołap i łazienka 50.

Ale robotę super odwaliliście na działce, fiu fiu.

osobiście też stawiam na totalną biel i kolor w dodatkach!

Sylwerson, no to do przeprowadzki tylko myk, dzieki za tynk - juz wiem gdzie szukac :)

Wrzucaj wrzucaj te obrazy bo u nas zalozenia kolorystyczne podobne i moze cos zgapię.

Mi sie bardzo podobaja tego typu obrazy jak nizej, ale ponoc zupelniedo naszych wnetrz nie pasuja, wiec szukam czegos pasującego.

Autorka: Anna Rona

http://digart.img.digart.pl/data/img/vol3/94/85/miniaturki400/1091073.jpg

http://digart.img.digart.pl/data/img/vol1/93/39/miniaturki400/6116036.jpg

Nasz glazurnik liczyl bez wzgledu na rozmiar tyle samo.

[edit]

Masz zapchaną skrzynkę :)

Edytowane przez sheenaz

Zbierając wyceny słyszałam i 60, i 100/m2. Rozstrzał cenowy jak zwykle ogromny i jak dla mnie enigmatyczny bardzo.

Sylwia muszę się do Ciebie uśmiechnąć po namiar na blat. Twój jest dębowy prawda? Myślałam, że kupię w Ikei i pozamiatane. NIestety miła Pani powiedziała, ze nie mają już blatów drewnianych, bo surowca producent nie ma :( może Krk lub Katowice jeszcze mają, ale nie będę wiozła 6m blatu z Katowic!

No niestety tak podobno czasem jest. Jadą z jakimś modelem przez tydzień- dwa i dopiero przestawiają linię produkcyjną na inny wzór. Jeśli nie mają akurat zapasu na placu-trzeba czekać.

Dzięki raz jeszcze za namiar. Wygląda na to, ze i schody u nich zamówimy. Duża buzia :)

Wyjaśniło się u Ciebie coś w sprawie drzwi wew?

stolarza mamy nierychliwego - taki z nim problem, że ma własne gospodarstwo i wiosna go zatrzymała w polu :)

nasze schody moglibyśmy zamontować, ale on tam coś jeszcze obrabia i nie może sie wyrwać

i drzwi w związku z tym też czekają. Ale ostatnio oglądałam w Casto jakies sosnowe najzwyklejsze pełne za grosze. Razem z ościeżnicą wychodziło 400 parę złotych. Trzeba by oszlifować i pomalować, ale z tym to i tak się liczyłam. Jeśli stolarz nie bedzie mógł ich zrobić do wakacji, kupię takie sosenkowe wlasnie.