tutli_putli 10.05.2012 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Sylwia Tikurille mam w obecnym mieszkaniu na ścianach i i jest zaje...sta. Tylko u mnie jest lateksowa, satynowa w rożnych kolorach od beżów po intensywną czerwień. Genialnie się zmywa i nie traci koloru. Już 3 lata jest sobie na ścianach i zero przebarwień smug czy innych dziadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.05.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Tutli - a myślisz, że ona by się sprawdziła w kuchni koło kuchenki? żeby nie dawać płytek etc.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 10.05.2012 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 zero przebarwień smug czy innych dziadów. O, widzisz, i o to mi chodzi najbardziej Żeby w razie czego dało się dewastację szybko usunąć A się pochwalę, że załatwiłam ziemię - pojechałam na wycieczkę wzdłuż remontowanej Rokicińskiej i szybciutko znalazłam koparkę, ciężarówki i zwały ziemi, którą wywozili w siną dal. Równie dobrze mogą wywozić do mnie, na co się ochoczo zgodzili. A ze darmo nic nie ma, to umówiłam się na śmieszne w sumie pieniądze. I będę mieć humus :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 10.05.2012 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 tutli-putli - a skąd macie Tikkurilkę? e-sklep? market? inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 14.05.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Cześć Sylwia. A masz jakiś namiar na pana od ziemi może? Bo też będę potrzebować do siebie trochę i planowałam z łapanką spróbować, ale jak masz chętnego i niedrogo, to może i do mnie coś podrzuci. Gdzie te roboty są, bo dawno tam nie jechałam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 15.05.2012 04:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 roboty trwają na odcinku Kraszew-KurowiceMam namiary - dam Ci na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 15.05.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Ok, to czekam na privka - podrzuć też jakie koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcx01 19.05.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 (edytowane) Droga Pani Sylwio, Ze szczerym podziwem i życzliwą zazdrością regularnie obserwuję Pani zmagania. Wykonaliście Państwo kawał dobrej roboty, za którą należą się wielkie gratulacje (za dziennik oczywiście też!).Korzystając z okazji pozwolę sobie zadać może nazbyt wścibskie pytanko: kiedyś, na początku, zamieszczała Pani szczegółowy wykaz kosztów całego przedsięwzięcia. To było niezwykle ciekawe, ale po pewnym czasie znikło (albo może zostało gdzieś przeniesione?). Dlatego też chciałbym ogólnie zapytać o budżet. Czy zmieściła się Pani całościowo w zakładanej kwocie (jeszcze ją pamiętam)? A jeśli nie, to ile musieliście Państwo dołożyć? Jakie są Pani szacunki kosztów zakończonej budowy (włącznie z wykończeniem wnętrz, ale może bez "ruchomych" mebli)? Nie wiem, czy ma Pani ochotę dzielić się takimi danymi - ale jeśli tak, to będę bardzo wdzięczny. Pani doświadczenia finansowe mogą być doskonałą wskazówką dla osób zastanawiających się, czy wziąć się za bary z życiem i rozpoczynać budowę... Ja się na razie zaliczam do takich właśnie wątpiących... Trzymam kciuki za szybką przeprowadzkę i serdecznie pozdrawiam z Podlasia! Edytowane 19 Maja 2012 przez marcx01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 19.05.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 To ja, droga Pani Sylwio, też serdecznie pozdrowię z Podlasia Wiechę mam !!! - podtrzymujemy budowlaną tradycję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.05.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 to ja, droga Pani Sylwio (choroba, człowiek tak Sylwersonował bez pardonu...) niniejszym pozdrawiam z Dolnego Śląska Marcx01 - witaj na forum! tu nie trzeba tak oficjalnie i uprzejmie - wszyscy są na ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 19.05.2012 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Drodzy Państwo, Kochani! Wpadam stęskniona, a tu prawdziwy list! Marcx01 - czołem, dziękuję, uśmiecham się. Tamten wątek jest, musi gdzieś być, ale zarzuciłam pisanie, tfu - liczenie publiczne. Bo to jednak finansowa wiwisekcja, jakby seppuku na fofum. A bo ja wiem, ostatecznie, kto to czyta i jaki zrobi użytek? Po zastanowieniu zatem przestałam się tak afiszować. A co do Twojego pytania - finalnie wyjdzie wiecej niż bym chciała, mniej niz sie bałam. W tej chwili nie umiem przeliczyć, bo w kosztach mam i część mebli, i żyrandole, kuchnię, całe AGD. Wyobraź sobie kwotę między 350 a 400. PS Salon w 3/4 ma położone kafle Stopnie montujemy w pn. Kostka od tego tygodnia rozchodzi sie po podjeździe. Kuchnia schnie w lakierni. W pn. kupię farbę. Odliczanie wsteczne włączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 19.05.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 to ja, droga Pani Sylwio (choroba, człowiek tak Sylwersonował bez pardonu...) niniejszym pozdrawiam z Dolnego Śląska Marcx01 - witaj na forum! tu nie trzeba tak oficjalnie i uprzejmie - wszyscy są na ty A czasami bywa zupełnie nieuprzejmie - ale nie w wątku sylwerson, o nie Bo to dobra kobieta jest , tylko od pewnego czasu tak zakamuflowała te finanse ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 21.05.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Sylwia, tyle się dzieje, a w dzienniku zaległości! Nieładnie I jak się prezentuje kostka? Kiedy będzie montowana Twoja kuchnia? Czy też masz bebechy bluma? Pisałaś, że wyszło Ci taniej niż w Ikei, więc się chyba mocno uśmiechnę o Twojego wykonawcę. bo na razie jestem podłamana. Ten od blatów sensowny się wydaje, więc zamówimy u niego i schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 22.05.2012 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Mam przechlapane - matury trwają. Ale się poprawię, Olga! Kostka ma trochę brzegi niedoszlifowane - jakby przy wyjmowaniu z formy nie zdjęli resztek. Mam nadzieję, że to odpadnie samo, a jeśli nie, będę kombinować Czekamy na majstra - w tym tygodniu ma wejść i kłaść. Równolegle Mójmąż i Tata robią podwaliny pod taras. Duuuuuuuuuuużo roboty, głazy, gruzy, szalunki i beton. Na to pójdzie kostka i ma być elegancko. Co do kuchni - wyszła finalnie ciut drożej niż Ikeowska, ale: lepsza jakość, robione na miarę, co w małej kuchni ma znaczenie, blumy w zawiasach/prowadnicach, piękne blaty. Do tego stolarz zrobi obróbki wejść do kuchni (u nas nie ma drzwi, tylko otwory od podłogi do sufitu z dwóch stron i trzeba ładnie je wykończyć. Ale z rekomendacją się wstrzymajmy do dnia montażu i pierwszych prób, ok? A stolarz schodowy kładzie stopnie właśnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 22.05.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 No nie ma to jak kawa na własnym tarasiku Z tego co kojarzę to u mnie kostka ma być kładziona na podłożu cementowo-piaskowym, nie na betonie, żeby woda mogła wsiąkać, ale to za czas jakiś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 22.05.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 (edytowane) Sylwia, dzięki za namiar na ziemię - wyszło więcej, bo sporo dalej, ale inne oferty są półtora lub 2 razy droższe... A zanim będzie się A1 w Nowosolnej robić, to pewnie już będziemy mieć rosnący ogród... Ile wywrotek braliście? Jejku kobieto ale się dzieje u Ciebie!! Jestem tak ciekawa kostki (żeby tylko...) że mnie skręca - będzie można Was odwiedzić w któryś weekend? Właśnie - podłączam się do pytania Koci - nie kładziesz kostki na tarasie na piacho-betonie, tylko na samym betonie? I jaki gruz dajecie na podbudowę? Ceramiczny z pustaków się nadaje? Bo mam takiego sporo, a coś czytałam że taki nie bardzo. Kupowaliście jakiś kliniec pod resztę kostki? Edytowane 22 Maja 2012 przez *milek* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 23.05.2012 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Taras będzie na podbudowie z cementu i piachu Beton lejemy tylko po to, żeby ustabilizować murki oporowe, bo baliśmy się, że kiedy zacznie się ubijanie piachu w ich obrębie, to się zwyczajnie zawalą. Pod resztę kostki też pójdzie piach z cementem. Miła - możesz się wpraszać, ale po 9.VI, bo: primo - kostki i tak wcześniej nie będzie (znaczy będzie, ale na paletach) drugie primo - mamy taki zapieprz ogólny, że nie umiałabym się umówić trzecie primo - kiedy tak jestem, to mam 5 minut, żeby ogarnąć 100 kwestii różnych i kiepska ze mnie gospodyni A po 9.VI - zapraszam Zaraz jadę na budowę, to zdjęcia schodów może zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 24.05.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Sylwia, to może ja namieszam w sprawie farb...Wszyscy na fm zachwalali tikurillę, więc pomalowaliśmy nią przy przeprowadzce sypialnię, właśnie jako test na jakość. Tikurilla kupowana w Casto i ie bardzo pamiętam czy lateksowa czy inna, ale szału nie ma. Tzn gęsta i kryła ładnie, ale zarysowania nie schodzą, tzn nie mogę ich zmyć, więc muszę zamalować i tak. Mam wszędzie białą jakby co. Myślę, że do domu jej nie kupimy. Małe dzieci równa się malowanie za dwa lata. Pamiętam, że Majki chyba pisał, że malowali Dekoralem i absolutnie nie żałuje. Może do łazienki pokusimy się o coś lepszego, bo nie wszędzie będą płytki. A moze miałam pecha do tikurilli?Mój wykonawca mówi, że miesza unigrunt z rozwodnioną farbą jako podkład:) jeszcze jakieś wersje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 24.05.2012 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 No, to Tikku ma pierwsza gruba krechę... Jest przy Przybyszewskiego taki sklepik z farbami i lakierami - pojadę, pogadam z Panem, który zna się na farbach nie od dziś i dam znać, co proponuje. A ma w ofercie i Dekoral, i Tikurillę, i Śnieżkę, i inne też. Kombinuję tylko z jedną ścianką, zeby dać jej magnetyczny podkład i na to czarna tablicówkę, ale powstrzymują mnie dwie sprawy - ktoś pisał (nie pamiętam, kto), że magnetyczna trzyma baaardzo słabo; a po drugie - wszyscy chyba forumowicze maja takie sciany, co jest dość hmm, nieoryginalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 24.05.2012 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 (edytowane) Nie patrz na to że całe forum ma, tylko kto z Waszego otoczenia - nieraz się przekonałam, że normalni ludzie, nie wsiąknięci w FM nie znają wielu rozwiązań, które tutaj są oklepane. Odnośnie spotkania to dostosujemy się rzecz jasna - pewnie jakoś w połowie czerwca zrobilibyśmy nalot - jeszcze się domówimy A jak coś pilnego mi wyskoczy, do będę nękać - np. czekam na wieści czy brukarze się sprawdzą, bo bym chętnie zaprosiła speca do siebie i pogadała o poziomach, podbudowie i kolejności prac. Ale żeś mi narobiła tym stolarzem drzwiowym smaku... Edytowane 24 Maja 2012 przez *milek* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts