olgusieniunieczka 24.05.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Sylwia mnie przed taką ścianą powstrzymuje póki co obawa o biały pyłek na podłodze...ale podobno są kredy nie pylące. Też gdzieś czytałam, że żeby podkład magneytczny trzymał jako tako, trzeba położyć ze 3-4 warstwy. A farba jest gęsta i mocno widać jej grubość jeśli chce się nią pomalować np tylko jakiś wzór na ścianie. Ale wygląda taka tablicowa ściana wg mnie obłędnie i też myślę, tak jak Mila, ze coś co jest oklepane na fm w realu będzie super oryginalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 26.05.2012 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 a który z producentów ma tablicówkę w małych jakichś puszkach? bo ta moja ściana to w sumie ze 2m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 27.05.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Sylverson ni mam pojecia co tam skaszanione, jedynie nasuwa mi sie, ze przylcze do umywalki jest nisko, o ile to umywalka a nie np bidet i o ile chodzi o przylacze, bo pewnie o kafelki, jeszcze jedna rzecz, co mi przychodzi na mysl, to kolorystyka pod umywalka czarna ? idziesz jak burza, zmiany ze zdjecia na zdjecie sa ogromne, godzina zero zbliza sie szybkimi krokami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 27.05.2012 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 ciepło, kjuta, ciepło chodzi o kafelki, ale tak jak ja przy pierwszym zerknięciu nie widzisz usterki czyli może nie trzeba poprawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.05.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 A nie chodzi o to, że na 3 zdjęciu te krańcowe kafle tak są przycięte ni w pięć ni w dziewięć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 27.05.2012 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 bingo, Tataraku i co z tym zrobić? bo zabudowa geberitu jest tak samo zrobiona - ergo nalezałoby zdjąć wszystkie kafle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.05.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 kurczątko blade no nie bardzo to wygląda.... a masz pomysł, jak je inaczej ułożyć? czy zabudowę da się poszeszyć/zwęzić, żeby wpasować w szerokość kafli? bo zdjąć po to, żeby to przycięcie zrobić zdrugiej strony to trochę szkoda zachodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 27.05.2012 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 (edytowane) wyjście jest proste, ale trzeba skuć wszystko z tej ściany i z geberitu: otóż ucięty kafel powinien wypaść na samym dole, nad podłogą... i byłoby, jak powinno... aj edit:ale cos mi świta, że Ty mówisz o czym innym niz ja! bo Tobie idzie o ten wąziutki pasek z lewej, tak? a mnie o cały poziomy pas wieńczący ścianę - one też sa ścięte obejrzyj teraz - czy to się rzuca w oczy w ogóle??? Edytowane 27 Maja 2012 przez sylwerson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.05.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Sylwia, ten górny widać, że jest węższy, ale moim zdaniem dramatu nie ma ale ten wąziutki z lewej mnie by raził i tu bym coś kombinowała... jakiś dekor w środku? no nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 27.05.2012 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 ten wąziutki zginie prawie całkiem (na dole szafka, potem krawędź umywalki nablatowej i bateria nablatowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 28.05.2012 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 chodzi tylko i wylacznie o czarne kafle ? ja przegladam zdjecia wzdluz i wszerz i nie czaje o co chodzi, nie liczac malych kawalkow bialych kafli dla Ciebie na pewno to juz widac na 1 zdjeciu, ale albo zdjecie malo wyrazne, albo czepiasz sie i nic nie widac buziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 28.05.2012 05:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 zdanie kjuty mnie cieszy ale dlaczego Ty piszesz o 4.48??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 28.05.2012 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 to byla 6:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.05.2012 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 jak tych przyciętych z lewej nie będzie widac, to odpuść. szkoda kafli zrywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 28.05.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Jestem tego samego zdania - widać tylko te wąskie po lewej. Musiałam przeanalizować kilka razy fotki, żeby zlokalizować problem węższych od góry. Jest ok. Dziewczyny - powiedzcie mi jaki gruz się nadaje pod taras, bo nie wiem co zostawić a co wywalać? Wiem że najlepszy jest cementowy, ale takiego mam najmniej - głównie ceramiczny z pustaków i z silki - nada się? I czy to się jakoś rozbija? Jeśli tak to na jakiej wielkości kawałki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.05.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 gruz ceramiczny sobie zostaw do drenażu w ogrodzie, jakbyś chciała gdzieś sadzić lawendę np Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 28.05.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Ja mam piach, więc pewnie drenażu nie potrzeba będzie do takich nasadzeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 28.05.2012 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 u nas czerwony gruz poszedł pod nasyp do garażu - leży tam od jesieni, uklepał się a teraz go kostka zakryje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 28.05.2012 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Ja też musiałam kilka razy obejrzeć fotki, żeby zorientować się o co chodzi... Co do gruzu, to pod taras możesz dać swój gruz budowlany, tylko wypuść męża z dużym młotkiem żeby go porozbijał na mniejsze kawałki.\, byle nie w drobny mak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 28.05.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 To fajnie - bo już się bałam że nie będę mogła tego wykorzystać Do rozbijania to nawet kilof by nam się przydał - mam klika wielkich brył betonu i jakieś woreczki cementu skamieniałe... A kupowałyście dodatkowo jeszcze kliniec jakiś, czy sam gruz wystarczył pod całą kostkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts