milek1719500956 07.07.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 idę odpisać na privka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 10.07.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Hej sylwerson! Pakujesz ciuchy? Błogiego wypoczynku i słodkiego lenistwa życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 29.07.2011 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Urlop się skończył, wpadliśmy od razu po uszy w sprawy różne, okołobudowlane, co jest i przyjemne i stresujące zarazem. Aktualnie ekipa od klinkieru koczuje w garażu - 2 razy gadałam z szefem na temat ich noclegów i warunków socjalnych w trakcie prac u nas (są zza Warszawy) i uporczywie twierdził, że sobie poradzą. A teraz się okazuje, że nawet kocy nie mają za dużo i nasz sąsiad im donosił wieczorem... Zresztą z tym sąsiadem to mamy luksusowo - we wszystkim pomaga, troszczy się i dogląda budowy. Nie wiem, jak się odwdzięczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S76 05.08.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Cześć Sylwestron! Gratuluję wytrwałości w prowadzeniu "dziennika wydatków" - myślę, że wielu osobom rozpoczynającym budowę pomoże on uzmysłowić, jak wiele różnych elementów musi być kupionych podczas budowy. W tymże "dzienniku wydatków" piszesz, że stan surowy otwarty zrealizowałaś za ~170 tys. a cały dom, z meblami włącznie, musi zmieścić się w 350 tys. Nie chcę Cię martwić, ale uważam, że na całkowite wykończenie i choćby częściowe umeblowanie tego domu zabraknie przynajmniej 50 tys.Buduję trochę większy dom (140 m2 + garaż) i do etapu SSO wydałem ~190 tys. Planując prace wykończeniowe miałem nadzieję, że całość uda się zrealizować za 400 tys. zł. Teraz już wiem, że nie będzie to możliwe. Na chwilę obecną wydałem prawie 400 tys. a dom jest w stanie jak w dzienniku budowy. Z tej kwoty około 40 tys. poszło na zakup materiałów wykończeniowych (płytki, prysznic itd) oraz zaliczki na następne prace (schody, meble kuchenne itd). Stan całkowicie wykończony (z umeblowaną i wyposażoną kuchnią) szacuję na 470 tys. zł. Pozdrawiam i życzę powodzenia na budowie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 05.08.2011 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Cześć! Po wpisie S76 przeanalizowałam Twój wątek WSZYSTKIE WYDATKI. Nie ustawaj w buchalterii. Kopalnia wiedzy i zimny prysznic dla wszystkich zaczynających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 06.08.2011 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 wiecie, zawsze jakiś margines błędu jest, więc mamy rezerwę finansową, ale bardzo pilnujemy, żeby jednak było bliżej 350 jedyny kaprys we wnętrzach to płytki podłogowe, które połozymy na dole w salonie, korytarzu i gabinecie oraz w sypialniach - są horrendalnie drogie, ale od początku wiedzieliśmy, że bedą te, nie inne ; za to łazienki bedą bezkafelkowe, co też już ustalilismy dawno powazna pozycja to ogrzewanie, ale własnie walczę o dofinansowanie - WFOŚiGW może dołożyć 40% wartości inwestycji - u nas to jakieś 25tys, wiec duuuuuuuuuuużo z mebli, to pewnie kuchenne się będą cenić wysoko, ale tu nas ratuje metraż kuchni (niespełna 8m2) wyposażenie wszystkich sypialni mamy, do salonu potrzebne sofy, ale nie celuję w design 2011/2012 no, zobaczymy w okolicach lutego, bo mam nadzieje wtedy juz tam mieszkać trzymajcie kciuki za niższy rachunek idę obejrzeć domek S76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 07.08.2011 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Hejka A co to za dofinansowanie, czym chcesz ogrzewać - pompą ciepła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 08.08.2011 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 zobacz: dofinansowanie do pomp ciepła w Łódzkiem http://new.wfosigw.lodz.pl/strona/strony.php?id=61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 08.08.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Klinkier bardzo ładny. Cieniowany? ma jakąś nazwę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 08.08.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 zobacz: dofinansowanie do pomp ciepła w Łódzkiem http://new.wfosigw.lodz.pl/strona/strony.php?id=61 Osz cholerka! Faktycznie! A kiedy to wprowdzili, wiesz może? Bo jakiś miesiąc - dwa temu sprawdzałam i nic nie było, więc sobie odpuściłam... A tu proszę... I widzę, że na oczyszczalnię też mozna się ubiegać - robi się ciekawie - ta, którą planujemy drogawa mocno, więc by się przydało Dzięki, że o tym wspomniałaś - piffko się należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 08.08.2011 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 milek - och - 2 piffka (programy wdrożone od 2.VIII, jestem pierwszą osobą, która się stawiła z wnioskiem w banku ) kocimięto, z nową avatwarzą, to jest Tytan N produkcji CRH nie jest cieniowany, ale jak to klinkier, czasem cegły nie są wybarwione identycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 08.08.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 (edytowane) Się rozumie, że z jednym się nie będziemy pokazywać He he - widziałam w wątkach naszej Grupy Twoje info wysłałam kilka słówek na maila Edytowane 8 Sierpnia 2011 przez *milek* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 11.08.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Ale ładnie już u Ciebie s-y-l-w-e-r-s-o-n świetnie dobrałaś/-liście kolorystycznie to MH piano do tytana. Pogratulować, może zgapię. Póki co zapisuje w swoich inspiracjach, jeśli można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 11.08.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Bardzo ładnie prezentuje się klinkier! Dlaczego dajecie do ocieplania styropian a nie wełnę? Pytanie z rzędu niepodchwytliwych, tyle że prowadzę dyskusję co lepsze styropian czy wełna i się już gubię... A czy mogłabyś zdradzić ile wyszło Ci od cegły za murowanie klinkieru? Jeśli nie tu, to proszę ładnie o PW... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 11.08.2011 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 cześć, dorkaS styropian był w projekcie i tyle nie roztrząsam każdej alternatywy, chyba że ktos coś konkretnego proponuje (np. na dachu garażu zamiast papy będzie stropodach odwrócony, bo nas dekarz przekonał) a klinkier wygląda faktycznie pięknie , aż szkoda, że duża jego część wypadnie z boku domu ceny za cegłę nie podam, bo nie liczyłam - umówiliśmy się na 100zł/m2 i uważam, że za ich pracę to nie jest bardzo dużo (są naprawdę dobrzy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 11.08.2011 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Ale ładnie już u Ciebie s-y-l-w-e-r-s-o-n bdb - już bez omyłek dzięki za komplementa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 11.08.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 (edytowane) To ja jeszcze na chwilkę, bo widzę że jesteś - zapomniałam z tego wszystkiego pochwalić klinkier - śliczny. Już sobie wyobrażam, jak to się będzie prezentować po wykończeniu... Miałam oglądać dach, a tylko stałam i gapiłam się na garaż... Zapytam Inwestorkę jeszcze, bo choć Inwestor już mi mówił, to mi się nie zgadza z informacjami z prospektu - czy Wasze okna na pewno mają blok wd? Bo mają też nawiewnik, a ponoć miało go nie być przy tych z blokiem...? Edytowane 11 Sierpnia 2011 przez *milek* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 11.08.2011 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, bo nie mam pojęcia, czym jest ów tajemniczy blok wd ale sprawdzę i napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 11.08.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 To taka szara wkładka termoizolacyjna z pianki dookoła okna. To jest opcja - może być z lub bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 12.08.2011 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 okna nad schodami i w łazience na pewno nie maja tej docieplinkiw sypialniach - nadal nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts