qwazar 30.10.2010 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 (edytowane) Do napisania tego postu zmusiły mnie problemy jakie mam z zakupionym groszkiem z kopalni Bobrek.Poprzednio paliłem węglem z Chwałowic i Julianem i przy nich problemów nie było.Napiszcie proszę jakiego groszku używacie przy kotłach Ling i jakie macie ustawienia. Ling U22 Klimosza Groszek Chwałowice i Julian:- 8s podawania, 30s przerwy i podtrzymanie żaru co 25minut- dmuchawa otwarta na ok. 2cm- temperatura na piecu ustawiona na 62C- temperatura wody w bojlerze ustawiona na 42C- sterownik pokojowy temperatury Spalanie super.------------------------------------------------- Groszek z Bobrka:- 8s podawania, 50s przerwy, podtrzymanie żaru co 25 min - dmuchawa otwarta na ok. 4cm- reszta jw.Spalanie tragiczne, walczę dalej. Edytowane 30 Października 2010 przez qwazar poprawa tytułu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 07.11.2010 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Czy tylko ja mam taki piec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peters2 20.11.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 (edytowane) Też mam kocioł Ling combi.Ekogroszek : ekoret, najlepszy z dotychczas testowanych Moje nastawyczas podawania - 5sprzerwa - 20 sprzedmuch - 40 minut Kocioł pracuje w trybie pogodowym.temperatura wody użytkowej 45 stopni Pozdrawiam Edytowane 20 Listopada 2010 przez peters2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 02.02.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Proszę o pomocPiec ling combi 35kW (bez pogodówki) ustawienia U1 -5s, U2- 20s, U3- 20min., dom nowy, dobrze ocieplony, pow. 300m2 (dom dwulokalowy - całość obsługuje 1 piec), węgiel nie wypala się do końca, strasznie dużo popiołu i niewypalonego węgla (ok. 3 pojemników na 2 dni) - 2 worki węgla spalane na dzień (worki po 30kg) przy temp. -10 na zewnątrz, w domu temp. + 23 do +25 (jestem ciepłolubna), węgiel ekogroszek z Juliusza, ponoć b. dobry, może mamy złe ustawienia, pomóżcie proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 03.02.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Czy ktoś coś doradzi???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yery1980 12.10.2014 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 witaj ,tak ze pale w klimoszu drogi ,ale cena robi jakoscpewnie juz rozgryzlas swuj piec, ale i tak sie podziele doswiadczeniami;)posiadam kl.23kwtwoje ustawienia sa dosyc dobre ale jezeli nie dopala to wydluz czas podawania , wegla lub zwieksz powietrrze ja caly czas zmieniam ustawienia ,sa to nie wielki korekty i obserwacja , serwisant przy pierwszym uruchomieniu zrobil takie ustawienia u1 5s u2 15 s u3 15min. dmuchawa na 95procent wuwczas bylo duzo spiekow zbyt duza teperatura w palenisku nominalna dla mojego kotla to 5,17,15 ja teraz pale u1 5s u2 27 u3 30min powietrze na 88 dobrze sie wypala kilka niewielkich spiekow ,a tak sam pyl powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts