HenoK 31.10.2010 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Przeglądając ostatnio aukcję Allegro, trafiłem na urządzenie G-NER-G reduktor zużycia energii :http://allegro.pl/listing.php/search?string=reduktor+zu%C5%BCycia+energii&order=pSprzedawcy zachwalają to urządzenie, obiecując nawet 30% redukcję zużycia energii elektrycznej, a tym samym rachunków za energię elektryczną.Dlaczego taka redukcja jest niemożliwa wie każdy, kto ma podstawową wiedzę z zakresu elektrotechniki.Urządzenie to może zredukować co najwyżej energię bierną, która u odbiorców indywidualnych (taryfa G...) nie jest wogóle mierzona.Mierzona jest energia czynna, a tej to urządzenie z pewnością nie jest w stanie zredukować. Pewne oszczędności mogłoby to urządzenie przynieść tam, gdzie wnosi się dodatkową opłatę za pobór energii biernej (dotyczy to raczej dużych odbiorców), jednak tam zazwyczaj są już zaprojektowane i wbudowane odpowiednie kompensatory mocy biernej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 31.10.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 http://allegro.pl/bq12-reduktor-zuzycia-energii-g-ner-g-saver-new-i1282417729.html17000 pozytywów i tylko jeden negatyw i ty mówisz HenoK że to nie działa;)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 31.10.2010 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 http://allegro.pl/bq12-reduktor-zuzycia-energii-g-ner-g-saver-new-i1282417729.html 17000 pozytywów i tylko jeden negatyw i ty mówisz HenoK że to nie działa;)? Jeżeli uważasz, że działa, to kup. Gość będzie miał 17001 pozytywów . Jak już kupisz, to pochwal się ile energii zaoszczędziłeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 31.10.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 A jakby to coś połączyć szeregowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 31.10.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 i jak tanio: tylko 50zł za poprawę samopoczucia, niestety tylko do kolejnego rachunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 31.10.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 ...znacznie lepszym sposobem na oszczędności związane z energią elektryczną jest rezygnacja z urządzenia pomiarowego (zwanego potocznie licznikiem) które to oczywiście samo w sobie jest dodatkowym i niepotrzebnym obciążeniem na linii energetycznej... znam takich co zrezygnowali z urządzenia pomiarowego i do celów grzewczych w domu poprowadzili oddzielne zasilanie oczywiście nie obciążone tymże urządzeniem pomiarowym... oszczędności związane z rezygnacją z tego urządzenia sięgnęły 100%... na linii gdzie jest nadal zainstalowane to urządzenie niestety są straty i to tak duże że energetyka musi wystawiać rachunki ...czyli jeszcze raz podsumowując urządzenie pomiarowe wpięte w obwod zasilania generuje duże straty - lepiej jednak z niego zrezygnować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 31.10.2010 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Prawda, tyle że licznik dają gratis to jak go nie brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 31.10.2010 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Prawda, tyle że licznik dają gratis to jak go nie brać faktycznie! Pazerność ludzka! Dają darmo to trzeba brać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bresland 31.10.2010 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 A czy możliwe jest, że to urządzenie zwiększa ilość mocy biernej którą pobiera użytkownik? Lub też wykorzystuje niedoskonałość (jakąś bezwładność licznika lub też coś innego) licznika pomiarowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 31.10.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Czy ktoś może mi łopatologicznie wytłumaczyć co to urządzenie ma niby robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 31.10.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Czy ktoś może mi łopatologicznie wytłumaczyć co to urządzenie ma niby robić ? No nie mów, że nie masz licznika, i że nie wiesz co robi!!!! Te posty powyżej to żarty! Słowo honoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 31.10.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 To cudeńko gościu sprzedaje bez dokładnego opisu technicznego.Pytam bo lubię wiedzieć, a specem od elektryczności nie jestem.Chodzi mi o to co ma piernik do wiatraka wsadzając małe cudo do gniazdka i 30% prądu w dół ?Zdaje sobie sprawę że to kit, ale ciekawi mnie co niby ten kit gdyby był prawdziwy miałby robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekBudujeDomek 31.10.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 To cudeńko gościu sprzedaje bez dokładnego opisu technicznego. Pytam bo lubię wiedzieć, a specem od elektryczności nie jestem. Chodzi mi o to co ma piernik do wiatraka wsadzając małe cudo do gniazdka i 30% prądu w dół ? Zdaje sobie sprawę że to kit, ale ciekawi mnie co niby ten kit gdyby był prawdziwy miałby robić ? Dać zarobić sprzedającemu. Zapytaj go, może Ci wyjaśni zasadę działania. Sam jestem ciekawy, co wymyśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 31.10.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Masz rację zapytam u źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 31.10.2010 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Zdaje sobie sprawę że to kit, ale ciekawi mnie co niby ten kit gdyby był prawdziwy miałby robić ? Prawdziwy kit to kituje ...okna, a ten to kituje zdrowy rozsądek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 01.11.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Czy ktoś może mi łopatologicznie wytłumaczyć co to urządzenie ma niby robić ? Urządzenie ma niby kompensować moc bierną. Jest to istotne w zakładach przemysłowych i to tych bardziej energochłonnych. W budownictwie mieszkaniowym nie mierzy się mocy biernej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 01.11.2010 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 i jak tanio: tylko 50zł za poprawę samopoczucia, niestety tylko do kolejnego rachunku ... zwłaszcza, gdy porówna tę cenę z ceną 69,95 Euro podawaną w filmiku reklamowym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 02.11.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Dostałem odpowiedź ze źródła: Jeżeli masz pytanie natury technicznej, problem z urzadzeniem, bądź chcesz zgłosić usterkę skontaktuj się z naszym serwisem: Bardzo wyczerpująca nieprawdaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekBudujeDomek 02.11.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Dostałem odpowiedź ze źródła: Bardzo wyczerpująca nieprawdaż Cwaniaki. Szkoda życia na ten serwis. Może by tak zgłosić sprawę na allegro, bo żal tych wszystkich naiwnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 02.11.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Zgłosić można ale jako co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts