czopuch 01.11.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 (edytowane) Dzien dobry, szukam pomocyZawor (ZR40) moze pracowac zarowno w pozycji pionowej jak i poziomej. Niestety u mnie proawdopodobnie nie domyka sie gdy zaczyna pracowac pompa, skutkiem czego prawdopodobnie wymiennik jest zimny, a takze odbiorniki (podlogowka i grzejniki), a pompa nie da sie odpowietrzyc. Patrze na schemat ze strony producenta (zalaczam) i widze 1 roznice wzgledem tego jak ja mamto zainstalowane. Czesc zaznaczona na czerwono u mnie zmontowana jest w poziomie (tzn. pompa nie jest nad zaworem (tak jak na rys. od producenta, tylko obok ). Czy to ma jakies znaczenie? http://pwildowicz.w.interii.pl/ogrzewanie/zawor.jpgDziekuje za pomoc, Czopuch. Edytowane 1 Listopada 2010 przez czopuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts