william7 01.11.2010 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Witam, otóż chciałbym wyremontować dom (zrobić użytkowe poddasze) w którym mieszkam, jednak poprzedni własciciel dobudował ganek (fundament + sciany z suporexu). Pytanie czy mam szanse dostać pozwolenie na budowę i następnie w planach umieścić ten ganek, tak żeby formalnie był wybudowany w trakcie remontu? Chodzi mi o to czy czeka mnie na 100% kontrola Inspekcji Budowlanej jeśli będe występował o pozwolenie na budowę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 01.11.2010 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Musisz mieć znajomego projektanta, który sporządzi projekt przebudowy razem z wymiarami istniejącego ganka; geodetę, który nie umieści ganku na mapce do celów projektowych. Składasz dokumenty i czekasz na pozwolenie. PINB nie sprawdzia wcześniej, chyba że ma ku temu powody np. złośliwy sąsiad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 01.11.2010 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 nadzór budowlany na domy jednorodzinne nie przychodzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezar_Lublin 01.11.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Musisz mieć znajomego projektanta, który sporządzi projekt przebudowy razem z wymiarami istniejącego ganka; geodetę, który nie umieści ganku na mapce do celów projektowych. Składasz dokumenty i czekasz na pozwolenie. PINB nie sprawdzia wcześniej, chyba że ma ku temu powody np. złośliwy sąsiad. Uściślając, nie musisz mieć "znajomego projektanta". NIeznajomy też to zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 21.11.2010 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 A sąsiadów to raczej masz dobrych, to znaczy zwyczajnych:) Nadzór do dzisiaj o tym nie wie. Projektant, mapka itp. Rób jak Ci piszą, powinno być dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts