Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dzwonek na 3 kondygnacjach

Recommended Posts

witam,

Czy da sie zrobic tak zeby jeden przycisk dzwonka obslugiwal 3 dzwonki - jeden w piwnicy, drugi parter, trzeci pietro?

Do tej pory byl tylko jeden na parterze, ale niestety nie slychac go w piwnicy i slabo na pietrze. Zasialnie mam tylko w miejscu przycisku i w hallu [parter]. Jak najlatwiej dorzucic jeszcze dwie sztuki na pozostalych kondygnacjach?

DZ-BSD202K Bezprzewodowy dzwonek SMYK z przyciskiem zwykłym 235.08

DZ-BSD202H Bezprzewodowy dzwonek SMYK z przyciskiem hermetycznym 287.88

.

sterowanie dzwonkiem o dowolnym dźwięku i napięciu zasilania,

możliwość równoległego podłączenia do istniejącej instalacji dzwonkowej ,

dzwonek włączany bezpośrednio do gniazda sieci 220 V,

przydatny w domu, firmie lub osobom wymagającym opieki,

transmisja radiowa (częstotliwość 433,92 MHz),

możliwość ustawienia indywidualnego kodu użytkownika (16 kodów do wyboru),

dzwonek może współpracować jednocześnie z bezprzewodowymi przyciskami typu PDH991 i PRB984,

liczbę dzwonków oraz przycisków współpracujących ze sobą można zwiększać w miarę potrzeb,

Waga [g]: 267; Wymiary [mm]: 145*36*80; Kolory: biały

• 1 year później...
Niestety pozostaje dogadać się z elektronikiem. Mam ten sam problem. W sumie idzie o dzwonek bezprzewodowy z klawiszem zasilanym napięciem z sieci. Sprawdzałem w naszym handlu krajowym i nie ma. Ja kombinuje tak ze chce do istniejącej instalacji dzwonkowej wpiąć układ klawisza bezprzewodowego na napięcie takie jak w moim dzwonki z transformatorem tj 9v. Naciśnięcie istniejącego klawiszach uruchomi także sygnał radiowy do dzwonków w piwnicy i na poddaszu. Takie dzwonki wpisane w gniazdo 230v tez można kupić razem z klawiszem. A swoją drogą dziwne że żaden producent nie chce dorobić na prostej ofercie nie wymagającej ani wielkiego intelektu, ani technologii.