agalind 01.11.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Poszukuję dobrego, praktycznego i sprawdzonego schematu połączenia ogrzewania kotłem (eko-groszek lub olej) ze wspomaganiem kominkiem z płaszczem wodnym i włączenie tego w ogrzewanie podłogowe na parterze i grzejniki na piętrze. Chodzi mi o odpowiednią ilość pomp, wymiennik ciepła, system zaworów itp.Może macie jakąś sprawdzoną ekipę w okolicach Trójmiasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 21.11.2010 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Mam pytanie: po co ci kocioł na eko groszek jak masz kominek z płaszczem wodnym? nie lepiej miec jako głowne żródlo ogrzewania kominek z pw, a na przykład podłaczyć kocioł gazowy jako rezerwa? ja mam instalację co i cwu na kominek z pw, kocioł gazowy jest jako rezerwa( wyjazd, brak czasu na palenia w kominu, brak drewna) jak chcesz to wyśle ci zdjęcia. w tym układzie co mam mozesz zstąpić kocioł gazowy kotłem na eko groszek.Pozdrawim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts