Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszytskich, po bardzo długim wyszukiwaniu wymarzonego projektu znalazlam ten jedyny- jest to prjekt " Z Fasonem" z pracowni "Domy z wizją" , tylko nigdzie w internecie nie mogą znależć wiadomości na temat tego projektu, proszę wszytskich o spostrzeżenia na temat projektu,jakie byście wprowadzili zmiany , jak można ograniczyć koszty... Jeszcze czeka mnie wizyta w gminie-mam nadzieje ze będę mogła wybrać ten projekt i nie będzie problemów z dachem 22 stopnie:) Czekam na wasze uwagi, pomysły:)A może ktoś kupił już ten projekt z pracowni i jest w trakcie budowy?Wiem , że jest to jeden z nowszych projektów.

Pozdrawiam wszytskich budujących

Aneta

• 1 month później...
  • 2 months później...
  • 2 months później...
  • 3 weeks później...

Zaczynam budowę w ty roku. Napisz proszę co zmieniłeś, i jak wyglądają przybliżone koszty budowy. Głównie chodzi mi o drugi strop z dachem. Ja powiększam po garaż o dodatkowe pomieszczenie i przenoszę tam kotłownię, natomiast w pomieszczeniu po kotłowni zrobię garderobę.

Jak możesz przesłać jakieś zdjęcie to będę wdzięczny. :)

• 2 weeks później...

Witajcie.

Ściany parteru rosną.

Ze zmian u nas:

garaż powiększony - wyrównany do ścian zewnętrznych - od frontu do kotłowni - z tyłu do salonu. W zasadzie nasz projekt obecnie przypomina bardziej z fasonem 2 (którego jeszcze wtedy nie było). Garaż na 6 metrach od bramy przedzielony działówką, dodatkowe pomieszczenie wykorzystamy na meble ogrodowe, graciarnie.

Kotłowni nie przenoszę.[email protected]

Edytowane przez kysiu

• 1 month później...

Witamy,

my zaczynamy w sierpniu - projekt z Fasonem I - bez zmian w projekcie.

Budujemy z pustaka ceramicznego 24, dwa stropy, więźba z prefabrykatów, dach creaton domino czarny mat. Koszty robocizny SSO - 50.000 netto, a dachu materiał + robocizna 70.000 brutto. Nie znamy jeszcze do końca cen wszystkich materiałów. Są to oczywiście koszty jeszcze nie poniesione, bo na etapie kosztorysu, więc prosimy o ich skorygowanie.

Edytowane przez tomala5

• 9 months później...
  • 3 months później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...
  • 1 year później...
  • 2 weeks później...
  • 4 months później...
  • 2 months później...
  • 1 year później...
  • 3 weeks później...
My również zaczeliśmy budowę domu z fasonem 2, bez żadnych zmian, jesteśmy aktualnie na etapie wykończenia domu w środku, jak będę mieć chwile to wrzucę jakieś fotki, elewacja jeszcze nie ukończona bo brak kamienia elewacyjnego na przodzie.

hej :) my dopiero zaczynamy budowę, czy możecie wrzucić proszę jakieś zdjęcia z realizacji? jestem bardzo ciekawa :)