amaryll 02.11.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Witam serdecznie! Zwracam się z gorącą prośba o radę. Chciałabym wybudować domek letniskowy, ocieplony na tyle, żeby móc w nim pomieszkiwać od wiosny do jesieni. A ponieważ mam ograniczone fundusze poszukuję i pytam się różnych firm budowlanych, z których kilka ma diametralnie różne oferty. Jedna z propozycji mnie zainteresowała i odpowiadała finansowo, ale boję się, jaki ten domek będzie jakościowo. Szczegóły podane w ofercie mało mi mówią. Miałby to być domek letniskowy, o metrażu 42 m, postawiony na bloczkach betonowych. Odizolowany od podłoża warstwą żwiru rozłożonego na geowłókninie. Cztery okna PCV (110x70). Drzwi wejsciowe z litego drewna. Deska elewacyjna to świerk o grubości 19 mm. Ściany i sufit miałby być ocieplony wełną mineralną. Wnętrze wykończone płytą G-K pomalowaną na biało. Z zewnątrz domek zabezpieczony warstwą podwójną, lazury. Dach - blacho dachówka. Instalacja elektryczna i taras o pow 15 m2 bez zadaszenia. Będę ogromnie wdzięczna za pomoc. O co powinnam się pytać wykonawców, na co zwracać uwagę. I czy ta oferta wydaje się sensowna? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puffy 11.11.2010 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Ja zapytałbym się, czy już taki wybudowali i chciałbym go zobaczyć. Może mają jakąś wioskę domów tak, żeby zobaczyć jaki będzie końcowy efekt. Dodatkowo nic nie wiemy na temat ceny więc trudno mówić czy oferta jest interesująca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amaryll 11.11.2010 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Dzięki! A chodzi o ceną około 45 tys.. Czy ja w ogóle za tę cenę jestem w stanie wybudować domek o metrażu 40 m, wykończony całkowicie, w którym jesienią nie zmarznę i który jakościowy będzie choćby średni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kornacki 12.11.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 No to już całkiem spora inwestycja. Koszt budowy metra kwadratowego może wynieść i 2 tys. PLN więc taki domek to koszt 70-100 tys. PLN.Na Favore.pl znalazłem kilka interesujących ofert. http://www.favore.pl/cat101710_drewniane-domy.html Widziałem tam domek za 150 tys. PLN, ale też oferty budowy metra kw. za 1000 PLN. Może znajdziesz tam interesujące oferty dostosowane do swoim możliwości finansowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andstach1 22.02.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Witam serdecznie! Zwracam się z gorącą prośba o radę. Chciałabym wybudować domek letniskowy, ocieplony na tyle, żeby móc w nim pomieszkiwać od wiosny do jesieni. A ponieważ mam ograniczone fundusze poszukuję i pytam się różnych firm budowlanych, z których kilka ma diametralnie różne oferty. Jedna z propozycji mnie zainteresowała i odpowiadała finansowo, ale boję się, jaki ten domek będzie jakościowo. Szczegóły podane w ofercie mało mi mówią. Miałby to być domek letniskowy, o metrażu 42 m, postawiony na bloczkach betonowych. Odizolowany od podłoża warstwą żwiru rozłożonego na geowłókninie. Cztery okna PCV (110x70). Drzwi wejsciowe z litego drewna. Deska elewacyjna to świerk o grubości 19 mm. Ściany i sufit miałby być ocieplony wełną mineralną. Wnętrze wykończone płytą G-K pomalowaną na biało. Z zewnątrz domek zabezpieczony warstwą podwójną, lazury. Dach - blacho dachówka. Instalacja elektryczna i taras o pow 15 m2 bez zadaszenia. Będę ogromnie wdzięczna za pomoc. O co powinnam się pytać wykonawców, na co zwracać uwagę. I czy ta oferta wydaje się sensowna? Pozdrawiam Witam, wybór dokonany ... ? bo nic nie piszesz .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amaryll 23.02.2011 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Na obecną chwilę, wybór nie jest dokonany Niestety działka, która została zakupiona, stwarza problemy i zastanawiam się nad sprzedażą obecnej i kupnem innej, większej. Byłby to wówczas zakup o wiele bardziej świadomy, niż miało to miejsce przy zakupie w zeszłym roku. Człowiek uczy się na błędach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek57 24.02.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Amaryll a Ty szukasz rekreacyjnej czy może całorocznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amaryll 24.02.2011 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Chodzi o domek? Letniskowy na sezon wiosna-jesień. Raczej wykluczam mieszkanie tam, choć wiadomo, nie znamy przyszłości. Bynajmniej na tą chwilę taki bardziej ocieplony rekreacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek57 24.02.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Na obecną chwilę, wybór nie jest dokonany Niestety działka, która została zakupiona, stwarza problemy i zastanawiam się nad sprzedażą obecnej i kupnem innej, większej. Byłby to wówczas zakup o wiele bardziej świadomy, niż miało to miejsce przy zakupie w zeszłym roku. Człowiek uczy się na błędach. pytam o działke.. bo ze domek polroczny:D to wiem..aczkolwiek per saldo.. caloroczny bylby chyba niewiele drozszy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbarka9 24.02.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Witaj,My wybudowaliśmy domek drewniany letniskowy z funkcją całorocznego 2 lata temu. Jesteśmy super zadowoleni. Firma solidna i terminowa a w dodatku nie aż tak droga. Mogę przesłac namiary.http://http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7979c9cb3c1451f6.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbarka9 24.02.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Nie udało mi sie wkleić zdjęcia. Przesyłam link.http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7979c9cb3c1451f6.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbarka9 24.02.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 I jeszcze jedno zdjęcie z boku domuhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b22aeade61484eb7.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puffy 03.03.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Amaryll jeśli chodzi ci o ścięcie kosztów to może domek letniskowy nie ocieplany? Zawsze możesz w razie potrzeby dogrzać prundem lub jakim stałym paliwkiem (kominek, koza). Zastanów się nad tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts