Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No to mamy identyczne kuchnie - moja trochę szersza, ale i krótsza - metrażowo wychodzi tak samo i ustawienie poszczególnych sprzętów mam w planach takie samo. Znaczy mam nawet na prawdę, ale kuchnia IKEA, przeniesiona czasowo z poprzedniego mieszkania.

Pokaż tą wizualkę większą, pleaaaaaaaase... :D

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

catherina kuchnia bardzo malutka ale jakże urocza, wyszło naprawdę extra, w łazience faktycznie ten kibelek psuje troszkę ale to chyba dlatego, że dziś wszyscy się juz przyzwyczaili do podwieszanych.

dziękuję za uznanie reni :) choć bardzo dużo dodatków brakuje, chcąc kupić to co się naprawdę podoba to jednak pieniążków trochę potrzeba... ;) ...ale wszystko w swoim czasie...

No to mamy identyczne kuchnie - moja trochę szersza, ale i krótsza - metrażowo wychodzi tak samo i ustawienie poszczególnych sprzętów mam w planach takie samo. Znaczy mam nawet na prawdę, ale kuchnia IKEA, przeniesiona czasowo z poprzedniego mieszkania.

Pokaż tą wizualkę większą, pleaaaaaaaase... :D

sorrki tak się jakoś załączyło... już naprawiam

persdpekt1.jpg

linie1%20akcesoria.jpg

plan.jpg

catherina dziękuję za odpowiedź :)

Pozostaje mi odkładać pieniążki bo jak się obecna lodówka zepsuje to coś w tym stylu jak Twoja bym chciała :D

Witam

rzeczywiście ta lodówka prezentuje się pięknie (też taka posiadam), jest super łatwa w czyszczeniu-w porównaniu chociażby z inox-em, wystarczy przetrzeć szkło recznikiem papierowym po uprzednim pryśnięciu płynem do mycia szyb, ale ja jestem trochę zawiedziona jej pojemnością, w starym mieszkaniu miałam elektroluxa i pomimo że 20 cm niższa była w środku duzo pojemniejsza, a zwłaszcza zamrażalnik, w tej są jakieś dziwnie płytkie szuflady i tak tak by nie w pełni wyciągane-tzn. by je w pełni wysunąć trzeba je troche unieść, może to małe ma znaczenie ale np. umieszczenie w górnej niskiej szufladce paru pojemnikow na lód tak by z nich nie porozlewać wody -hmmm troche trzeba się nagimnastykować, catherina czy Ty też masz takie odczucia?

Witam

rzeczywiście ta lodówka prezentuje się pięknie (też taka posiadam), jest super łatwa w czyszczeniu-w porównaniu chociażby z inox-em, wystarczy przetrzeć szkło recznikiem papierowym po uprzednim pryśnięciu płynem do mycia szyb, ale ja jestem trochę zawiedziona jej pojemnością, w starym mieszkaniu miałam elektroluxa i pomimo że 20 cm niższa była w środku duzo pojemniejsza, a zwłaszcza zamrażalnik, w tej są jakieś dziwnie płytkie szuflady i tak tak by nie w pełni wyciągane-tzn. by je w pełni wysunąć trzeba je troche unieść, może to małe ma znaczenie ale np. umieszczenie w górnej niskiej szufladce paru pojemnikow na lód tak by z nich nie porozlewać wody -hmmm troche trzeba się nagimnastykować, catherina czy Ty też masz takie odczucia?

Masz rację beatkacg. Gdy zamierzaliśmy ją kupić (lodówkę) miałam wrażenie, że po prostu nie dam rady jej zapełnić.. :) (jesteśmy tylko oboje z mężem) ale po zaledwie miesiącu użytkowania stwierdziłam, że aż tak bardzo wiele miejsca w niej nie ma... a zastanawiam się jak za parę miesięcy przyjdzie na świat potomek :) to jego jedzonko tez troszeczkę miejsca zajmie... :) i znów zrobi się ta ciasnota w lodówce - której nie lubię... Ale na rozmiary mojej kuchni i tak jest spora... :) Co do zamrażarki to fakt szuflady sprawiają wrażenie małych i w rzeczywistości nie wiele się mieści - ja np. przechowuję w niej chociażby pieczywo, ponieważ nawet bochenka chleba nie jesteśmy w stanie skonsumować... i wyobraź sobie włożę 2 chlebki i jednej szuflady nie ma...:/ Z utrzymaniem czystości też się obawiałam ale faktycznie nie wymaga ciągłego czyszczenia.. :) A lód robię i tak w specjalnych woreczkach - nie lubię tych plastików oryginalnych. Fajna sprawa jest szuflada z szybkim chłodzeniem - rewelacyjna na świeże mięso!! :)

A możesz zdradzić coś więcej nt. tego cuda ? Staję na uszach, żeby męża przekonać do "materiałowego" narożnika.

żebyś wiedziała co ja wyrabiam w tym samym celu;)

Jeszcze kilka zdjęć:

widok z salonu (jeszcze nie umeblowany)

SAM_1489.JPG

kanapa ...na tle "pustych" ścian ;)

SAM_1720.JPG

stół (z własnego dęba) :) jeszcze bez krzeseł ale są już upatrzone na allegro...

SAM_1719.JPG

SAM_1718.JPG

zlew z bliska

SAM_1502.JPG

oraz przedpokój (światło dzienne - lepiej widać posadzkę)

SAM_1289.JPG

Witam, choruje na szarą sofę/narożnik, ale koniecznie ze sprężynami (taki mały bzik). Czy macie może jakieś godne polecenia? Myślałam o firmie Asadena, ale nie wiem gdzie można je dostać w Warszawie lub okolicach? Może, ktoś wie lub ma jakieś pomysły?

sorrki tak się jakoś załączyło... już naprawiam

Dzięki śliczne catherina09. No jest super - kuchnia naprawdę świetnie rozplanowana. :) Jak będziesz miała chwilkę wrzuć proszę jeszcze fotkę tej ściany z oknem, bo jestem troszkę ciekawa.

PS. Czy zgodzisz się, żebym skopiowała Twoją wizualizację do swojego wątku? Zbieram inspiracje do własnej kuchni, a jak nie przeniosę to zapomnę. :)

A możesz zdradzić coś więcej nt. tego cuda ? Staję na uszach, żeby męża przekonać do "materiałowego" narożnika.

Dziewczęta nie jesteście same. Ja już z pół roku nad tym pracuje, ale mój mąż broni skóry jak niepodległości... Ehhh....

Edytowane przez nemi

Jak osiągniesz cel to podziel się proszę informacją jakich środków uzyłaś :).

Dziewczęta nie jesteście same. Ja już z pół roku nad tym pracuje, ale mój mąż broni skóry jak niepodległości... Ehhh....

A może ta skóra ma jakiś głębsze znaczenie ? Może w czasach gdy mieszkaliśmy w jaskiniach skóra na głazach w "salonie" była oznaką ich męstwa ;).

Edytowane przez mirela99
Ja po roku użytkowania skórzanej sofy przyznaje mężuli rację, nie wyobrażam sobie, jakby wygladała tapicerka przy moich dzieciach, które z zasady posiłki jedzą przy stole, ale wpadki też im się zdarzyły, różego rodzaju ....

Catherina fajne wnętrza Przemyślana kuchnia. Też chciałam namówić małża na szare płytki w kuchni, niestety się nie udało :( Teraz pluje sobie w brodę.

Podłoga zostaje na długo meble łatwiej wymienić. Nasza prowizorka, bo na kuchnie marzeń na razie nas nie stać. Wpadnie grosz to chcemy zrobic zabudowe na wys. pomieszczenia z lodówka i piekarnikiem.

kuchnia3.jpg

kuchnia2.jpg

kuchnia1.jpg

Wiesz nemi wrzucę, wrzucę ale może wieczorem - przy sobie nie mam tych zdjęc, co do wizualki to kopiuj, nie ma problemu.. ;)

Catherina fajne wnętrza Przemyślana kuchnia. Też chciałam namówić małża na szare płytki w kuchni, niestety się nie udało :( Teraz pluje sobie w brodę.

Podłoga zostaje na długo meble łatwiej wymienić. Nasza prowizorka, bo na kuchnie marzeń na razie nas nie stać. Wpadnie grosz to chcemy zrobic zabudowe na wys. pomieszczenia z lodówka i piekarnikiem.

Według mnie bardzo efektowna kuchnia!! Ciekawie wszystko wyszło. Czy na ścianie jest tapeta..? Podoba mi się bardzo wieszaczek m.in. na ręcznik kuchenny - prosta forma. Gdzie można taki dostać..?

mirela99 ten naroznik to nie jest spelnienie moich marzen - na takie rozwiazanie ktore by mi pasowalo w 100% mnie nie stac ;)

TEN byl wyczekany, bo ile mozna siedziec wieczorami na 'fotelikach' kuchennych, poza tym w rozsadnej cenie i wg takiego projektu jaki chcielismy (na wymiar, szerokie podlokietniki, rozkladany...).

z mezem tez stoczylam boj, bo chcial naroznik z antary/alkantary. teoretycznie latwiejsza w utrzymaniu, ale ja nie znosze tego materialu w dotyku (ciarki mnie przechodza!), poza tym antara po pewnym czasie sie wyciera/wykrusza. a do skórzanych kanap sie przyklejam ;) jestem ZADOWOLONA z tego co mam :)

zgadzam sie z catherina09! kuchnia jest piekna! mimo tego ze duzo stoi na wierzchu (czego wg nie nie da sie uniknac w PRAWDZIWEJ kuchni ;)) to wszystkie te przedmioty wydaja sie stac na wlasciwym miejscu! :)

Kuchnia fajna i nie wyglada na prowizorkę. Co do stawiania na wierzchu, to się nie zgadzam. Każdy ma, tak jak lubi i nie ma to zwiazku z tym, czy kuchnia jest prawdziwa, czy nie. Ja w swojej codziennie gotuję, czasem piekę, a prawie wszystko mam pochowane. Strasznie się wkurzam, jak ktoś (np. teść) sugeruje, że kuchnia służy mi chyba do gotowanai herbaty.
A może ta skóra ma jakiś głębsze znaczenie ? Może w czasach gdy mieszkaliśmy w jaskiniach skóra na głazach w "salonie" była oznaką ich męstwa ;).

Pfffff. Poplułam się ze śmiechu jak to przeczytałam. :rotfl:Ale może faktycznie coś w tym jest. :) Mój przymiarkę do skóry to już 3 raz robi w ciągu ostatnich 6 lat. Do tej pory jakoś udawało mi się wyperswadować mu to z głowy (handel wymienny, czyli sofa będzie taka jak ja chcę, a nie wyrzucimy twojego fotela). Zadziałało. :)

Wiesz nemi wrzucę, wrzucę ale może wieczorem - przy sobie nie mam tych zdjęc, co do wizualki to kopiuj, nie ma problemu.. ;)

Dziękować. :hug:

ja rowniez MARZE o tym zeby miec minimum na blatach, ale czajnika, ekspresu, deski do krojenia, chlebaka, stojaka na reczniki papierzaste, nozy, plynu do naczyn, suszarki na naczynia (mimo ze wiekszosc w zmywarce piore) nie potrafie uniknac :) czy w 'prawdziwej' restauracyjnej kuchni mogloby byc wszystko schludnie pochowane? :)
Według mnie bardzo efektowna kuchnia!! Ciekawie wszystko wyszło. Czy na ścianie jest tapeta..? Podoba mi się bardzo wieszaczek m.in. na ręcznik kuchenny - prosta forma. Gdzie można taki dostać..?

catherina to wieszak na reczniki z Ikea ;) Dzieki dziewczyny za miłe słowa.