Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Również Zakochana w Szarościach Leniwa :) dziękuję :):) Mamy indywidualny projekt domu. Trochę pracy z nim było, ale mamy to, na czym nam zależało :D
  • 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Studio na piętrze (tutaj same braki):

[ATTACH=CONFIG]158762[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]158763[/ATTACH]

Łazienka piętro (brak akcesoriów i szafki):

[ATTACH=CONFIG]158764[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]158765[/ATTACH]

Pokoje: sypialnie - w trakcie realizacji:)

POZDRAWIAM!!!

Edytowane przez Remika2

Remika,

cudności!!!!

Wnętrza niebywale spójne, dopracowane!!!!!

Gratuluję!!!

Fantastyczna podłoga drewniana i schody - pokaż je dokładniej, proszę!!

Co to za deski na podłodze?

Remika,

pochwał cd:) - śliczna kuchnia, ponadczasowa i bardzo elegancka.

Świetny blat (laminat??) i zlew!

Edytowane przez joliska

Sharlotko dzięki wielkie:)

Podłoga to decha 3 wartwowa Decowood Rustic Mocca white.

Blat laminat - volcan a zlewik Teka:)

Fotki schodów zrobię, ale teraz nie ma już odpowiedniego światła:)

Remika,

dzięki za info o deskach!!!

Betony przy schodach są obłędne - to prawdziwe płyty betonowe, czy kładliście tynk imitujący beton?

Remika pięknie :yes::wiggle::rolleyes:

A podłoga - CUDOWNA. To pierwsza ciemna podłoga, która mnie zachwyciła :rolleyes:

Bardzo ladne wnetrza !!! dopasowane jest wszystko i idealnie ze soba współgra. Podoba mi sie'

Jest tak czysto i nowoczesnie gratuluje gustu :wiggle::wiggle:

ivy płytki w kuchni to tau ceramica dessau grey. Niestety trochę wymagające, ale mamy psiaka, przez którego mop nie opuszcza mojej dłoni:) Pewnie następnym razem wybrałabym jednak matowe płytki. Mam porównanie z łazienkami, mat to jednak dobry wybór!
Remika obledne wnetrza -ale to juz wiesz :) Dziwie sie ze narzekasz na gres lappato bo wszyscy go chwala i twierdza ze jest najmniej problemowy porownujac z matem czy polerem.Osobiscie tez wlasnie szukam fajnego i niedrogiego z taka wlasnie powloka;)
Może gdyby nie okno tarasowe, które daje dużo światła na podłogę, oraz pies nie miałabym takiego negatywnego wrażenia. Może po prostu w nieodpowiedni sposób pielęgnuję tą podłogę, hmmm sama już nie wiem. Ale faktem jest, że z mopem się nie rozstaję:))) Kupując te płytki wydawało mi się, że będą genialne....., ale może problem faktycznie leży po mojej stronie:)

Remika2,

Cudowne sa te Twoje wnętrza!!!! Nie moge sie na nie napatrzeć.

Specjalnie tu przyleciałam, jak dowiedziałam sie, ze pokazujesz więcej :)

Będę czekać na sypialnie.

Remika2 pisałam już na kuchniach że pięknie, ale się powtórzę i salon też świetny!

kakusek dla mnie Dessau był No1 ale cenowo trochę za drogi, a jakie masz jeszcze typy?

Ja jak nie znajdę innego to zostanie Masto Grys półpoler bo w najlepszej cenie ale niestety nie do końca szary.

Witam po raz pierwszy w tym wątku i w ogóle po dość długiej nieobecności na forum. Pokochałam szarości a jeszcze bardziej ich zapragnęłam po przebrnięciu przez przez cały wątek. Wszystkim gratuluję świetnego wyczucia i gustu bo wnętrza są cudowne. Postanowiłam się odezwać bo wnętrza Remiki wywarły na mnie ogromne pozytywne wrażenie. Jestem jeszcze w trakcie urządzania i może nie jest u mnie tak nowocześnie ale staram się aby wszytko ze sobą współgrało. Zamówiłam właśnie szary narożnik do salonu, przed świętami udało mi się powiesić bielutkie firanki, w planach wymiana stołu i zakup prostych krzeseł z szarym jak narożnik obiciem. Okna, podłogi na parterze i półpiętrze oraz schody są w ciemnym drewnie. Ściana pomalowana farba "hiszpańskie schody" z dekoralu ale chyba przekonam męża i przemalujemy na bardziej szary :). Zdjęć jeszcze nie mam bo nie miałam się czym chwalić ale myślę, że pod koniec stycznia już będę mogła coś wkleić.

PS: Remika powiedz proszę mi tylko co to za donice wysokie kwadratowe, czy to coubi z tworzywa czy jakaś droższa porcelana, chcę takie do salonu ale nie mogę się zdecydować a ciężko je znaleźć i zobaczyć na żywo w sklepie więc polegam na zdjęciach.

pozdrawiam wszystkich

aniak25 witaj kolejny szaromaniaczku:) To donice Lechuza Cubico z tworzywa. Jeśli chodzi o białe były matowe i lakierowane. Lakierowane wyglądają jak porcelana dlatego je wybrałam:) Oczekujemy Twoich zdjęć!!! Powodzenia!

Remika dziękuję ci bardzo za odpowiedź, mi też chodzi o to aby wyglądały jak porcelana więc na bank wybiorę te błyszczące. Jeśli chodzi o zdjęcia to coś tam jest w mojej galerii (link w stopce) bo niestety dziennik już dawno zapuściłam. Niestety jeszcze w salonie stoja stare meble z pokoju, który zajmowaliśmy w domu rodziców przed przeprowadzką więc nic jeszcze nie wygląda tak jak powinno, brakuje szafek, narożnika i stolika kawowego, stołu i krzeseł w części jadalnej, lamp i wszelkich dodatków. wszystko mam w głowie ale kupować będziemy sukcesywnie bo z kasą krucho jednak jest. Oczywiście będę się chwalić jak już trochę szarości zagości u nas :)

pozdrawiam

Łazinka parter (brak grafiki na ścianie i akcesoriów łazienkowych):

[ATTACH=CONFIG]158757[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]158758[/ATTACH]

Witam,

Jestem nowa na forum :)

Zakochałam się w waszych szarych, pięknych wnętrzach... :) i czywiście planuję również te kolory w swoim domu.

Remika2 - twoje łazienki zapierają dech... :)

Co to za umywalka i szafka z blatem? Ona jest robiona na wymiar?

pozdrawiam serdecznie:)

Witaj gringer:)

Umywalka to Villeroy &boch seria loop & friends a szafeczki wykonane na wymiar przez firmę od mebelków kuchennych:)

pozdrawiam i życzę powodzenia!