Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NASZE WNĘTRZA W SZAROŚCIACH - zdjęcia realizacji naszych forumowiczów :D

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Troszkę tam za dużo szczęścia naraz (wg mnie rzecz jasna) :/ Tu spot, tam kryształowy żyrandol, tu nowoczesna kuchnia w połysku, tam karnisz z gałeczkami...

Łuczek nad wejściem, ozdobna czarna tapeta i jeszcze fototapeta na drzwiach przesuwanych... Lampionik biały jak z innego domu i dzban srebrny i lustro w zdobionej srebrnej ramie, a całości dopełnia... różowe błyszczące coś, co stoi na murku... Ufff...

Troszkę tam za dużo szczęścia naraz (wg mnie rzecz jasna) :/ Tu spot, tam kryształowy żyrandol, tu nowoczesna kuchnia w połysku, tam karnisz z gałeczkami...

Łuczek nad wejściem, ozdobna czarna tapeta i jeszcze fototapeta na drzwiach przesuwanych... Lampionik biały jak z innego domu i dzban srebrny i lustro w zdobionej srebrnej ramie, a całości dopełnia... różowe błyszczące coś, co stoi na murku... Ufff...

i jeszcze zakrętas na podłodze

i jeszcze zakrętas na podłodze

dziękuję za przejechanie się po moim mieszkaniu przepraszam małym jego fragmencie z niesamowita dokładnością godną detektywa,

nieraz zastanawiałam się o co tutaj chodzi,bo o gustach się podobno nie rozmawia ,

ludzie pokazują swoje wnętrza i albo się komuś podoba albo nie,

ja potrafię wyliczyć co mam w mieszkaniu nie potrzebuje do tego fm i zrobię to bez sarkazmu...,

pozdrawiam detektywów,

p.s.

podrzucę zbliżenia dla dociekliwych na gałki przy karniszach bo są ciekawe oraz łuk wykonany z cegły--pozostałość po świetności budynku:goodnight:

Edytowane przez leniwa

@leniwa

czyli wracamy do powtarzającego się co jakiś czas pytania - czy wolno wyrażać tylko ohy i ahy!?

jeśli jesteś aż tak wrażliwa - nie zamieszczaj zdjęć. po cholerę ci stresy?

natomiast jeśli jednak się decydujesz - pozwól innym skrytykować. pozwól innym wytknąć to, co im się nie podoba. nikt ci nie karze robić remontu, nikt swojego gustu nie narzuca. ale i ty licz się z tym, że inni mają inną estetykę, i twoje wnętrza samych "10" nie pozbierają, i jednym podpasują, a innym - nie.

leniwa nie obrażaj się proszę. Wybacz, jeśli poczułaś się dotknięta, ale nie mogę napisać, że masz fantastycznie urządzone wnętrze, jeśli tak nie uważam (no chyba, że lubisz obłudne zachwyty). Albo może wstawiłaś zdjęcie, żeby nikt go nie skomentował (?)

Nie napisałam, że "jest beznadziejnie", bo tak nie jest. Napisałam co wg mnie nie gra i są to rzeczy w większości łatwe do zmiany. Jeśli uważasz, że podoba Ci się - jak jest, to powinnaś olać moje słowa i tyle. Jeśli jednak masz choć odrobinę wątpliwości odnośnie efektu, to krytyczne uwagi mogą tylko pomóc zmienić to wnętrze na takie, które będzie zapierać dech większości oglądających.

Masz przepiękny kolor ścian, ładne meble, zasłony i listwy przypodłogowe - to daje doskonałą bazę do naprawdę ładnego wnętrza. Reszta elementów (w tym większość tych które wcześniej przytoczyłam) też jest ok, ale nie zestawiona razem. Twoje wnętrze wygląda tak, jakbyś nie mogła się zdecydować jaki właściwie styl chcesz mieć, w związku z czym wrzuciłaś do niego wszystko, co Ci się podobało. Tylko to chciałam powiedzieć.

Edytowane przez AniaS79

doświadczone forumowiczki

oczywiście poczułam się wywołana do tablicy Waszymi postami z którymi się nie zgadzam do końca,

nie wrzucam zdjęcia po tzw ohy i ahy,wrzucam po to ,po co większość normalnych ludzi tutaj:aby się podzielić swoimi dokonaniami,może być dla kogoś inspiracją,usłyszeć krytykę owszem ,tylko w normalny sposób bez ironii "uffów ' i tym podobnych-nie można normalnie?o ile ktoś jeszcze poprosi może o ocenę wnętrza co??

styl jak wiadomo każdy ma swój i taki ja też mam,podoba mi się eklektyzm i tym się kieruję

to chyba tyle mam do powiedzenia w tej kwestii,bo to forum to nie konkurs polonistyczny czy satyryczny opisujący zdjęcia...chodzi tu o coś całkiem innego i tego się będę trzymać

(...)wrzucam po to ,po co większość normalnych ludzi tutaj:aby się podzielić swoimi dokonaniami,może być dla kogoś inspiracją,usłyszeć krytykę owszem ,tylko w normalny sposób bez ironii "uffów ' i tym podobnych-nie można normalnie?o ile ktoś jeszcze poprosi może o ocenę wnętrza co??

styl jak wiadomo każdy ma swój i taki ja też mam,podoba mi się eklektyzm i tym się kieruję

to chyba tyle mam do powiedzenia w tej kwestii,bo to forum to nie konkurs polonistyczny czy satyryczny opisujący zdjęcia...chodzi tu o coś całkiem innego i tego się będę trzymać

po 1 - z tych samych względów rozmawiamy tutaj o prezentowanych wnętrzach.

po 2 - ani moja, ani Ani wypowiedź w żadnym zdaniu nie była ironiczna. wybacz, ale nie dostrzegam niestosowności w sformułowaniu "moim zdaniem za dużo tu szczęścia", a następnie dość konkretnym wskazaniu co przez owo szczęście jest rozumiane. "niby sobie krytykujcie, ale jednak nie!? "

nie atakuję cię, żebyśmy miały jasność, ale logiki mi tu brakuje. forum to forum a nie galeria z obrazkami. służy wymianie opinii, dyskusji.

to TY mi zarzuciłaś ironię.

a wracając do wnętrz i "rzuconej na pożarcie łazienki" - MOIM ZDANIEM wyszło bardzo bardzo smutno. kontrast czerni i biskupiego fioletu UWAŻAM za niezbyt udany, zestawienie kolorów jest zbyt ostre. podobnie W MOJEJ OCENIE rozplanowanie sprzętów mogłoby być bardziej praktyczne, choć to akurat mogło być podyktowane wieloma czynnikami niezależnymi od inwestorów.

natomiast duża prosta umywalka - bardzo na tak.

• 2 weeks później...

• 2 weeks później...
  • 2 months później...
izabel-25 możesz przyznać się co to za wanna i jakie ma wymiary - właśnie o czymś takim myślę do mojej łazienki.

Wanna Demeter, wymiary 120x160, kupowaliśmy w Castoramie, kosztowała ok 1400 zł. Ona ma dosyć nietypowy kształt, w ofercie jest jeszcze troszkę większa 130x170. W każdym razie mogą się kąpać 2 osoby i leżeć obok siebie :p