Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NASZE WNĘTRZA W SZAROŚCIACH - zdjęcia realizacji naszych forumowiczów :D

Recommended Posts

Moje signum w łazience faktycznie troszeczkę wpadają w beż, jeśli używa się jeszcze oświetlenia o ciepłej barwie to bardziej to widać. Natomiast mam także signum we wnęce kominka z innego sklepu i one są zdecydowanie szare. Wniosek taki że zależy na jaka partie się trafi. W utrzymaniu są rewelacyjne, nic na nich nie widać.

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
-nie masz racji ;) ani drzwi, ani listwy sie nie zleją, raczej będą sie bardziej odznaczac na tle bialej sciany, niz jakiegokolwiek innego koloru (chyba, ze dopasujesz kolor wg RAL, co i tak biorac pod uwage roznice materialu nie wyjdzie idealnie), zeby bylo bardziej nieciekawie, drzwi beda wygladaly jak brudne lub zolte, wzglednie sine...-i to juz powinien byc argument dla meza, mysle ;)

-schody bukowe? dlaczego nie parapety rowniez? lepsze bukowe, niz debowe (taniej, praktyczniej)-zrob takie jak masz trepy (why not?)

...im wiecej bedziesz mieszac kolorow drewna (masz juz panele w kolorze dąb, schody buk) i odcieni bieli (drzwi, sciany, listwy) tym wieksze prawdopodobienstwo, ze narobisz sobie misz-maszu :), ktory niestety bedziesz ogladac i zauwazac glownie Ty ;)

uwazaj z szarym, jest piekny, ale lubi namieszac...kupujesz szary, a po malowaniu okazuje sie, ze jest zielony, niebieski lub fioletowy...tak, tak :lol2:

nie wierz w gotowce, lepszy efekt uzyskasz kupujac z mieszalnika, wez pod uwage rowniez ile masz swiatla w pomieszczeniu. Szary jest piękny! Jestes na dobrej drodze! Idź w to! :yes:

to może ja od siebie coś jeszcze dodam:)

kabina 022.jpg

kabina 021.jpg

• 4 months później...

Wiem, że to wątek z gotowymi realizacjami, ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie, a ten wątek jest bardzo popularny i ktoś może mi doradzi( proszę nie wściekać się za zasmiecanie).

Czy udało się komuś zrobić ładne, szare drewniane schody? Bo mi dzisiaj przywieźli zamówione i się załamałam, są granaowe.

A wybierałam kolor RAL 7016, czyli takie same jak mam okna z Oknoplastu. Ale o ile okna są antracytowe, to schody wyszły paskudnie, sztucznie granatowe.

Stolarz zrobił nam 3 próbki, wybralismy tę, ale okazało się, ze co innego mała próbka, a co innego wielki stopień.

Proszę o pomoc, stolarz każe nam jutro coś zdecydować, a my jesteśmy załamani, że będą paskudne schody.

Jesli zdarzy sie tak, ze nie bedziecie mogli ich zwrocic a podejrzewam, ze tak bedzie jedyny ratunek by zagrac wokol nich kolorem. Calkiem inaczej beda wygladaly w towarzystwie snieznobialych scian, kremow czy szarosci. Jak juz beda zalozone wyslij mi zdjecia a porobie wizualki roznych kolorow scian. Moze tapety jesli bedzies miala takie zyczenie. Barwy oddzialuja na siebie nawzajem. Nie zalamuj sie :)

Barwy oddzialuja na siebie nawzajem. Nie zalamuj sie :)

Dokładnie. A ten kolor jest piękny! Mam również podobne okna, ale schody to większa powierzchnia. Kilka inspiracji, choć niełatwo znaleźć coś dokładnie z antracytem.

http://housetohome.media.ipcdigital.co.uk/96/000010c39/96a8_orh550w550/darkstaircase.jpg

images?q=tbn:ANd9GcQ1oISYesBDda8l0bfNqdYdZYDkCv-3CMOx2Ein8lnecXAsah9jOA

http://sblouisville.wpengine.com/wp-content/uploads/2013/01/stairs-plants-001.jpg

http://styleblueprint.com/wp-content/uploads/2013/01/stairs-plants-002-620x413.jpg

http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/76/fa/f9/76faf90702be37daa04534484018cbef.jpg

http://www.roomstone.de/images/gallery/23.jpg

Magda912 pokaż te swoje - czekamy ;)

• 4 weeks później...

O matko, ale ze mnie sierota!!!

Byłam pewna, że zadałam to pytanie w wątku "Wnętrza w szarościach" i byłam zdziwiona, że nie ma tego mojego pytania, ale myślałam, że moderator je wywalił, bo umieściłam w złym watku. A ono było tutaj :(

Piekne te schody, co zamiesciłyście. Ale mi wszyscy wyperswadowali takie ciemne schody, że będą wiecznie usłane kurzem i kotami i że zamęczę się ich wycieraniem. A że balustrada będzie szklana i dodatkowo mam czarną kuchnię, to z bólem serca, ale z wygraną rozsądku odpuściłam sobie ciemne schody i mamy jasno-szare, dobrane do koloru kafli na dole i paneli na górze. Efekt jest lepszy niż oczekiwałam. Oczywiście, że nie są tak piękne, jak te ze zdjęcia, ale ja jestem dość pedantyczna i mogłabym tego nie przezyć. W czwartek mają kończyć schody, jak je obrobią itd, to cyknę fotkę i wrzucę.

Dziękuje za wszystkie porady, pozdrawiam.