izabel-25 18.05.2014 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Moje signum w łazience faktycznie troszeczkę wpadają w beż, jeśli używa się jeszcze oświetlenia o ciepłej barwie to bardziej to widać. Natomiast mam także signum we wnęce kominka z innego sklepu i one są zdecydowanie szare. Wniosek taki że zależy na jaka partie się trafi. W utrzymaniu są rewelacyjne, nic na nich nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 18.05.2014 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Podejrzewam że to właśnie kwestia oświetlenia. We wnęce pewnie mało światła więc bardziej widać oryginalny odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnajola 18.05.2014 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Podejrzewam że to właśnie kwestia oświetlenia. We wnęce pewnie mało światła więc bardziej widać oryginalny odcień. raczej nie. u mnie przy swietlle naturanym( okno) jak i z żarówki nie wpadaja w beż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabel-25 26.05.2014 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 U mnie też jest sporawe okno i tylko wieczorem zapalam światło a mimo wszystko jednak troszeczkę na tych jaśniejszych przetarciach są takie beżowe. Wczoraj przyszła koleżanka i powiedziała " jakie masz ładne brązowe płytki" ale było to przy zapalonym świetle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkit 06.06.2014 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 -nie masz racji ani drzwi, ani listwy sie nie zleją, raczej będą sie bardziej odznaczac na tle bialej sciany, niz jakiegokolwiek innego koloru (chyba, ze dopasujesz kolor wg RAL, co i tak biorac pod uwage roznice materialu nie wyjdzie idealnie), zeby bylo bardziej nieciekawie, drzwi beda wygladaly jak brudne lub zolte, wzglednie sine...-i to juz powinien byc argument dla meza, mysle -schody bukowe? dlaczego nie parapety rowniez? lepsze bukowe, niz debowe (taniej, praktyczniej)-zrob takie jak masz trepy (why not?) ...im wiecej bedziesz mieszac kolorow drewna (masz juz panele w kolorze dąb, schody buk) i odcieni bieli (drzwi, sciany, listwy) tym wieksze prawdopodobienstwo, ze narobisz sobie misz-maszu , ktory niestety bedziesz ogladac i zauwazac glownie Ty uwazaj z szarym, jest piekny, ale lubi namieszac...kupujesz szary, a po malowaniu okazuje sie, ze jest zielony, niebieski lub fioletowy...tak, tak nie wierz w gotowce, lepszy efekt uzyskasz kupujac z mieszalnika, wez pod uwage rowniez ile masz swiatla w pomieszczeniu. Szary jest piękny! Jestes na dobrej drodze! Idź w to! to może ja od siebie coś jeszcze dodam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda912 13.10.2014 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Wiem, że to wątek z gotowymi realizacjami, ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie, a ten wątek jest bardzo popularny i ktoś może mi doradzi( proszę nie wściekać się za zasmiecanie).Czy udało się komuś zrobić ładne, szare drewniane schody? Bo mi dzisiaj przywieźli zamówione i się załamałam, są granaowe.A wybierałam kolor RAL 7016, czyli takie same jak mam okna z Oknoplastu. Ale o ile okna są antracytowe, to schody wyszły paskudnie, sztucznie granatowe.Stolarz zrobił nam 3 próbki, wybralismy tę, ale okazało się, ze co innego mała próbka, a co innego wielki stopień.Proszę o pomoc, stolarz każe nam jutro coś zdecydować, a my jesteśmy załamani, że będą paskudne schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 13.10.2014 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Jesli zdarzy sie tak, ze nie bedziecie mogli ich zwrocic a podejrzewam, ze tak bedzie jedyny ratunek by zagrac wokol nich kolorem. Calkiem inaczej beda wygladaly w towarzystwie snieznobialych scian, kremow czy szarosci. Jak juz beda zalozone wyslij mi zdjecia a porobie wizualki roznych kolorow scian. Moze tapety jesli bedzies miala takie zyczenie. Barwy oddzialuja na siebie nawzajem. Nie zalamuj sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 13.10.2014 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Ojej, na moim monitorze RAL 7016 jest szarogranatowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eveee 13.10.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Barwy oddzialuja na siebie nawzajem. Nie zalamuj sie Dokładnie. A ten kolor jest piękny! Mam również podobne okna, ale schody to większa powierzchnia. Kilka inspiracji, choć niełatwo znaleźć coś dokładnie z antracytem. http://housetohome.media.ipcdigital.co.uk/96/000010c39/96a8_orh550w550/darkstaircase.jpg http://sblouisville.wpengine.com/wp-content/uploads/2013/01/stairs-plants-001.jpg http://styleblueprint.com/wp-content/uploads/2013/01/stairs-plants-002-620x413.jpg http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/76/fa/f9/76faf90702be37daa04534484018cbef.jpg http://www.roomstone.de/images/gallery/23.jpg Magda912 pokaż te swoje - czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda912 10.11.2014 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 O matko, ale ze mnie sierota!!! Byłam pewna, że zadałam to pytanie w wątku "Wnętrza w szarościach" i byłam zdziwiona, że nie ma tego mojego pytania, ale myślałam, że moderator je wywalił, bo umieściłam w złym watku. A ono było tutaj Piekne te schody, co zamiesciłyście. Ale mi wszyscy wyperswadowali takie ciemne schody, że będą wiecznie usłane kurzem i kotami i że zamęczę się ich wycieraniem. A że balustrada będzie szklana i dodatkowo mam czarną kuchnię, to z bólem serca, ale z wygraną rozsądku odpuściłam sobie ciemne schody i mamy jasno-szare, dobrane do koloru kafli na dole i paneli na górze. Efekt jest lepszy niż oczekiwałam. Oczywiście, że nie są tak piękne, jak te ze zdjęcia, ale ja jestem dość pedantyczna i mogłabym tego nie przezyć. W czwartek mają kończyć schody, jak je obrobią itd, to cyknę fotkę i wrzucę. Dziękuje za wszystkie porady, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts