Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NASZE WNĘTRZA W SZAROŚCIACH - zdjęcia realizacji naszych forumowiczów :D

Recommended Posts

Dziękuję Wam wszystkim - za krytykę też. Najgorsze z czym musiałam się zmierzyć, to konieczność wykorzystania starych mebli (sofa/fotele pamiętają jeszcze 4 mieszkanie wstecz), meble wenge, stół, krzesła. Mogliśmy sobie jedynie pozwolić na pomalowanie całości i zrobienie podłóg - łazienka, kuchnia, super-drzwi zostały po poprzednich właścicielach. Udało się jedynie zmienić blaty, zdemontować niepotrzebne szafki i tyle (na płytki nie mogę patrzeć, ale co zrobić). Ale o tryptykach pomyślę, chociaż mam do nich sentyment:)))

mateoosh - cudnie!!:)) i piękne szklane drzwi!:)

ana286, chyba wiem o czym mówisz. Wszystko w swoim czasie. Powoli powoli może uda się pozmieniać to na co nie możesz patrzeć ;)

Jedną z Twoich szarości mam u siebie w łazience. Bardzo sobie chwalę farby magnat. Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mateoosh bardzo fajny ten szary u Ciebie na ścianach tam gdzie schody :D Co to takiego?

ana289 kurcze zastanawiałam się nad tymi farbami z Magnata ale ostatecznie odpuściłam, kupiłam inną a teraz jak je widzę na "żywo" u Ciebie to nie wiem czy dobrze zrobiłam ;)

pysiaczek - no źle, źle, hihi:cool: A serio - jaki szary kupiłaś?

ane3ka1 - w swoim czasie mam nadzieję na budowę, albo taki max generalny remont gotowego domu i wtedy od początku do końca porobię według siebie:)

A póki co - z przyjemnością oglądam Wasze cuda!

Ano! Jeśli to zbieranina różnych starych mebli -to udało Ci się stworzyć naprawdę sympatyczne wnętrze :)

Lecz zwróć uwagę,że nikt nie powiedział złego słowa o meblach.A tryptyki naprawdę nie pasują do twoich barw i stylu.

Pozdrawiam!

popieram, smoliste wenge mebli całkiem fajnie zgrało się z szarym kolorem i wygląda na prawdę bardzo dobrze, ale za te tryptyki to natarłabym Ci uszy:)

a ja stane w obronie tryptyka ;)

gdyby nie on...to wnętrze było by zwykłą szarą plamą, taką szarą norką... to dzięki kolorowym dodatkom jak ten nieszczęsny tryptyk - widać, że szare jest szare i to szare jest w dodatku ładne... :)

gdyby to były moje wnętrza to nie wiem czy byłby to pomarancz, moze turkus, może jakis burgund, może nawet jakis fiolet... ale to tylko dlatego, ze osobiście nei przepadam za pomarańczami... z tym, ze jeśłi szaleje z ozdobnikami - to raczej się trzymam jednego koloru - czyli jak mam fikuśne na ścianie to to samo trzymam w dodatkach reszty pokoju np jako poduchy, czy osłonki na donice czy osłonki na świece tudzież bieżnik.

Edytowane przez nitubaga

co?! szara plama!? no skandal no... bluźnierstwo wręcz!

szare jest piękne :)))

ja bym ten tryptyk jednak też puściła z dymem... widziałabym tam jakieś ładne czarno-białe fotografie w szarokim passe-partout. albo zamiast czarno-białe... granatowo-białe (w zależności od tego jaki kolor miałby tam zostać wprowadzony, a każdym razie chodzi mi o efekt zabawy 1 kolorem) albo jakieś proste grafiki

To mam namieszane teraz z tymi tryptykami. Wyszłam na totalną wieśniarę :bash:

Pierwotnie czarno-białe fotografie naszych dzieci miały być pod lampami, czyli w miejscu czerwonych aniołów, ale - jak stwierdzil mój mąż - jak w trumnie....

Tryptyki miały rozjaśnić, pokolorować wnętrze - i jakoś w domu nie przeszkadzają.....

Ale teraz obejrzałam jeszcze raz zdjęcia i macie rację - trochę jak wrzód nie powiem gdzie.....

no nic....będę myśleć, pozmieniam i potem pochwalę się efektem końcowym - może nie będzie tak źle:)

ps nitubaga dzięki!:)

Edytowane przez ana289

eee tam nie ma za co ;) po prostu wiem, ze pomalowanie ścian na szaro bo tak jest teraz modnie... nie gwarantuje sukcesu wnętrzarskiego

przykład prosze bardzo ;) z forum LM

http://inspiracje.leroymerlin.pl/original/7374_1_2.jpg

chyba nie musze komentować, nie?

To mam namieszane teraz z tymi tryptykami. Wyszłam na totalną wieśniarę :bash:

Pierwotnie czarno-białe fotografie naszych dzieci miały być pod lampami, czyli w miejscu czerwonych aniołów, ale - jak stwierdzil mój mąż - jak w trumnie....

Tryptyki miały rozjaśnić, pokolorować wnętrze - i jakoś w domu nie przeszkadzają.....

Ale teraz obejrzałam jeszcze raz zdjęcia i macie rację - trochę jak wrzód nie powiem gdzie.....

no nic....będę myśleć, pozmieniam i potem pochwalę się efektem końcowym - może nie będzie tak źle:)

ps nitubaga dzięki!:)

E tam od razu wieśniarę. Głupoty gadasz! Mnie to zależało, żeby u mnie w domu było ciut wiejsko ;) Cały czas jak patrzę na mój pokój to mam wrażenie, że wyszła wiocha! Jak to powiada mój ślubny "ni w d*pę ni w oko".

ane3ka1 - no to już czysta kokieteria:)

uważacie, że w ogóle tryptyk nie może być? czy nie może być pomarańczowy/czerwony? czy TAKI nie może być?

Będę wdzięczna za pomysły - co byście widzieli na tych moich ścianach?

takie moje zdanie. Ja za doradzanie się raczej nie biorę bo kicha wyjdzie.

W aranżacjach REWELACYJNA jest Rokoko.

ana289 - szarosci sa boskie (mnie tam tryptyk nie razi ;) - acz jego tematyka w polaczeniu z szaroscia juz tak ;))

Najgorsze z czym musiałam się zmierzyć, to konieczność wykorzystania starych mebli (sofa/fotele pamiętają jeszcze 4 mieszkanie wstecz),

ten bol doskonale rozumiem bo u nas to samo - juz po nocach spac nie moge, starajac sie wcisnac gdzies te stare meble w nowe przestrzenie

natomiast:

(na płytki nie mogę patrzeć, ale co zrobić).

te plytki koniecznie przemaluj -sa specjalne farby i latwo to mozna zrobic

psuja caly efekt - a sciany masz przepiekne