Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NASZE WNĘTRZA W SZAROŚCIACH - zdjęcia realizacji naszych forumowiczów :D

Recommended Posts

mateoosh,

Fajne Twoje szarosci! Prosze podaj jakie? Czy w kuchni jest ta sama farba co w przedpokoju?

I czy moge prosic o zblizenie na Twoje kontakty? Czy u gory masz inne niz na dole? Czy te dolne to Berker B 7 Glass szary?

Pozdrowienia,

Maja

Kontakty mam rozne ze wzgledow ekonomicznych, niestety. Wszystkie sa firmy Simon kontakt, na gorze to seria classic kolor metallic (tansze !). Na dole seria 82 a ramki seria natura 82 krysztal (szklane ramki) - te sa niestety spooro drozsze - ramka x4 kosztuje ponad 200 pln.

Co do kolorów - hmm problem jest taki, ze nie wiem dokladnie(sic!) Wiem na pewno ze wszystko malowalismy farba Tikkurila Optiva 5, ale kolory to dobierala moja małżonka, ktora ma kody gdzies pozapisywane ...

W kuchni jest inny kolor niz na klatce, na klatce i na gorze jest taki sam. W kuchni sa w sumie 2 odcienie szarego.

Kominek robil mi znajomy, wklad mam Arysto 10L (http://www.arysto.com.pl/pl/p4) w wersji z drzwiami podnoszonymi - bardzo dobry jakosciowo i w miare tani (na poczatku 2010 jakies 6000, nastepny w kolejnosci z szyba do gory kosztowal chyba z 8k)

Kody podam wieczorem, jak sie z zona spotkam w domu :)

Edytowane przez mateoosh

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ana 289 w kwestii tryptyku ... mnie sie baardzo nie widzi ... Dodalabym jakis kolor , jesli maz boi sie grobowca ;) bo nic nie rozswietla tak domu jak szczesliwy malzonek :D a wybor masz ogromny, bo kazdy szaraczek wie, ze szary pasuje prawie do wszystkiego :) Ja z pytaniem o pokoj chlopcow (swietny by the way) moge proszic zdjecie zblizenia tej szafki z wysuwanymi (chyba) koszami?

Ana, a'propos tryptyku nie powinnam się odzywać....bo sama też tryptyk posiadam;) ( ostatnio często myślę o jego zmianie, bo przez mnogość wzorków nie mogę dobrać zasłon do salonu !!!! :mad: )

moim zdaniem, zamiast tryptyku dobrze prezentowałyby się kolorowe fotografie w grubych, prostych, białych ramkach. takie dobrane kolorystycznie fotki z jednym kolorem przewodnim( dominującym) świetnie "rozweselą" wnętrze i pomogą ustalić kolorystykę pozostałych dodatków.

te plytki koniecznie przemaluj -sa specjalne farby i latwo to mozna zrobic

psuja caly efekt - a sciany masz przepiekne

Zdradź mi proszę co to za farba? Chociaż tak się zastanawiam - płytki gdzieniegdzie mają płytkę dekor z wypukłym motywem - jak przemaluję nie będzie głupio? Bo rozumiem, że farba jest kryjąca/jednolita?

Aricia - dzięki za pomysł kolorowych zdjęć w białych ramach - spróbuję przede wszystkim w jadalni - będzie jak "negatyw" tych czarno-białych.....hmmm....a z salonem kombinuję od wczoraj - przez Was spać nie mogłam:)

Lasche - nie ma sprawy, zdjęcia mam w domu, zbliżenie też - wkleję wieczorkiem:)

Witam wszystkie szarowiczki. Ja też jestem jedna z Was i chciałam się przywitać.Narazie mam tylko szare mieszkanko ale niedługo....może coś więcej.Obecnie myślę , planuję, szukam inspiracji i pojawia się coraz więcej pytań. Kochane wiem, że mi poradzicie.Czy ma ktoś lampę z Ikea Glansa biała i wie jak dużo światła daje http://www.ikea.com/PIAimages/0094053_PE231720_S4.JPG

lampa jest fajna, ale jeżeli chodzi o doświetlenie, to kiepsko to widzę.. bardziej jako klimatyczny dodatek. ale najlepiej będzie, jeżeli wstąpisz do ikea i sprawdzisz sama. teraz sporo tych lamp tam wisi. pewnie a'propos dekoracji świątecznych. można je fajnie przyozdobić bombkami i innymi duperelkami!