Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NASZE WNĘTRZA W SZAROŚCIACH - zdjęcia realizacji naszych forumowiczów :D

Recommended Posts

dziewczyny,ja tak sobie mysle,ze efekt betonu mozna juz uzyskac na etapie tynkowania....ktora tam jeszcze przed tynkami,moze pogadac z tynkarzem,czy nie zrobilby od razu efektu plyt betonowych...przeciez to nie zadne cuda wianki,tylko podzielenie sciany rowkami,ktore trzeba zrobic na mokro i jakies tam dziurki do tego....:???:

no..nie tak do końca, ale jak zdolny murarz, może :) i nakładamy na proste ściany !!

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fajnie szaraki, że Was jest tyle!!!!

Moja lampa łazienkowa w końcu doczekała się montażu bąbelków. Zwlekałam z tym aż 5 miesięcy!!!! Mam lęk przed manewrowaniem szkłem;) W moich rękach wydaje się takie kruchutkie..... Ale dziś się w końcu przemogłam i oto efekt :

http://lh5.ggpht.com/_j07Dj91Ot4Y/TPvwJq-TkRI/AAAAAAAAAG4/A4NxwyIv-6A/s640/IMG_0411.JPG

Fajnie szaraki, że Was jest tyle!!!!

Moja lampa łazienkowa w końcu doczekała się montażu bąbelków. Zwlekałam z tym aż 5 miesięcy!!!! Mam lęk przed manewrowaniem szkłem;) W moich rękach wydaje się takie kruchutkie..... Ale dziś się w końcu przemogłam i oto efekt :

http://lh5.ggpht.com/_j07Dj91Ot4Y/TPvwJq-TkRI/AAAAAAAAAG4/A4NxwyIv-6A/s640/IMG_0411.JPG

Aricia

masz czadową łazieneczkę :D bąbelki iście salonowe, bardzo, bardzo ładnie i ten efekt w lustrze - świetny pomysł :D

Mój synek byłby zachwycony, uwielbia bańki mydlane :D a u mnie niestety zwykłe lampy :(

mirka23, dzięki piękne :)

długo szukałam czegoś do tej łazienki. szczególnie, że chciałam uzyskać właśnie ten efekt dublowania w lustrze. w pierwszej wersji były lampy next drop, ale ich cena trochę przerosła moje oczekiwania ;) jak zobaczyłam tę lampę, skojarzyła mi się z prysznicem....(!)jak z fotek z zatrzymaną klatką, kiedy z dyszy lecą takie bąbelki ;)

mnie chyba w ogóle takie szklane bańki prześladują...w salonie nad stołem mam to :

http://lh5.ggpht.com/_j07Dj91Ot4Y/TIgF_PHY_zI/AAAAAAAAACw/93sUWTXLX4I/s512/IMG_0421.jpg

mirka23, dzięki piękne :)

długo szukałam czegoś do tej łazienki. szczególnie, że chciałam uzyskać właśnie ten efekt dublowania w lustrze. w pierwszej wersji były lampy next drop, ale ich cena trochę przerosła moje oczekiwania ;) jak zobaczyłam tę lampę, skojarzyła mi się z prysznicem....(!)jak z fotek z zatrzymaną klatką, kiedy z dyszy lecą takie bąbelki ;)

mnie chyba w ogóle takie szklane bańki prześladują...w salonie nad stołem mam to :

http://lh5.ggpht.com/_j07Dj91Ot4Y/TIgF_PHY_zI/AAAAAAAAACw/93sUWTXLX4I/s512/IMG_0421.jpg

Nie ma za co , wszystko jest spójne i o to chodzi, ma pasować i cieszyć oko :D

mam taką nadzieję,że efekt ogólny będzie zadowalający!

btw, mam prośbę, żeby cytatów używać tylko w nagłych przypadkach :) . w zamian na początku postu piszmy nick użytkownika, do którego chcemy się zwrócić.

wątek będzie bardziej treściwy, a osobom zaczynającym czytać od pierwszej strony łatwiej będzie przebrnąć przez niego.:yes:

z góry baaaardzo dziękuję :D

W mojej małej łazience też będę miała zabawę z lampą, mam koncepcję z lustrem, tyle że właśnie na suficie-

no nie do końca lustro, tylko taka specjalna płyta imitacja lustra :) trzeba w niej wyciąć otwór na lampę, raczej zwykły

prostokąt z ledami, będą się przeglądały w odbiciu :D Na razie łazienka jest nieczynna, producent zrobił nam niespodziankę,

włożył do opakowania inne śruby ( kibelek kupiony 3 lata temu) żadne inne nie pasują :( i lipa !!! teraz doprosić się ich nie można :(

@mirka23

tak sobie myśle ze tajnym rozwiązaniem u was byłby sufit rozpinany. nazywa się to barisol (od nazwy producenta) i może dawać lustrzany efekt - od czerni przez kolor po srebrne i złote odcienie (największe wrażenie zrobił na mnie brąz) no i nadaje die idealnie do łazienek. jeśli opcja sufitowa jeszcze przed tobą - przypatrz ta opcje ;)

wszystko zależy chyba od wentylacji, częstotliwości użytkowania pomieszczenia, odległości od źródła wody ( żeby nie chlapało - pod prysznicem, odradzam;)), się mi wydaje;)

natomiast guzik mnie to obchodziło, chciałam lampę i już! nawet nie wiem, czy coś sensownego i wodoszczelnego udałoby mi się znaleźć....na początku trochę się przegrzewała i lubiła gasnąć. po wymianie źródeł na słabsze problem się nie powtarza.

w tym pomieszczeniu nie ma pralki i nie suszy się prania, a to tez może mieć znaczenie, się mi wydaje ;)

Na pewno duzo zalezy od wilgotnosci pomieszczenia .Pytam o te szczelnosc bo znajoma mi opowiadala ze synek jej kolezanki kiedys kapiac sie pod prysznicem wpadl na genialny pomysl i zaczal celowac sluchawka prysznicowa w oczka halogenowe na sufiecie .Ponoc zrobilo sie zwarcie ale na szczescie nic sie nikomu nie stalo.