Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NASZE WNĘTRZA W SZAROŚCIACH - zdjęcia realizacji naszych forumowiczów :D

Recommended Posts

Agi75, ja mam kominek narożny Arysto z podnoszoną szybą, na razie sprawuje się very dobrze, kosztował mnie jakieś 5 koła a kupiłam go u jednego z dystrybutorów. Arysto ma swoją stronę internetową, napisz do nich lub zadzwoń to podadzą ci namiary na swojego hurtownika który jest najbliżej twojego miejsca zamieszkania. Cena katalogowa jest dla wszystkich taka sama, dopiero hurtownicy mają od niej rabaty.

KashaG, gratuluję bloga, bardzo przyjemnie się go czyta.

Co do Azteca imagine, o którym wspominasz, dobrze ich znam bo mam ich płytki w domu, może nie z serii imagine ale też są ekstra:)

Edytowane przez joliska
Scalenie postów

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aniu, Bardzo dziękuję i cieszę się, że Ci się podoba. Różany ogród też cudowny. Wysłałam mojej przyjaciółce - ona uwielbia róże.

Fantastyczny blog, dołączyłam do obserwatorów z ciekawości :)

Agi75, ja mam kominek narożny Arysto z podnoszoną szybą, na razie sprawuje się very dobrze, kosztował mnie jakieś 5 koła a kupiłam go u jednego z dystrybutorów. Arysto ma swoją stronę internetową, napisz do nich lub zadzwoń to podadzą ci namiary na swojego hurtownika który jest najbliżej twojego miejsca zamieszkania. Cena katalogowa jest dla wszystkich taka sama, dopiero hurtownicy mają od niej rabaty.

KashaG, gratuluję bloga, bardzo przyjemnie się go czyta.

Co do Azteca imagine, o którym wspominasz, dobrze ich znam bo mam ich płytki w domu, może nie z serii imagine ale też są ekstra:)

Caretilla, dziękuję - bardzo mi miło to słyszeć. Co do płytek Azteca to tylko pozazdrościć, to naprawdę dobra firma i mają ogrooooomny wybór.

Tak jak obiecałam brnę dalej - dzisiaj zdjęcia z pierwszych dwóch dni remontu (początek zeszłego tygodnia) - a w głowie szaro, oj szaro :-). Dzisiaj ekipa skończyła (nie była przygotwana na to, że skończą tak szybko). Po założeniu kuchni (made in Ikea :-)), którą planuję zamówić jeszcze w tym tygodniu, zostanie mi tylko zawieszenie oświetlenia, zakup mebli i najfajniejsza część programu - dekorowanie...

IMG_6252..JPG

IMG_6253..JPG

IMG_6254..JPG

IMG_6255..JPG

IMG_6256..JPG

Edytowane przez joliska
Scalenie postów

Hej, to ja na tego bloga tez muszę podskoczyć :D Chris Botti mnie przyciągnął ;) Jeszcze mi w głowie brzmi październikowy koncert ...

A co do listwy, to fajniej jest bez niej. Ja musiałam się na nia zdecydować ba blacie wykończonym moizaiką, ponieważ ta nie była równej grubości i wyszedłby z tego okropny brzeg.

KashaG czy zabudowa wc na górze (rant) jest wykończona metalowym narożnikiem? Nie wolałaś tego wykończyć docinając płytki pod kątem 45st. ?

Gdzieś jeszcze jest takie metalowe wykończenie czy tylko na tej zabudowie?

Mayland, pewnie, że najładniej jak nie ma żadnej listwy, ale w przypadku tych płytek musiałam dać listwę na drugiej ścianie (krzywa ściana + krzywe płytki) i ta nad wc jest kontynuacją tej znad umywalki. Poprostu to było najlepsze rozwiązanie i ekonomiczne i niestety estetyczne.

Ponieważ od jakiegoś czasu namiętnie śledzę z ukrycia ten wątek (jak i Inspiracje Szarością), czas już chyba się ujawnić. Tak to wyszło u mnie:

http://img225.imageshack.us/img225/1573/pict0380k.jpg

Ilona Agata, pokaż więcej wnętrz - naprawdę masz się czym pochwalić. Czy to naklejka, czy sama malowałaś?

KashaG, dziękuję :) Zdjęcia są w moim wątku:

http://forum.muratordom.pl/showthrea...e-w-szeregowcu

nie chciałam tu zaśmiecać, bo byłoby nie na temat, poza tym mieszkamy dopiero trzy tygodnie i tak naprawdę mało co jest gotowe i warte pokazania. Na ścianie jest naklejka (aż taka zdolna nie jestem), chociaż kilka elementów musiałam przeklejać, bo po dostawieniu łóżka okazało się, że liście są ukryte za ramą, ale wydaje mi się, że nie widać różnicy między gotowymi, a tymi, które sama naklejałam :).

nasze szarosci, jeszcze nie skonczone;-)

http://lh5.ggpht.com/_ixzsC0gDalg/TSY5Ein0ILI/AAAAAAAAARg/0mrpy3pGQ7c/s640/DSCN4168.jpg

psosin a co to za umywaleczka? bo wydaje mi się że mamy taką samą, ale teraz zupełnie nie mam dostępu do sprawdzenia jaki to model. Nasz ma 80cm... ale za chiny nie pamietam kto to zrobił i jak nazwał model [oczywiście mówię że baaaardzo ładna!]

Witam wszystkie szare eminencje:) Jako wkupne do szacownego grona przedstawiam moje szarości na razie w stanie niedokończonym. Po cichu liczę tez na Was w kwestii doboru odpowiedniego oświetlenia w łazience i w kuchni:)

Michael_M ładnie u Ciebie!! Co masz w kuchni nad blatem? i w łazience też bardzo ładnie [jedynie ta szafa mi nie przypadła do gustu:/ ]

IIlona, bardzo masz przyjemne nowoczesne wnętrza w swoim domu, no kuchnia wprost z gazety "Dom i Wnętrze" i nikt mi teraz nie powie że białe kuchnie są nudne i pospolite:).

Sypialniane lampowe kule fajnie nawiązują do siebie, w ogóle bardzo lubię ten rodzaj lamp a powieszone w kupie wyglądają imponująco

caretilla dziekuję. Pewnie się zdecyduję na zakup Arysto. No i ta cena!!!!!!!!A jaki wybrałaś rozmiar? I jak z brudzeniem szyby? Dajesz sobie radę z czyszczeniem?

Cena nie jest taka zła w porównaniu z niemieckimi kominkami na przykład:) Szyba się brudzi jak to szyba w kominku, co jakiś czas trzeba ją wyczyścic specjalnym płynem i trzeba uważać aby nie pozostawiac na niej za długo spieczonych resztek bo trudno je później doczyścić.

Mirka 23 ja też planuje arysto narozny z szybą podnoszoną do góry.Wiem, ze to nie wątek kominkowy ale proszę napisz jak się sprawuje , jaka cena i gdzie go kupiłaś :-)

Troszkę mnie nie było, ale widzę, że już ktoś mnie wyręczył z odpowiedzi :) u mnie kominek sprawuje się na razie dobrze, szyba się też brodzi , trzeba czyścić i już i uważać, żeby się nie poparzyć otwierając do góry szybę :) kominek kupiony był cztery lata temu, ceny niestety nie pamiętam, ale nie był drogi,cena w wykończeniówce gra główne skrzypce :D więc musiało jeszcze wystarczyć na wieeele potrzebnych rzeczy, a co tam piszę, same wiecie jak to jest:yes:

IIlona, bardzo masz przyjemne nowoczesne wnętrza w swoim domu, no kuchnia wprost z gazety "Dom i Wnętrze" i nikt mi teraz nie powie że białe kuchnie są nudne i pospolite:).

Sypialniane lampowe kule fajnie nawiązują do siebie, w ogóle bardzo lubię ten rodzaj lamp a powieszone w kupie wyglądają imponująco

Dziękuję, tyle miłych słów... Nad lampami do sypialni myśleliśmy długo, ale koniecznie chciałam zawiesić gdzieś taką kulę i tylko tam było na nią miejsce. Cieszę się, że tyle jednakowych lamp nie okazało się przesadą :).

Fotki z wczorajszego zakończenia pierwszego etapu remontu - przepraszam za jakość (robiłam w pośpiechu), ale obiecuję, że efekt końcowy pokażę w lepszej.

KashaG, czym masz wykończoną wannę? Podłoga i te płytki na na wannie sa jakimś gresem drewnopodobnym?

Mamy podobny pomysł na łazienkę tyle że "drewno" połączone z szarością.

KashaG, czym masz wykończoną wannę? Podłoga i te płytki na na wannie sa jakimś gresem drewnopodobnym?

Mamy podobny pomysł na łazienkę tyle że "drewno" połączone z szarością.

Mefiko, to rzeczywiście gres. W rzeczywistości nie wygląda na drewnopodobny, ale ma jedną ogromną zaletę - nie widać na nim kurzu absolutnie :-). Link do płytki http://www.ceramicasanprospero.com/prodotto_scheda/V91/001/CE/00000302/RT2/7656515/Tiles/cenere_nat.aspx. Firma: Saime, kolekcja Kaleido, kolor płytki CENERE LAPP.RETT. Wejdź na Temat: Szarości inspiracje, widziałam tam kilka bardzo ładnych łazienek w szarościach. Połączenie szarego z drewnem to super pomysł na łazienkę.